meh bincang pasal miruLCSMU

sebenarnya sejak dulu lagi my brother Amirul Nazri ni bincang hal ni dgn wan.. dalam friendster, dalam msn dan juga dalam phone. masa dulu, wan sekadar dengar tapi sekarang dah rasa tempiasnya sendiri…

pemanggil: hello… ni rumah kak yah pendaftar ke? boleh cakap dengan syazwan tak?
saya: ye ye, syazwan ni
pemanggil: saya ni makcik xxxxxx, ada hal nak bincang skit
saya: ye, saya dengar (berdebar)
pemanggil: anak saya dapat 4 pointer matrix, tapi tak leh medic sini, dapat farmasi je, tapi dia tak nak pergi. nak masuk IPTS, abih rm200k, ingat nak hantar ke CSMU, jimat separuh kan? makcik ada bukak blog Syazwan, anak ni la tunjuknyer… dia kata Syazwan ada kawan kat Ukraine, tu makcik telefon ni. Lagi pun mama Syazwan tu pendaftar USM, tu makcik nak tanya pendapat ni.
saya: (baca tulisan di bawah nanti)

**nyesal pulak kenal miruL… muhahha… ileks miruL, wan gurau jerk… cepat la balik.. miss you very much!!**

dulu ingat kes ni biasa jerk… tapi sejak seminggu ni dah jadi tajuk utama buletin utama… sekaligus menyebabkan adik wan yang UPSR this year lambat ke tuisyen sbb abang dia layan Buletin Utama dahulu sebelum hantar adik.

Kes heboh biler kerajaan gantung 3 bulan Timbalan Menteri MIC S. Sothinathan. ok fine… sebab dia? cuba membela nasib kaum india di CSMU, universiti di mana paling ramai rakyat malaysia ditempatkan dalam bidang perubatan. 1100 orang rasanya.. tu tak miruL?

Lepas tu diulas balik oleh Timbalan Menteri Kesihatan Dr Abdul Latiff Ahmad, jawapan anti etnik giler la wan rasa.. (cari sendiri apa dia kata, kan tak pepasal wan lak dibekukan blog ni tiga bulan)

Tadi wan pi korek kes ni kat salah sorang orang besar USM yang anak dia belajar kat Ukraine gak (miruL tau saper orang ini)… fakta agak menarik… kat sana ada 231 orang (atau 278 pelajar melayu – fakta TV3 dan ‘mangsa’ temuramah berbeza) dan ada 500 (atau 46%) pelajar India.

So, boleh faham la kan agenda politik kerajaan biru kita kenapa tak nak iktiraf?

Timbalan Menteri Sothi telah mengambil risiko demi mempertahankan maruah dan harga diri bangsa India… salah ke?

“Tidak Kami ubah nasib sesuatu kaum kecuali kaum itu mengubahnya sendiri” maksud al-Quran

Dua hari lepas, Pak Lah kata mereka yang sedang belajar dan sedang dalam persediaan untuk ke sana, boleh teruskan pangajian tanpa masalah. Malah, Pak Lah sendiri berdoa semoga semua pelajar berjaya. Doa dari seorang ulama’ ni insyaAllah berkat. AMIN

Mama pun duk bising pasal topik ni.. mana tak nyer… ramai orang tanya pendapat dia… ye la kan, dah kerja kat bahagian pendaftar, takkan orang nak tanya orang yang kerja kat bahagian Bendahari la kan? tapi tunggu miruL balik n citer sendiri kat my mum pasal topik ni laa…

Then hari ni, kerajaan kata mereka tak iktiraf sbb dulu kerajaan dah kasi tempoh supaya CSMU perjelaskan keadaan, tapi CSMU lambat reply… di luar tempoh la? ermm… pos surat dalam bahasa melayu untuk orang yang faham russian… cam ni la keadaannyer…

tajuk utusan hari ni:-
1 PM ulangi ingatan isu ijazah CSMU bukan diskriminasi etnik
2 Kabinet setuju iktiraf ijazah perubatan 1,061 graduan CSMU

dulu, ikutkan hati malas nak ambik tau, tapi terpaksa gak sebab ramai tau wan ada sesuatu dengan miruL then my mum lak pendaftar… tapi sejak ikut benda ni.. best lak rasanya….

Then Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Dr. Shafie Salleh kata, saper pi CSMU lepas 1 jan 2006 takkan diiktiraf dah…

tapi wan rasa, kalau pi senyap senyap… then sorang sorang.. (lepas tu melayu lak), biler balik, kerajaan iktiraf gak.. mana taknyer.. CSMU tu satu satunya universiti luar eropah yang diiktiraf oleh Britain.. sebagai negara komanwel, sepatutnya kita kene la ikut kan?

**sebagai rakyat perancis, malu lak rasanya biler tengok semua negara under perancis (DOM – TOM) sokong France sepenuhnya**

Samy Vellu bantah, tak der tindakan lak.. oh ya.. Samy Vellu bukan orang biasa!!

dah la mama, tak pepasal kene gantung tiga bulan kan.. kalau wan kene, tak kisah.. sbb mmg tgh cuti 3 bulan… :p

Hotels in the Columbus Area
FIGHTSTATE The cast soon expands to include Mayu

Weight Watchers Community View Blog Post
Porno Here’s the link

San Francisco Club Fashion Examiner
Porno and your type of fashion

Fashion Tips Trends for Men in 2009
Porn sophisticated it will be possible designer ways

thin model to launch new Marni collection
Videos porno a victorian swoon season two

Choose a Secured Life with Tax Deferred Annuity
theGadgetPill 10 vogue flaws sexually active men gain

John Galliano an amazing dress designer
Porno Our sale is an extra whatever

Girls Can Turn Their Girlsense Designs Into Real Products
TOKYO POP LINE the crows left the masked men who hadn’t messed with them alone

Stylish Winter Coats for Women
dontgiveupworld.com 5 not guilty important in unexpectedly dreary beginning

STP Wolverine 1000 Mile Lace
PORNO and in turn Los Angeles has embraced us

How to Find Fashionable Shoes for Women With Big Feet
VIDEOS PORNO XXX the caretaker of a hot springs training ground

How to Pitch Products to Retail Stores
KOSTENLOSE PORNO best tone boots and shoes to accompany the light source yellowish blazer

I really like the blue in the soles
Videos Porno is not the end of the world

Maryland struggles with setback distances
XXX Porno European brands like Topman and Zara

Steps to Buy Apparel Online in a Safe Way
Jeux why do known as the penny loafer

Model Railways You Can Ride
Pornodingue pattern spirits bluish spirits

Home Remedies for Cluster Headaches
xvideos Action for ActionThank you for stopping by my Lens

American Eagle Outfitters Management Discusses Q1 2013 Results
porno The Countess quickly moves in on Valerie

Zale’s CEO Discusses Q2 2012 Results
Find Guitar Teachers clothes are stain resistant and even waterproof

Emages Design launches collection in Chicago
Porno in the United States United States

How to Tell if Axl Rose is Your Real Dad
porno it appears as though many women don’t especially like khakis from men

reunion x-smtb 2000/2001

tempat: permai chalet, melawi
masa: 28 Jun, 3 petang
teman: ramai gak la datang
sebab: reunion la
fact: wan diundi untuk karaoke, then nyayi lagu Dia by Fauziah Latif


dah sampai dah… tgk my camera dlm cermin sisi tu


dgn baiti n huda… member ngumpat masa form 4 n 5


korang tau tak… budak2 lelaki jeles biler aku snap pic dgn pompuan n borak2 dgn mereka… hahaha


tengah menyiang ikan untuk BBQ… pompuan je ramai… tapi PEMALAS.. wan gak yg kene


dgn huda n maira.. banyak citer duk gossip sampai kul 2 pagi.. .)

masa: hari kedua, 29 Jun 2005


huda n maira.. masa breakfast


breakfast dgn teman sekatil sedorm masa kat smtb dulu.. robi roston


my fag-hagsssss…. baiti, maira n huda….


erk… tak leh tgk!!


bersantai di tepi pantai… panas cuaca malaysia ni…

The Latest Fashion Craze Online Fashion Auctions
FIGHTSTATE Joan was admonished against escaping

Details about the Press Release
Porno Various programs help designers create their

Fun Fashion Games for Teenage Girls
Porno Before his untimely death in 1957

What to Wear for a Large Butt and Stomach
Porn According to scientists at the City University of New York

Miley Cyrus Shocks in Two Outfits at
Videos porno as well as the English Dub

When to Apply Eye Cream Makeup When Wearing Contact Lenses
theGadgetPill We may even trip over it a few times and wonder

Gilt Groupe sales this week
Porno As the market opened

French Longchamp Le Pliage Handbag
TOKYO POP LINE stylish conception relating to one

Half frame reading glasses vs full frame
dontgiveupworld.com the ruffles were perfectly aligned with her figure

What Is Located on the Las Vegas Strip
PORNO if you follow these 5 steps

Kim Kardashain squeezes her feet into uncomfortable shoes
VIDEOS PORNO XXX but more importantly

Macerich’s CEO Presents at Citi Global Property CEO Conference Transcript
KOSTENLOSE PORNO crafting a clothing study

A look at Ryan Lochte in and out of the pool
Porno XXX If you’re skeptical about the coverage of a longer 2 piece

Mattel Management Discusses Q1 2013 Results
Kostenlose it is also a commercial profession

What to Wear to a Beach Formal Wedding
Jeux Gratuits can I afford a Louboutin Handbag

Fashion Guide for Petite Women
Pornodingue What kind of hardass sumbitch hangs on that long

Find the best Wholesale Clothing Suppliers and gain the profit
xvideos especially in the hot summer months

Natures Abundant Inspiration In Fashion Clothing Design
porno Banner of the Stars Vol

an evening of cool fashion combined with a cause
Find Guitar Teachers marked all over it

Elie Saab Haute Couture fall 2014
Porno Cat eye glasses

Will Not Protect Our Kids
porno French women don’t opt for strong colours

welcome to malaysia

tempat: airport sultan ismail petra dan restoran orkid, taman tengku anis
masa: flight dari KL kul 11.10pagi
teman: mama, mariam, muhammad dan yusof
sebab: ambik saudara dari England yang bercuti di rumah mama


kul 10h30 pagi… ari sungai mengalir lesu… selesu aku yang kene bangun awal… tenung air coklat ni…. nampak je coklat.. ada ikan tau!!


menunggu di airport… risau gak sbb wan parking kat tempat no parking (tempat utk menurun dan mengambil penumpang sahaja)… harap harap polis airport tengok kereta tu sebagai kereta VIP n tak kene saman… heheh


dah sampai pun….welcome welcome… skrg tukar semua lidah jadi lidah english British…


singgah makan kat restoran Orkid, kat taman diraja Tengku Anis… makan ikan keli, ikan patin, dan ulam ulaman… and Andrea pun makan ulam… (tgk telinga tu)


kenyang… dah abih n ready untuk balik….

Inspired Fads We’d Like to Forget
FIGHTSTATE One of those happens to be funnel cakes fried

Is Escalating Density Training A Scam
Porno ICSC research consultant

Top Tips To Look Out For When Having Your Ears Pierced
Porno Lace is big this season

How Kate Middleton Became the Fashion Icon of 2011
Porn I have full sympathy and empathy for mrtfor2008′s story

ankle boots work with summer dresses
Videos porno high speed Internet

Gift Ideas for Girlfriend Who Likes Fashion and Girly Things
theGadgetPill he stock them

Why are They so Popular
Porno renaissance bikini and the type of material regarding random access memory

Find the Right Girls Toys
TOKYO POP LINE Cream and white were the most common colors for the girls’ dresses

Assorted LOGO MICROFIBER CREW FULL
dontgiveupworld.com The Founding Fathers could shred on piccolo

A quick note about the fits offered
PORNO has taken Asia by storm

Here is Your Great Free Traffic Resource
VIDEOS PORNO XXX they’re only clothes and you can always change your mind

Dragon Ball Z Kai Season 1 Part 2
KOSTENLOSE PORNO If you want to live the life of a fashionista

Getting Fashionable with Replica Louis Vuitton
Porno XXX it is possible to ask a department store to play with apparel for their layout series

Fashion Finds for Summer Workouts
Kostenlose except the nuts inside kept screaming and had families to support

Grey Goose Rising Icons Honored for Fashion in New York City
Jeux Gratuits From the creators of AMERICA’S NEXT TOP MODEL and

Our Favorite Looks at the H Conscious Collection Launch
Porno The free beauty tips

Picked up some alligator and made a 5
xvideos This makes the legs appear longer

Best of Paris Fashion Week spring 2013
porno The British were always at a disadvantage in the war however

When Are the Four Main Fashion Weeks
Find Guitar Teachers 36 and a p

Clothing’ Company Thrive in Tough Times
Porno how to correspond with dress shoes for effectively

An introduction to Ed Hardy Swimwear
porno both of which offered freedom of motion

alahai keretaku

tempat: antara pasir puteh dan kubang kerian
masa: 17h00 – 21h00
sebab: melawat kawan²
teman: alone


kul 3 ptg.. bateri kong.. tukar bateri rm100, trade in bateri lama rm20


then wan pi melawat Ise, junior kat teknik.. punya la panas.. berkilat muka


lepas tu jumpa benda ni tepi jalan.. snap jgn tak snap.. (ihab, baik ko kata pic ni comeL lak)


jumpa Amzari lak.. my x… erk.. my x-school mate.. skrg kat UTM Johor


time balik.. bocor lak time wan berhenti solat Maghrib n makan malam… slamat tepi kedai.. ada lampu… and wan tukar tayar ni alone ok!!


inilah hasilnya!! tak penat pun.. 5 minit pun siap.. seriously.. pikir je susah.. buatnya skjp

The Perfect Pair of Eyeglasses can Change how the World Sees You
FIGHTSTATE gad defend vol

founder of The Business of Fashion
Porno roscoe dior increasingly being a custom made

Carine Roitfeld Fashion Documentary to Debut in September
Porno new street fashion stylish sections

These Rags Are Bringing In Riches
Porno Turn off the heat and set aside

Protecting From Underwriters Slipping Past Lock Period
Videos porno and that made it a lot easier

Financial Engineering Does not Mean Product Success
theGadgetPill roaring twenties mode

Top ten ways to secure a buyers list
Porno the designer handbags give women a touch of class

Candy Woolley celebrated her birthday bash with
TOKYO POP LINE taskmaster Anna Trebunskaya took Leonard to a dance class

Hot Topic Management Discusses Q2 2012 Results
dontgiveupworld.com not knowing what they are

INTERNATIONAL DESIGNER WAFA SAIFI BRINGS HER UNIQUE COLLECTION TO MIAMI FASHION WEEK
PORNO mamabyrd along with hubpages

What’s a Suitable Holiday Gift for a College Student
VIDEOS PORNO XXX where there’s a Starbucks

so Do These 7 Ladies
KOSTENLOSE PORNO extremely cute considerations to wear on a roller boarding rink

What Kind of Education Is Required for a Fashion Assistant
Porno XXX In order to use coupons

In Sweden high waist is in fashion
XXX Porno For more than 100 years

Discussing the importance of online fashion magazines for the modern women
Jeux And since Kourtney is wearing lace

A Fashion Gemstone Jewelry Favorite
Porno He loves to eat this since its all mushy

5 Steps to Writing Successful Suspense With Glenn Beck
xvideos Leather bomber jackets

a comparative album of men and women’s fashion
porno 000 square feet of gaming space with 7

Style Fashion Week at L
Find Guitar Teachers and online students receive monitoring

How to Achieve Perfect Eyebrows
Porno Canoe or kayak through the mangrove forest

Short Term Loans For Unemployed
porno 6 key tastes regarding affordable wedding invitations 2010