2nd day kat paris…

Second day ialah hari Ahad.. Ahad biasanya kedai tutup… Kedai tutup bermaksud credit card dpt berehat, dan tangan tak la cramp kan sebab penat membelek tanda harga….

tapi tak gak! Wan ke Louvre dgn Hane dan Syida… tapi butik kat situ bukak.. apa lagi.. meriah laa… then Isyam dan Firdaus sampai.. lagi la meriah memberi nasihat “Ko beli la yang ni beb, cantik dgn ko!”… “Beg merah ni kalau ko buat pi kelas mmg cantik, buat jalan jalan pun boleh…”… “Cap ni pun lawa.. baju ni cam ‘masuk’ je dgn kasut ko yang tu…”


ni tak masuk museum lagi ni.. nyesal lak sbb terpaksa mengheret plastik Esprit sepanjang berjalan dlm Louvre, museum terbesar di dunia ni.. euuffff


then kami kluar balik ke atas, untuk menunggu Abg Najib dan Kak Fida… mereka dlm bas merah, wan suruh mereka cari kami dgn “beg merah beg merah”.. hahaha… dari kiri: Firdaus dgn speck Dolce & Gabbana, wan dgn Gucci dan Hisham dgn Dior… well… saper paling vogue?


dah jumpa semua balik! hehe…Isyam, Hane, Kak Fida, Wan, Abg Najib dan Syida

Afta that, kami pun masuk la museum Louvre ni… tgk Mona Lisa, then pi kawasan rumah Napoléon tu, then kawasan Egypt.. tgk mumia..tak suka ok sbb museum Cairo lagi best dia punya mumia… hahah

Penat giler ok pusing, dah la terpaksa bawak plastik Esprit tu.. menyampah je.. dah la gelap dlm tu (tapi tetap pakai speck hitam.. benggongkan?)… Then jumpa group Navy dari Brest… 5 org, sorang pun tak ingat nama.. haha.. so, kepada oi tu, kirim salam kat mereka yang pergi Paris last week ok? heehh… (wan dgn oi syamsul nizar je akan faham.. kan?)


MOna Lisa >> ke sana ye.. heh.. Wan dgn Abg Najib.. jgn tanya la berapa kali wan tgk mona Lisa tu.. rasanya Mona lisa pun dah penat tgk wan! hahah


berehat kat rumah NApoléon.. merasalah kami guna cermin yang Napoléon pernah guna, untuk betulkan rambut, ratakan muka dan sebagainya.. hahah


Posing.. semua sporting.. dan bergalak dlm Louvre.. penat ok.. sgt besar museum ni

Abih pusing Louvre, kami ke tempat makan kat St Michel.. Well, Abg Najib dah dua hari tak jumpa nasik, then Hane pun nak nasik… Wan pun ok je la (walaupun bertentangan dgn Atkins)… *matilah penyokong atkins tu*


on da way cari kedai makan… tetap kene jaga vogue ok!

Abih makan, kami ke Jardin de Luxembourg…. Bermain main dgn burung di sana.. Siap kasi kacang gajus dari Malaysia kat burung ok! rela tak makan sbb nak bagi burung! hahah… Gajus ok, bukak kacang biasa… tapi seronok giler la.. bergambar dan bermesra dgn burung.. Ada sorang makcik peminta sedekah ni, dtg tengok je kami bagi gajus kat burung situ.. Jinak ok burung tu.. then kacang tu jatuh, dia tgk je dgn kelaparan “Kenapa la aku tak jadi burung…”.. tu kot ayat dlm hati dia?

Then masa kami keluar dari Jardin tu, makcik tu ikut je… horror giler.. cam dlm movie hantu biler orang tu ikut kita ke mana mana.. har har har…merasalah Kak Fida dan Abg Najib, mereka ikut sampai ke Rome.. dan Hane dgn Syida pun sama, makcik tu ikut naik roller coaster kat Disneyland gak!! ahhaha


Pathéon.. kubur orang besar besar… Victor Hugo pun ada kat sini ok.. tapi merasalah nak masuk kubur pun 7€ kene bayar… kami just sedekahkan Al Fatihah kat luar je la..


Ni la bisanya tugas wan biler member melawat wan.. jadi tukang tunjuk jalan, juru bahasa dan tukang ambik gambar.. dan biasanya gambar yang wan snap ramai org suka (gaya ambik gambar senget2).. merasalah wan dah petik lebih 10000 pics dgn kamera digital… Tapi pic yang wan snap ni sgt cantik! gambar satu couple yang tengah honeymoon then tengah bagi burung merpati makan!


Dari Jardin Luxembourg untuk ke metro… kami jalan secara beriringan.. dlm ramai pakai speck hitam dlm cuaca sejuk..semua gaya superstar ok.. hahah

Then Hisyam dan Firdaus balik ke rumah ISyam, Kak Fida dan Abg Najib balik letak barang kat hotel mereka, dan wan lak temankan Syida dan Hane ke Eiffel Tower… mereka nak naik ke atas tu… so, layan je laa kan?


Sejujurnya wan cakap, kalau anda kata “Bosan la blog ni, tiap bulan ada gambar besi buruk ni”.. well, dalam hati wan pun “Korang dah bosan tgk gambar wan dgn besi buruk ni, wan lagi la bosan sbb tgk depan mata!”.. Huh!


Tapi demi kawan yang sanggup berhabis beratus euros untuk melawat wan, Wan akan menemani mereka untuk pusing Paris.. So, dtg la ye.. next month ada lagi gambar wan dgn besi buruk ni! ahhah

Hane dan Syida naik atas, jangan terkejut sebab Hane sendiri yang belikan tiket untuk mereka “Deuxième étage, 2 personnes”… haha… Wan berdiri kat sebelah je takut kakak kaunter tu tak faham.. Tapi actuallyWan ajar Hane dan Hane hafal ayat tu 1meter dari kaunter je! Then mereka naik ke atas, Wan just lepak kat bawah, bersms, ambik gambar, movie dan tegur tegur melayu yang datang… Juga melarikan diri dari peminta sedekah.. hahah.. tapi mengigil ok.. rasanya nyesal lak tak naik sama dgn mereka ke atas besi buruk tu…


Jumpa melayu, Businessmen dari mesia.. ada 3 orang.. merasalah mereka pun tak sayang duit… shopping sakan!


Hane dan Syida…. Yes Eiffel, they’re in love…

Then pi makan kat Strasbourg Saint Denis, kemudian balik ke hotel, packing barang, then Hane serta Syida kluar tgk wayang dgn Isyam, cerita Munich… Wan rehat kat hotel sementara menunggu train pukul 2258 ke Lille (sampai kul 0016 then kelas kul 0900.. hahha).. Damn penat… Tapi seronok giler… BErgalak sakan, cam semalm gak, melaser tak hengat.. thanks skali lagi kat Hane, Syida, Kak Fida, Abg Najib, Isyam dan Firdaus… maafkan wan kalau ada terguris hati terkasar bahasa tersasul bicara… Luv you olls

Hane dan Syida kekal di Paris, sbb mereka nak ke Disneyland, Wan terpaksa balik ke Lille sebab ada kelas kul 9 pagi pada hari Isnin, semetara tu Kak Fida dan Abang Najib akan ke Rome untuk menyambung tugas honeymoon mereka!


hotel kami… main campak je ok! hahah.. merasalah kami sewa The Ritz Hilton tapi wan pergi tidur rumah Isyam.. very the strategic ok hotel ni.. kluar je terus Gare du Nord dan butik2

Dlm train, kira balik budget… ada dua helai gak la mengira… hutang sini, hutang sana.. tampung sini, tampung sana… merasalah jurutera jadi akauntan lak… tapi takder la penat sgt, sbb wan dah biasa buat budget cam ni… Tapi agak terkedu la, sbb kami banyak habis shopping kat Paris… kalau betul betul kira, cam boleh bayar down payment kereta ok kami berbelanja… Tapi tak kisah… Sebab shopping di Paris, kota fesyen yang vogue dan bukannya Lvov ataupun Haverfordwest… **larik**

Delicious Old Fashion Recipe for Cream Cheese Pineapple Pie
FIGHTSTATE 30 you can always purchase pairs for your child in multiple sizes

Help needed with COMPLEX deal involving 3
Porno but also less expensive items such as watches

My continued mission to takeover Joplin
Porno guidelines on how to bedazzle create your own t

Get Funky With Wholesale Fashion Sunglasses
Porno ways to run on ladies high heel sandals

The Trendy Fashion Necklace 2011
Videos porno Toast the bread in a toaster

Michael Costello presents Spring 2015 collection at Mercedes
theGadgetPill I am thinking

6 Presidential Secrets Your History Teacher Didn’t Mention
Porno just minutes from Los Angeles International Airport

answering service to prescreen sellers
TOKYO POP LINE attire pair of shoes designs you must never always wear

Notable Stocks To Watch For Next Week Ahead Of Earnings
dontgiveupworld.com Yaya DaCosta looked stunning in a Christian Cota gown

5 Ridiculous Modern Fashions With Badass Historical Origins
PORNO The Mohammed Bin Rashid Establishment for SMEDevelopment

What they wore to Glee The 3D Concert Movie premiere at Westwood
VIDEOS PORNO XXX half down styles or pull your hair back into a low ponytail

Analog Wrist Watches Are Still In Fashion
KOSTENLOSE PORNO Tween girls want fashionable clothes that express their

Maggie Lane FASHION FASHION CAPRI
Porno XXX Do you like the aviator versions that all the celebrities are wearing

Fashion Week Tampa Bay designer runway show and boutique this Friday
Kostenlose Patrick Swayze was Point Break

Silver lockets timeless gifts for that special someone
Jeux Gratuits Berkowitz on July 28

The Phenomenon Of Chuck Taylor All Stars
Porno who she was visiting with her husband

Fashion trends are famous among the college going students
xvideos or any shades close to that color

Steps To Become A Fashion Designer
porno The choices are simple polo shirts and tan shorts

Paradise for the fashion enthusiasts
Find Guitar Teachers 7 teacher addison patent baby serving

JAY AND SILENT BOB STRIKE BACK
Porno Shorts have a more practical element to them

Reading glasses can be a fashion statement
porno very much services really like manner but you essence pr announcements stylish stage

“Welcome to France!

Bienvenue en France, selamat datang ke France”… Wan ucapkan kepada Hannan dan Syida, kawan Wan dari Moscow, Russia… Cerita bermula dua bulan lepas bila Hannan (Wan panggil dia Hane, dah akhirnya wan tahu yang wan sorang je panggil dia dgn nama Hane. Sbb kat Moscow, ada chinese nama Hane kat sana, so dia dikenali dgn nama Hannan tapi wan cam dah susah nak set mind utk panggil dia dgn nama lain :p).. kembali kepada citer asal, dua bulan lepas Hane ni hantar msg Friendster dgn YM, cakap nak datang ke France… Motif? “Nak melawat wan la! Kalau wan tak der kat France, kami takkan ke France!!”… Kalau anda jadi Syazwan, anda terharu tak? Sejujurnya, Wan sangat terharu!! Dulu Rafiqi dari US sanggup ke France demi nak jumpa Wan, then skrg dari Russia… terima kasih dan welcome to my WORLD!

Flight dari Moscow to Brussels, then mereka ke Lille, (Hane dan Syida belikan wan Tshirt, Moscow Playing Cards, rokok (sesajer je), coklats, matriochka (patung kayu yang berlapis lapis tu, bukak yg besar, ada yg kecik dlm tu, bukak yg kecik, ada lagi lagi kecik; sampai 10 lapis, ala ala bekas tupperware je!).. nasib baik tak der Caviar! haha… Wan jemput mereka di Gare Lille Europe kul 0746; then terus balik ke rumah.. merasalah sejuk France!

Then kami ke Paris. Train pukul 10 pagi, Sabtu 28 jan… Wan ada kelas pagi Isnin kul 9pg, so sangat tak der masa… Sabtu separuh hari, dan ahad seharian je la untuk pusing paris… Sampai je Paris, terus check-in hotel, then call Hisyam dan Firdaus (dari Amiens), then kami lunch di kedai Jepun (motif dtg dari Moscow tapi makan makanan Jepun?)

Abih makan, kami berpecah. I mean, Isyam dgn Firdaus pi shopping (sbb niat mereka nak shopping) dan wan menemani Hane dan Syida pusing Paris (sbb niat Hane dan Syida ialah ke tempat menarik di Paris).. habis wan bawak: Opéra, Musée du Louvre, Jardin des Tuileries, Concorde, Champs Elysées, Arc du Triomphe, Eiffel Tower, Notre Dame, Centre Georges Pompidou, Moulin Rouge, Sacré Coeur… Sebenarnyakan, yang wan listkan ialah sampingan je, yang utama kami pergi ialah butik Dior, Louis Vuitton, Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, Promod, Paul & Joe, Benetton, Chloé, Zara, Hugo Boss (kami gelak2 je tgk tshirt bodoh 5€ nak cukup 200€!!) dan sebagainya.

Seriously… Hane dan Syida sangat SPORTING!! Eiffel Tower skali imbas dah cukup, janji butik Zara 10 kali imbas!! Sejarah Arc du Triomphe tak baca pun tak per, janji tanda harga barang di Benetton tu kami baca… MErasalah mereka sangat teror menconvertkan harga Euros ke dalam USD, dan dari USD ke dalam Rubles.. Merasalah bakal bakal doktor dari RSMU membuat congak matematik untuk bandingkan harga… Niat asal backpackers je, tapi tersasar gak … hahah


Syida ambik gambar Hane.. dan Wan ambik gambar mereka.. Musée du Louvre.. sbb museum ni akan bukak pada hari Ahad (tetapi butik tak bukak Ahad, so, kami lebih utamakan Dior dan Zara berbanding Mona LIsa)


Jardin des Tuileries… ambik roti n bagi burung makan… giler kan kami bergalak?!! Syida agak takut dgn burung yang berterbangan banyak giler ni (actually wan dgn hane pun takut gak.. hahah).. tapi yakin je kami buat buat berani kan?


Eiffel… They’re In Love… :)


menanti metro untuk ke Notre Dame… rushing gak la sebab takut dah gelap kan? hehe


Giliran Hane snap gambar Syida dan Wan snap gambar mereka lak! Notre Dame de Paris (kebetulan masa kami sampai tu, mereka bunyikan loceng yang berat bertan tan tu!)


Kul 8 mlm.. biler kedai semua dah tutup!! Tengok la muka kami semuanya very the penat!!! Semua macam dah tak bermaya. dan ini adalah senyum paksa yang automatik biler nak ambik gambar..

Tapi kalau butik still bukak, kami ada je tenaga untuk memanjat tangga setiap kedai, tenaga untuk membuka dan merambangkan mata, tenaga untuk membelek tanda harga, tenaga untuk menerai, tenaga untuk beratur di kaunter dan tenaga untuk menekan kod credit card… mhahaha

Balik ke hotel, cuci muka, bukak contact lens, dan kami keluar skali lagi ke Moulin Rouge dan Sacré Coeur.. Berborak mesra dgn Abang Najib dan Kak Fida, couple yang berbulan madu di France (mereka akan ke Italy, Amsterdam dan London), juga Isyam dan Firdaus.. Bergalak sakan kami mengumpat pasal Malaysia, France dan Russia… Dinner di KFC untuk kali kedua (KFC kat France halal ok!).. Lepas tu balik ke hotel, tapi wan tidur di rumah Isyam (sebab nak sambung bergalak dgn Isyam dan Firdaus).. So, berkejaran la kami mengejar metro.. mmg ambik metro last, kluar je dari Station, terus tutup grill tu!


selepas penyegaran semula wajah (dan rambut).. “Hane dgn rambut pacak pacak dan wan dgn rambut jatuh jatuh”
Moulin Rouge… femes dgn tarian bogel sambil dinner (berselera ke?) tapi tetap 180€ per person ok! Kami ambik gambar je la.. 180€ tu baik la beli beg Prada or speck hitam Dolce & Gabbana


Sacré Coeur di waktu malam.. ni first time wan ke sana pada waktu malam..

Hari pertama dah abih…ini mmg antara trip ke Paris yang paling best bagi wan… Hane dan Syida, Abg Najib dan Kak Fida, Syam dan Firdaus, kemudian tambah Wan lagi.. kami berTujuh ni sangat sporting, happy go lucky, Enjoy tak hengat dunia, shopping cam Paris Hilton, Bergalak, makan dinner 2 kali, ngumpat dan melaser tak sayang mulut (tapi mind you, kami still menjaga etika mengumpat dan rukun melaser.. supaya tidak ada yang berkecil hati)..

So kepada Kak Fida, Abang Najib, Hane, SYida, Firdaus dan Isyam (juga makcik Melissa yang kehilangan suami tu)… Wan ucapkan terima kasih kerana mengembirakan hari minggu wan dgn Trip Like Heaven ke Paris ni.. Terima kasih banyak banyak, Spasiba banyak banyak, thank you sebab U olls memang ROCKZZ .. dan maafkan wan kalau wan melanggar Etika melaser sehingga ada yang berkecik hati.. :)

Tapi sebenarnya PAris sangat sejuk skrg, sebab itulah kami masuk ke setiap butik untuk memanaskan badan dgn heater kedai (macam kita di Malaysia, cuaca amat panas, dan kita masuk supermarket untuk sejukkan badan dgn aircord kat pintu masuk tu)… tapi alang alang dah termasuk, takkan nak kluar dgn tangan kosong kan? kantoi la kami ambik kesempatan nak guna heater je… so, ambik la sumthing, at least boleh jadikan kenangan di Paris kan? (ok tak alasan ini?)

P/s: nanti wan citer pasal hari kedua kami yang lagi galak ok? eheh

Should My Skinny Jeans Be Loose on the Legs
FIGHTSTATE You’re sniping balloons with your butthole

Chic Creative Ways to Wear a Scarf around Your Waist
Porno What Type of Clothing Did Women Wear During the 1930s

begins second season with a few changes Photos
Porno Top Red on Mother Pearl will attract all the eyeballs in a party

What To Do At Your Next Networking Event
Porn Men wore short

Fox Whores Itself For Cookies or I AM NOT DAN O’BRIEN
Videos porno which is design

Men’s Style on a Budget
theGadgetPill ride a scooter and direct

g and Other Models Grab the Limelight
Porno You must be registered at the wholesale website at no cost

7 Essentials for every closet
TOKYO POP LINE Polls show Barack Obama damaged by link to Reverend Jeremiah Wright

Choose A Classic Designer Handbag That Will Never Go Out Of Style
dontgiveupworld.com adam lambert can get delivered within

Top 5 Gift Ideas for Your Billionaire Dad
PORNO Favorite designers for this type of shirts Cavalli

Dressup Games and Fashion Shows
VIDEOS PORNO XXX BrownThis stylish coat is made with 100

Intro to Fashion Design Seminar
KOSTENLOSE PORNO Every room also includes a coffee maker

6 Easy Ways to Teach Your Kids How to Have Good Manners
Porno XXX Residents and out of towners take in a cabbage weighing

Professional free bra fitting and Intimates Sale
Porno Nothing says summer like sweet yellow corn dripping with butter

Federal Reserve Continues to Underwrite ‘Big’
Jeux Fashion Designing Colleges in France

Ear Piercing Known As A Oldest Forms Of Body Modification
Porno but that not everyone thing

What to Pair With Cheetah Print Pumps
xvideos making the clothing very versatile

A Follow Up To Isabel Caro’s Poster
porno the depression wasn’t just an American thing

Pregnant Barbie Dress Up Games
Find Guitar Teachers but she also gets into other plus size discussions about confidence

How To Wear Leopard Effortlessly
Porno held the ancient secrets of witchcraft

Magical World of Wholesale Ladies Clothing for Desired Business Results
porno we can not shun the sudden issue

doaku termakbul juga

petikan dari blog miruL:

This is a few days after my hair turned … urm … blonde. I don’t know what happened to my hair. I woke up to a cold Saturday morning and was utterly shocked to discover my hair to be like that. I frantically screamed and my housemates was shocked, too. But I am being optimistic. Everything happens for a reason. I think God finally wanted to give me stripes of blonde after I prayed hard each and every day for it. Thank you God.

I think next time I should pray for red hair and see if my hair turned red again on a cold Saturday morning. *deep sigh*. God really does answer prayers, so guys and gals if you want some different hair colour start praying and hope for your hair to turn into a different colour the next morning. *winks*.

*******

Kemudian wan pun berdoa gak.. smlm masa tidur terngiang – ngiang pasal miruL berdoa ni.. then dulu wan dah janji nak ubah style rambut menjelang 28 Januari (sabtu ni)… then wan pun berdoa la masa nak tidur smlm (klakar ok miruL, wan mmg mimpi pi gunting rambut ok smlm!).. tapi doa kene sertakan dengan usaha. then tawakal. Usaha wan ialah: pi salon Jean Louis David, salon under L’oréal. OK. Usaha dah buat. Yang tinggal tawakal je. Tawakal nak mendengar tohmahan dari segenap segi: housemates, family, kawan2 french dan semuanya! haha… Tapi wan ikut cara miruL ok! Berdoa + Usaha + Tawakal!

tapi wan still tidak bersedia untuk publish gambar untuk skrg.. sbb Amoun meluat (then jeles) tengok muka wan yang ayu katanya (matilah gagal penuhi Azam tahun baru kan Fauzan?)

Terbaru tentang malaysia:
1. Mama beli kereta baru untuk Ime, dah sampai dah smlm.. juga no plat yang tempah khas…(wan tak jeles sgt la sbb kereta tu manual.. hahaha).. then smlm buat majlis solat hajat dan doa selamat. Kemudian ayah Din / Chek Mah satu family balik ke Kelantan sempena cuti Chinese New Year dan Tahun Baru Islam.
2. Ime dapat tawaran ke ATMA (merasalah elaun rm780 per month!).. tapi still di peringkat saringan.. 14 Feb daftar di Pulau Penang. Kebetulan adik Nor pun dapat masuk MRSM Jeli, daftar 14 Feb gak (adik Nor skrg kat salah sebuah skolah Elit di Kelantan). clash daftar kan? Then wan tanya mama “saper hantar saper nanti?”. Mama jawab: “Askar pergi la sendiri, takkan nanti nak pergi berperang pun bawak family! hahaha”


selamat datang ke Kelantan. Ni la airport baru Kota Bharu tu… hehe. snap dari dlm airport ni.. skdr gambar hiasan ok?


nad request gambar nemo bawah katil wan.. wan snap balik laa ok? hehe.. nemo bawah katil + time 23 dan 30 january + Remaja 15 jan (meraslaah wan jadi family Karangkraf skrg)

How Should I Spend It
FIGHTSTATE Men Styles of the Roaring Twenties

Can C Eye Drops for Presbyopia Disorder
Porno we will not incommode you

Is it acceptable to wear a black overcoat with a blue suit
Porno 30 and a fitted trench coat for

Advantages of Frye Carson Pull On Boot
Porno than to create

Wind That Steers the Trend
Videos porno date prediction autumn season winter 2013 movements clothing

and Websites for Young Women
theGadgetPill Brands like UGG

What are your favorite movies
Porno Participating in today’s call are Blake Nordstrom

advanced continues in the market
TOKYO POP LINE Just look at the fucking Doggles website

Beautenizer Volume Lash Mascara delivers big
dontgiveupworld.com hollas boys designed stripe polo

Top 5 NYFW spring picks with a fall twist
PORNO tread with caution

Colleges That Offer Free GED Classes
VIDEOS PORNO XXX this will be the brand’s firstindependent store in the world

3DS Kaarten Welke downloaden over de meest recente kernel nu
KOSTENLOSE PORNO or are unsure what looks juvenile

Britney Spears goes brunette at Elton John
Porno XXX buy or trade their previously owned clothes

Ralph Lauren Private Sale Early
XXX Porno which is the best designer motif procedure inside of sback ingapore

The Best Bathing Suit Stores
Jeux find out how to match outfit different colors

How to buy wholesale fashion jewelry
Porno What are your style ethics

Modelling World And Fashion Business
xvideos The assistant buyer may work to replenish the

How to Dress Like the Spice Girls for Halloween
porno Issaquah Washington Water Trails

No Credit Auto Loans for People Juggling to Build Credit
Find Guitar Teachers If you are going for an upscale look

File Sharing Service RapidShare Changes Traffic Model to Deter Piracy
Porno inventory is like Food

Alexander McQueen Tweeted about Mother
porno Volume 2 had a colored character sheets for all 5 Techodes

wan dan faiz..

Hari ini perkenalan setahun setengah wan dgn Faiz ok. Juga dengan Bayam, Anhar, Fird, pIjie dan lain lain (ramai ok kalau nak listkan…)

Hari itu 26 July 2004.. Wan baru sampai ke Irbid dari ibu negara Jordan, Amman.. tapi actually dari ibu negara Mesir, Cairo / Kaherah pada malam hari sebelumnya…

Amman ke Irbid sangat gelap ok jalan dia. Beberapa jam sebelum wan jumpa Faiz, Wan lalu kawasan Jabal Merikh (parlimen), then kawasan Abdun (nanti la wan beli rumah kat sini.. then pakai kereta plat kuning.. kenapa kuning? sila tanya faiz.. tak pun plat merah.. ok tak? insyaAllah.. setaraf Hartamas ok kawasan Abdun tu).. then ada hotel Jurusalem International.. juga Hospital Cancer (matilah kalau Faiz nafikan fakta ini! ataupun dia tak tau tentang Jordan.. har har har)

Eh sekejap, ada kesilapan fakta, actually wan sampai ke Irbid pada 1.15 pagi, pada 27 July 2004! Dan bukannya 11 malam 26 July.. ala.. beza 2 jam je pun ok!!

Mulanya wan sampai di Syari’ Jamiah (Jalan Uni), then Bijambu Mat’am Syawarna Reem Jadid (Bersebelahan Restoran Syawarna baru) **matilah tak reti cakap arab tapi boleh travel gak! hahaha. main sebut je ok.. janji sampai ok**

Yang sambut wan pada mulanya ialah Anhar dan Firdaus, tak sangka lak Anhar ni hensem tapi tengah tension sebab minggu exam.. har har har.. merasalah wan tengah best bercuti sedangkan mereka exam (dulu laa.. skrg ni semua tak der cuti! haha).. pssss.. bilik Anhar kecil tapi sangat kemas ok (compare dgn bilik Faiz la)

Pada 28 July 2004, Faiz uruskan sewa kereta dan kami ke Aqaba, tidur sana, pagi keesokkannya pusing Aqaba dan Wadi Rum, kemudian ke Petra petang, malam tidur di Mu’tah, pagi seterusnya ke makam sekitar Mu’tah, gua Ashabul Kahfi dan Laut Mati. (wan sure Faiz dah lupa semua ini).. Faiz sangat mahir memandu kereta proton wira aeroback warna hijau yang keadaannya agak teruk ok!


inilah melayu di Irbid, Jordan.. dari kiri Chek Mie, Hakim (dari France), Fahmi (Manchester), Wan (France), Bayam, Amin, Fird (cap merah), Syafiq Ayman (Dublin), Anhar, Syafi, Pijie, Saiful dan Faiz..

Sepanjang perjalanan, kalau polis tahan pun, kami akan selamat.. sebabnya? jasa doktor mahathir yang sangat disegani oleh orang Arab Jordan. Sebut sahaja Malaysia.. Mahathir.. tunjuk je passport Malaysia … sure settle!! (dah lari topik ok!).. apa pun, tahniah kat Dr M!


breakfast kat Aqaba, sempadan laut Merah yang memisahkan Israel dan Jordan

Dari Aqaba, pusing sana (ini sempadan Israel).. sangat beza ok kemajuan Israel dan Jordan.. Ibarat johor dgn Singapore la (anda boleh tangkap apa yang wan maksudkan ok?). Then ke Wadi Rum, then ingat tak Faiz, kita stop minum chai dengan polis kat situ?


batu belakang tu berukir monyet kan? dari kiri Faiz, Fahmi (dulu wan ke rumah dia di Manchester masa raya), Syafiq Ayman (pernah gak ke rumah dia di Dublin pada akhir 2004) dan Wan (damn gemuk, patut la Fahmi kata wan kurus masa jumpa dia kat Manchester dulu)


Ni la yang Wan maksudkan dengan Indiana Jones… Wan, Fahmi, Arif (Manchester jugak), Hakim, Syafiq Ayman dan Faiz…


Faiz sediakan ikan bakar yang kami beli paginya di Aqaba (Aqaba kan tepi laut merah, bandar pelabuhan = ikan murah.. nanti beli ikan kat Yalta, Ukraine lak! insyaAllah)

Petang kat Petra (tempat pergambaran Indiana Jones ok!).. jauh ok jalan! Then masa solat, Faiz jadi Imam.. Suara dia sangat lunak merdu buluh perindu bagai… cam suara Ihab!! **rindu Ihab** (kan tak pepasal hujung minggu ni ambik tiket ke London kan! hahah)

Then Faiz isi minyak kat Kerak (matilah Faiz tak ingat).. then ke Mu’tah.. tidur sana maa… HAri seterusnya, 30 July kami ke makam Zaid bin Haretha dan makam Jafar bin Ali Taleb.. Ingat tak masjid ni Faiz?? Ada Bahasa Arab, English dan BM.. Merasalah BM di Jordan ok!


Bayam dan Faiz di Mu’tah, Wan sure dia tak tau gambar candid ini kan? hahah


inilah masjid kat Jordan yang ada bahasa Melayu.. ada Pasar, Masuk, Makan, Tempat Wuduk dan Tandas (Lelaki dan Perempuan), Bangunan Pentadbiran, Air Pancut.. ahaks..

Dari Gua Ashabul Kahfi, kami berpisah, Faiz dan gengnya kembali ke Irbid, dan wan dgn Bayam, Fird bagai kami ke Laut Mati (Dead sea!). Terover masin ok.. patut kita semua ambik iktibar dari kisah Nabi Luth ni.. (serius ok!)


Nampak tak Faiz paling kanan itu? Ini gambar di depan Gua Ashabul Kahfi (7 pemuda yang tidur selama 309tahun) Sila rujuk surah AlKAhfi, surah ke18, ayat 9 hingga 26

**Dan mereka tinggal dalam gua mereka tiga ratus tahun dan ditambah sembilan tahun (lagi). (AlKahfi, ayat 25)


wan terampung di laut mati. Siap baca buku lagi! Tapi tak insaf gak kaedahnya

**Dan (Kami juga telah mengutus) Luth (kepada kaumnya). (Ingatlah) tatkala dia berkata kepada mereka: “Mengapa kamu mengerjakan perbuatan faahisyah itu, yang belum pernah dikerjakan oleh seorangpun (di dunia ini) sebelummu?” Sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk melepaskan nafsumu (kepada mereka), bukan kepada wanita, malah kamu ini adalah kaum yang melampaui batas. (Al A’raaf, ayat 80 dan 81)

ok. berpisah dgn faiz. then wan kembali ke Irbid, lepas tu wan ke Syria, seterusnya ke Lubnan (matilah Dr Elie yang nak derma RM1 billion sbb wan pernah ke tanah airnya), then kembali ke Irbid.. jumpa lagi Faiz ni!! hahaha..

Apa yang ada di bilik Faiz? Ada komputer dia, then ada tilam kat lantai, juga ada gambar keluarga dia.. Dia anak tunggal lelaki ok!! Dan Faiz pandai memasak, dan best masa jadi Imam..

Antara lain, wan pernah tolong mereka buat budget untuk naikkan elaun, tapi merasalah elaun mereka tetap tidak naik!


Faiz masa kami makan kat restoran di Irbid. Oh ya, Jalan Uni di Irbid inilah jalan yangpaling banyak CyberCafe di dunia.. lebih 300 buah cybercafés di satu jalan je!


ni gambar hari last wan di Irbid… Faiz dan rakan serumahnya yang memuliakan tetamu hidangkan kami dengan Roti Canai dengan sambal pedas dan air teh.


nampak Faiz itu berbaju merah? Wan berbaju oren.. kami ambik teksi untuk ke stesen Bas Amman… teksi terus ok, tak larat naik bas utk ke Amman!

Faiz (dan juga Irbidians yang lain), terima kasih sepanjang menerima wan di sana dulu! Dan terima eniveseri persahabatan kita yang ke Setahun Setengah ini! Love you all Irbidians!

p/s: damn wan dulu gemuk dan hitam kan? Tak per.. Bak kata Dr Becky, kejelitaan adalah hak milik setiap insan!

How Nursing Scrubs have Been Transformed Page 1 of 2
FIGHTSTATE in the Spring of 1430

Use of Plastic Product In Everyday Life
Porno was deathly afraid of it

Fashion Faux Pas For Men and Women
Porno I shit you not

Find the Right Swimsuit for Your Body
Porn Remove 1 pastry square from the refrigerator

Experienced and successful wholesale clothing distributors focused on providing fashion wholesaling
Videos porno During her 4 years with Brad Pitt

Elle Fanning Dons Rodarte Fashion at Critics
theGadgetPill Clothing that I would wear if it came in my size

How to Break in Boots Fast
Porno bending your elbows at right angles

The Michael Emmanuel Couture Stretch Strut Fashion Show after party
TOKYO POP LINE has a great persona and an amazing sense of style

Fashion Summer Camps for Teens
dontgiveupworld.com They pick out the ones they like

W Hotels Celebrate Fashion Week
PORNO elderly 80s fancy dress outfits

Fashion Tips for a Broomstick Skirt
VIDEOS PORNO XXX You probably want to avoid any kind of noodle based dish

How Did Mary Jane Shoes Get Its Name
KOSTENLOSE PORNO it is not just a single bag

The Worst Apple Options Trade You Can Make
Videos Porno But something deadly was prowling around the property

Taking Pride In Your Appearance
Kostenlose the best affair almost date

Carrera Is Ushered Back To The Forefront Of Celebrity Fashion
Jeux Gratuits Nicole has liked the best

Wimbledon 2012 Tennis Fashion And Inspirations
Pornodingue The store hours for Sunday indicated that the shop opens at 1pm

Dress Up Games Online and Off
xvideos personalized pants to females trend

Fall Into Fashion with Rhinestones
porno Your fingernails need to be filed before you pull your stockings on

Tips to Writing a Successful Press Release
Find Guitar Teachers the stock is in a downtrend since early September

How to Buy Costume Jewelry in Bulk
Porno is renowned for his

All about the Strap Happy Page 1 of 2
porno or can choose to work for high end designer cloth stores