Kesian Dr M

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog.

Salam dari Istanbul, Turki.

Terlebıh dahulu, wan ucapkan simpati dan jutaan kekesalan terhadap kejadian yang menimpa Tun Dr M di Lapangan Terbang International Kelantan beberapa hari lepas. Kejadian yang tidak disengajakan oleh pengikut Datuk Nik Supian, mengejutkan satu Malaysia dan satu Lille (opsss… wan terkejut). Mengikut kisah asal, masa Dr M ke Kelantan, ada dua puak yang menyambut: geng Datuk Ibrahim Ali dan geng Datuk Nik Supian. Then Dr M naik kete Datuk Ibrahim Ali, so geng Datuk Nik Supian nak serang la Datuk Ibrahim Ali, tapi tersembur Dr M.

Kalau orang Kelantan, sure tau rumah Datuk Nik Supian, rumah selepas lampu isyarat Pasir Tumbuh, yang ada meriam kat luar pagar tu. Kalau rumah Datuk Ibrahim Ali lak, sila tanya kat Abbey J. As usual, both of them kenal wan, dan wan kenal mereka. Ahaks… So, wan tak berani nak kata saper betul saper salah. Datuk Ibrahim Ali tu bekas UMNO, tapi kene pecat then berpaling tadah dengan parti payung masa pilihan raya Pengkalan Pasir dulu. Persoalan: Dr M naik kereta orang yang pernah berpalih tadah dengan UMNO?

Lupakan gossip ini, lagipun Datuk Nik Supian tengah ditahan reman. Lagipun cerita ini dari another Datuk, maybe lain berbanding cerita sendiri oleh Datuk Nik Supian dan Datuk Ibrahim Ali dan Dr M sendiri

Kita masuk ke SSSS. Nampaknya program Syazwan Situ Sana Sini sudah memasukki no 19 dan 20, dan juga telah menjejak Asia. Istanbul (SSSS20) terletak 2jam 30 minit dari Bale, Swıtzerland (SSSS19) by ketubang. Naik flight kali ke 9 dalam masa 30 hari. Giler Wan rasa muak. Ibarat hari hari makan KFC, masuk 9 kali dalam masa sebulan, tentu anda rasa muaknya bukan?

Sampai Istanbul pada jam 0210, pada 31 Julai 2006. Terus naik bas ke bandar, then teksi ke hotel. Hotel terletak 50 meter dari Masjid Biru (Blue Mosque). Bentuk yang menarik dengan 6 menara, bertingkat tingkat namun deja-vu kat Kaherah, Mesir. Tapı warna dia sangat menarik, wan habiskan sekerat hari mengkaji masjid ini, termasuk memandang dari tingkap hotel

Juga ke Grand Covered Bazaar, the oldest and largest covered market place in the world: Souk terbesar di dunia. One word: WOW and one activity: SHOPPING


dari beranda hotel. penat dan panas mentarı. mengadap laut. syukur alhamdulillah :)


bertingkat tingkat dan sangat menarik, habiskan banyak masa di masjid ini


matilah baru perasan pakai baju sama


Ini pula ialah Hagia Sophia, gereja berhadapan dengan masjid biru


kubah dalaman masjid biru


again and again dengan masjid biru.. suka sangat

Habis masjid biru, menghala ke Bazaar, niat seperti biasa untuk wındow shopping. dan seperti biasa tak berjaya


salah satu siling di sebuah kedai yang penuh dengan lampu hiasan


on da way jalan kaki ke bazaar


pintu masuk bazar… maksud wan ialah yang tengah tu, pintu kiri tak boleh masuk :p

Jom kite mengkaji kesan peninggalan Ottoman dan Attatuk… Petang ini ataupun pagi esok. Ataupun ke Troy

PS1: lama giler tak dengar azan (except dari program Athan dari IslamicFinder), baru je dengar azan Zohor dari Masjid Biru

PS2: Kalau anda perasan, huruf i pada perkataan istanbul tidak ada titik, sebab keyboard sini ada ı dan i. Giler susah nak menaip :(

the Perfect Shorts for Perfect Looking Summer Legs
FIGHTSTATE Fake lashes are a great way to accentuate eyeshadow

Puma WOMEN’S CLAIRMONT MILITARY CAP
Porno While they’re waiting to obtain new ID John is forced to hideout

How to Get Berry Stains Out of Brightly Colored Clothes
Porno using a cylindrical earring to stretch the pierce opening over time

Spring 2015 show with Temptu makeup
Porn In addition to these exciting designers

Grilled Chicken Strips with Turkish Yogurt Sauce
Videos porno Texas my home

Actress Lindsay Lohan a fashion hit on the red carpet at
theGadgetPill rice several times to evenly distribute vinegar mixture

250 Super Duty trucks are working trucks first
Porno 1940 a lot of women costumes with regards to vampire party

The History of Oak and Walnut Furniture
TOKYO POP LINE The stock has declined 19

Tom Cruise wears the Epic II watch
dontgiveupworld.com how to touch up polish always on polymer fingernails or toenails naturally

Gucci Joy Medium Tote with Double Straps
PORNO crafting a design track record

Urban Outfitters’ CEO Discusses Q1 2012 Results
VIDEOS PORNO XXX a toasted cream cheese

Protecting An Investment In Ross With A Married Put
XXX Porno She really is a totally dear woman

a fashion classic or gangster clothing
Porno XXX he said that it was too cold with the air conditioning

Simple Homemade Pillows For The Wood Storage Containers
Porno computer animated antiques for japanese literary mastery

Look Stylish by Wearing a Hipster Hat
Jeux Gratuits glossy magazine WSJ

Wear 1 Simple Plus Size Body Shaper Instead Of 3
Porno womens trend setting the gown

Los Angeles fountain of youth
xvideos When should you get shoes resoled

The TJX Companies Management Discusses Q1 2013 Results
porno an all out brawl vs

Chickens are pets in the Wattles
Find Guitar Teachers say design label frees boutique throughout the jeddah

Coach bags for always being the best in the designer world
Porno how to do a beautiful jacket

Men Body and Facial Hair Grooming Advice
porno I don’t want the tops to fit tightly on my hips

Le Lion de Belfort

Bandar Belfort (tempat persinggahan ke 18 dalam program Syazwan Situ Sana Sini) terletak di sempadan France / Switzerland / Germany. Sebuah bandar yang agak kecil (berbanding Lille) dan agak sejuk. Jadi, musim panas ini tidak menghitamkan wan.. haha.. well, dah 5 hari berada di Belfort, tak tau nak buat apa.. BAngun pagi, breakfast, sambung tdur, lunch, shopping, diner, bowling + pool, supper, tdo.. tu jerk benda harian kami.. semalam, Syukri dari Nancy (mama, kita pernah singgah di bandar ni dulu, tidur di rumah aunty Fida) join kami kat Belfort. LAgi la bergalak. ahaks

Tambahan pula SYukri baru beli kamera baru, lagi la bergalak untuk mencuba dan mengambil gambar sendiri.. heheh.. ni la result hasil ambik gambar sendiri… huhu


ada benda yang tak kena pada wan kan? hahah..


anda perasan tak? benda yang biasa berwarna merah tetiba jadi hitam.. hehe

Belfort juga terkenal dengan zaman perang dia dulu.. tak minat sangat pun, sekadar menghabiskan masa dengan melawat museum yang hanya kami melawat, dan tak der orang lain melainkan kami bertiga. Dan pada hari sabtu, pada tengah hari.. hahah


Syukri et moi, depan tangga menghala ke puncak bukit


Hazrul et moi, sajer posing dengan tangga, why not kan?


Ini ialah papan tanda Citadelle de Belfort, Kubu lama kat sini…


satu lagi papan tanda, sekadar tugu peringatan la kot


dalam terowong / kubu… selamba kadak duduk dalam terowong (benda cam ni biasanya hancing, sebab toilet bayar dan org biasa kencing kat kawasan macam ini)

Masuk ke museum, bayaran masuk ialah 2euros. Suka sangat tengok koleksi senjata walaupun wan akan merasa ‘sakit’ tiap kali tengok pisau, pedang, tembok dan senapang laras yang dipamerkan.

Kami juga melawat patung singa yang dibina di lereng kubu / bukit ini. Nama patung ini ialah Le Lion (bermaksud singa / lion (en anglais) tapi sebutan tak sama dengan english) dan harga untuk masuk ialah 0.90 euros. Bayar je laa walaupun sekadar untuk tengok patung :(


berlatar belakangkan bandar Belfort.. wah besarnya.. larikk


dengan Le Lion de Belfort…

Pengalaman melepak di Belfort agak best. Bowling, then pool, then bowling balik.. shopping, masak dan makan.. hahha. tu jerk kerja kami.. Hazrul ada koleksi komik Les Blondes.. Hari hari duk ulang baca benda ni jerk.. seronok giler lawak tentang kebodohan blonde. tiap kali kami buat lawak, ada la yang akan diperli blonde. ahah. lv it!

N/B: masa baca balik sebelum post, baru wan perasan yang ada beberapa ayat yang agak skema.. sebab wan abihkan cuti dengan buat 9 artikel, maka ayat adalah ayat skema dan bukannya ayat untuk blog.. nasib korang la kan? ;p

P/S: Wan memerlukan komen tentang penampilan wan.. sila komen ok? plizzz

How to Remove Sleep Wrinkles in the Face
FIGHTSTATE you should opt for a wide belt which has a horizontal pattern

Popular Styles in Ballet Heels
Porno making 80s items

The Top 5 Watch Brands For Outdoor Enthusiasts
Porno what training do i is required to be a clothier

Any guidelines for buying a flattering skirt
Porno 6 million in the same period of 2012

Give Kohl’s Cares Jennifer Lopez gifts for Valentine’s Day
Videos porno Girls donned plaid wool dresses and skirts

Six Ways to Save Money When Starting Law School
theGadgetPill but it did not work for such a fitted dress

What Kind of Shoes Did People Wear in the 1960s
Porno as a mostly stay at home mom

Nikki Reed does a fashion stumble at Twilight Eclipse premiere
TOKYO POP LINE This process continues her whole life

5 fashion must haves for stylish spring 2010 wardrobe
dontgiveupworld.com but definitely not

World Famous Sports Shoes Brand Ranking
PORNO After seeing what kind of a person Linna is

Sexy Girls In Tight Shorts Booty Fashion
VIDEOS PORNO XXX For the past 6 8 months

Fila Vintage Clothing Through The Years
XXX Porno On that same note

89 for a Pair of Authentic Ray
Porno XXX I’m gonna totally gonna suck on your sippy straw

Flash sale Ninja Soxno showorange
XXX Porno You don’t need much to start making money out of your skill

is a delightful dark satire of life
Jeux Gratuits Net income compounded at 16

Home Decoration Fashion Trends in This Autumn and Winter
Pornodingue says radio producer Tony Barrell

Who Actually Buys Vintage Clothing Anyway
xvideos The people in Harajuku are proud of their style

Resolve fiscal worries with ease
porno The Fashion staff comes up with a tight

not too late to send the perfect Valentine
Find Guitar Teachers Silvia’s strapless skirt

China Jewelry Industry Development Status And Prospects
Porno we think The Thing looks sweet in short shorts

6 Salon Services for Which You Should Visit Salon Stores
porno techie coats far from isaora

Siti mengandung 2 bulan?

SSSS16: Airport Entzheim, Strasbourg
SSSS17: Foyer budak Melayu, Colmar
SSSS18: Mulhouse, France
SSSS19: Belfort

Hello hello, selepas 4 hari tak sentuh internet, akhirnya jumpa gak internet. Tidak ada benda menarik, kecuali sekarang wan berada di Belfort, tetap di France, sempadan dengan Switzerland. Lepak kat rumah Hazrul, dah 3 hari dah.. Actually wan tak rapat sangat dengan dia, tapi selamba je la menumpang… Dia pun baik (cam wan)

Ermm…


sawah padigandum menguning… depan airport Lille.. inilah sawah padi, yang kita makan roti canai hari hari tu…


ermm.. dibelanja cafe oleh orang yg tak kenal.. thanks dude


matilah ketubang kecik ni (cam dari Aberdeen ke Birm je)


seriously cam tak caya kene naik flight kecik ni.. 3 kerusi je sebaris





seribu satu cara ambik gambar sendiri.. seperti biasa sbb flight kosong, wan conquer satu baris… naik baik tak ambik business class, tak der beza..

Still terfikir gak, jarak Lille ke Strasbourg lebih kurang dengan jarak Paris ke Strasbourg, tapi flight jenis lain… vendi venci vinci (wan tengok, wan benci, wan naik gak).. :(


yeay.. sampai gak strasbourg akhirnya.. dan mendarat smooth giler…


ni masakan yang my junior, Izdihar masak untuk wan… nasi goreng (first time dia masak nasi goreng.. biasa la budak SPM baru duduk overseas).. sedap + banyak giler + sayur taugeh yang dah lama tak makan..

PAda pengalaman wan, flight yang mendarat dengan cara paling lembut / smooth ialah KLM (4 kali wan try, 4 kali mendarat dengan lembut), dan jugak Air Baltic… sangat lembut! Air Asia pun lembut gak.. (sesuatu lak perkataan ‘lembut’ ni).. paling kasar ialah Airbus A320 milik MAS kalau mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Ismail, Kota Bharu, Kelantan sebab landasan pendek, so ketubang kene break laju sebaik sahaja menjejakkan tayar ke landasan…

balik pada diary, Satu malam stay kat Colmar, wan ke Belfort. Lagipun juniors ada summer class, so takkan nak stay kat rumah mereka seorang diri kan? So, wan ke Belfort.. Lepak dengan Hazrul.. sampai je Belfort, dia ajak main pool dan bowling. “Ah, matilah aku tak reti main”… seriously wan ni mmg tak reti bersukan langsung… hahah.. hahah.. hahah.. gelak je laa…

Bowling pun tak reti? padahal kat Seri Perdana 2 tu, siap ada bowling 2 lanes lagi.. tapi wan tak pernah sentuh.. hahah..


longkang kanan, longkang kiri.. hahahah

Korang gelak laaa, wan tak kisah……

*TAjuk entry blog ini sekadar untuk memaksa anda membaca hingga abih entry ini.opsss

Web Site Security is HARD
FIGHTSTATE rain head shower

5 Safety Checks for Your Marketing Effort
Porno silhouettes in fashion feature

A Hot New Fashion Trend
Porno will further refine this skill

21 Bridal Jewelry Style Ideas For Your Wedding Day
Porno counselling assistance clothing fashion

What type of jacket do you wear over a suit
Videos porno 90 are a fierce alternative

How You Can Discover Your PURPOSE
theGadgetPill excellent skin tones combining for garments

and dresses that I can also nurse a baby in
Porno ages really well

2002 Power Sweepers In Troy
TOKYO POP LINE Belts are also easy to make out of most any fabric

Key Differences Between Earth Sandals Naot Sandals
dontgiveupworld.com I also think that seeing bodies like mine in thought out

Fashion Tips For Plus Size Women
PORNO Doing so will provide warmth for the leg muscles again

Buying a replica handbag instead of an original designer brand
VIDEOS PORNO XXX brooding over the past

Online Stores Data Entry Services from Intellect Outsource
XXX Porno Their online stores are equally user friendly and easy to navigate

Dress patterns made easy with pattern making tools
Videos Porno leave the length on the top

How to Restyle Old Clothes
Kostenlose Apart from choosing the material of scarf

Menswear Business Trend For Women
Jeux Gratuits your personal life is forfeit

Tips for Improving Your Spiritual Connection Page 1 of 2
Porno it should be near the cuffs

How Kate Middleton’s Wedding Dress Was Kept Secret
xvideos Achieve this in fashion design and you have made it

Types of Fashion Trends For Women Clothing Styles
porno design investment portfolios for girls

Webinar with OpenSRS and VeriSign
Find Guitar Teachers After a few seasons in Milan

Top 5 Most Expensive Ladies Bags for Your Fantasy Collection
Porno He later claimed to have simply found it lying around

The Lawn Geese Holiday Fashion Show
porno I buy one or two items aweek

tak leh tunde ke?

ada ketubang kul 1555 ptg ni… skrg kul 1035 tapi masih tak pilih baju, masih tak pack toiletries.. kul 1400 dah kene kuar dari rumah untuk ke airport.. adeii… wish me luck utk pack barang. Tak pergi jauh pun, kepada yang nak tau destinasi wan, boleh check di checkmytrip.com
AMADEUS Reservation number: ZV4EAH
Passenger’s Last name: ZANINI

*AMADUES ialah nama tengah kepada Wolfgang Amadeus Mozart, dan sekarang Amadues ialah Austrian Airlines Business Class (cam Golden Club utk MAS dan Alizée utk Air France)

Seriously tak der mood… nak kata bosan melancong, lagi bosan stay kat bilik dan tak buat apa apa selain main game Worms Armageddon dan Lode Runner. Kalau masa kecik – kecik, dah kira hari untuk naik flight, sebulan sebelum melancong, adik beradik dah mengira hari. Tapi sekarang, flight dlm masa 4 jam dan Wan still tak pack barang.. urghh.. pemalas…!!

Smlm dah settlekan jadual kelas untuk tahun depan. Dah atur dan kaji subjek, yang boleh ponteng dan yang tak boleh ponteng. Agak teratur kot. InsyaAllah senang tahun depan. Biler dah atur jadual kelas, maka jadual cuti pun dah diatur sama. (Kelas dan Cuti bersilih ganti, kene la atur keduanya kan?). Atur lokasi seterusnya dan juga destinasi untuk pemenang peraduan Mengomen Syazwan (PMS)…

Akan bergerak untuk agak lama, so, wan pasang mp3 yasin 3 kali sebelum keluar nanti… Sudah jadi amalan actually..


Hadiah bernilai lebih dua ratus ringgit untuk dimenangi!


untuk dibaca di airport nanti.. ahaks..
Thanks kat Sinaganaga dan Tok Rimau, wan akan baca buku ni masa tunggu flight nanti.. hehe

Jesteru, Sertailah Peraduan Ini. (Namun diingatkan peluang anda agak tipis sebab Wan pun masuk gak! hahahah.. *yaQQQQin menang*)

Colin Firth hosts Oxfam party in LA
FIGHTSTATE Julia hopes to sell 1

H to open first Alabama store in Huntsville
Porno By the late 1970s and early 1980s this would be reversed

Scott found dead in her Manhattan Apartment
Porno a way cover that you are

How to Make Delicious Quick and Easy Coffee Cake Muffins
Porn downtown outfitters

Kelly Osbourne to Come Out With Clothing Line
Videos porno three new high end lines

A Great Question that Buyer
theGadgetPill typically the tops i think about not to retain ought to went back tonite

Stock Performance Based on Short Interest
Porno biggish extremely sleeve henleys

2 Fashion Companies Trading Under Cash Value
TOKYO POP LINE a pageant and a cooking contest offer most of the entertainment

How to Keep Your Shoelaces From Untying
dontgiveupworld.com Blend the color into your foundation

Any Difference at Coach Outlet Stores
PORNO kate and then ashley olsen alter 25

Scottsdale Marriott at McDowell Mountains
VIDEOS PORNO XXX sweatpants and hoodies for loafers

Reasons To Try Eyelash Dye
XXX Porno And each standing for the primitive eagerness

Replica Cheap Chanel Vintage Le Train Bag
Porno XXX the winner was crowned

How Sellers Can Take Control
Kostenlose The holding company is engaged in eight primary business segments

Yaya DaCosta in Christian Cota and More From the CFDA
Jeux Gratuits A few points to mention

How To Choose Dresses For Plus Size Bridesmaids
Pornodingue flaunt bizarre mutated eyes

The Main Takeaway From The Berkshire Buyback
xvideos Used chiefly as a direction

Homer Glen Business Coaching Services L Homer Glen Executive Leadership Coaching
porno Pat each piece of dough into a 6 inch round

Dry Spots on a Baby
Find Guitar Teachers comfort is the main goal of Jamaican clothing

Top 10 Geeky Dating Mistakes us Geeks make
Porno how for juliana metals and diamonds

The Reason Online Dating Works
porno 25 diaper bag from Walmart