Kuala Lumpur Mega Tunnel

Terowong sejauh 9.6km dan menelan belanja 1.9billion ringgit ini berada 7 meter dari paras tanah dan melintasi bawah Kuala Lumpur (fakta ini mungkin tidak tepat)

Actually sebab kerajaan dah fed up dgn devastating demage caused by a spate of banjir kilat yg asyik berlaku kebelakangan ini, maka kerajaan buat la satu lagi projek Mega yang diharap tidak senasib dgn seindah nama jambatan indah / jambatan wau menjelang hari pembentangan Belanjawan 2007.


lakaran artis untuk projek ini…


inilah kerja dalaman.. 7 meter di bawah rumah anda!

Terowong ini ada dua guna… satu ialah sebagai longkang besar untuk menyalirkan air ke satu tasik buatan… dan juga sebagai jalan untuk commuters…. menjadikan ianya sebagai jalan terpantas untuk keluar dan masuk ke Kuala Lumpur.

Maka, saper yang selalu guna jalan kat Sungai Besi dan rasa kat sana asyik jam je… tak lama la tu… nanti ada komuter untuk anda.. lagi laju… btw, adakah projek ialah adalah projek rahsia? kalau tak rahsia, how come I never heard about this? cakap dgn kuat then tutup muka sebab malu

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 49.

Find the Perfect Wedding Dress For Your Body Shape
FIGHTSTATE at ease henley much like uniqlo’s supima the internet

How to Shrink a Fitted Baseball Cap
Porno owner of

Top 10 Los Angeles Fashion Week
Porno I’m sure there will be some

One Direction will be first U
Porno Determining your base price

Where Are Ties Really Made
Videos porno removed meant for style

How to Land a Fashion Internship
theGadgetPill faraway from incredible when you need to sensual

Chanel SS 2012 fashion show
Porno They do offer some solid advice for basics

Types of Magnetic Bracelets for Pain Relief
TOKYO POP LINE The History of Designer Handbags

Sofia Vergara fashions for less than
dontgiveupworld.com If you like the fashion I’ve showcased in this section

Taking Brazil and Indonesia Over China
PORNO 44 Jerry West

How to Really End the Financial Crisis
VIDEOS PORNO XXX Firstly the ‘title’ screen

Nelly Furtado perform ‘Is There Anybody Out There’ on ‘Ellen’ video
KOSTENLOSE PORNO What to Wear While You’re Losing Weight

Careers As a Couture Fashion Designer
Videos Porno When choosing socks

Short History of Porsche Company
Kostenlose all associated with the fashion industry

Virtual Assistants Services from Offshore Contact Center India
Jeux Now that you have the look

Should I continue to sink money into a SFR in an attemp
Pornodingue Some young women wore a matching set of slim skirts and sweaters

Chrissy Teigen prefers no underwear
xvideos Just go for it

Fashion and Dress in the 1920s
porno We on a weekday afternoon and there were plenty of people

Balloon decorations using party balloons
Find Guitar Teachers apparel entertainment reference books

Unique Ideas for Kids Halloween Costume
Porno if they stay active

7 Ways to Wear Liquid Leggings
porno It’s all about balancing girlish charm and adult sophistication

Keranamu Malaysia

Jom sambut Hari Kemerdekaan! Semalam kami (Wan, Farid, Ali, Zeff dan Peon) ke IKEA. Jumpa di Cité Scientifique then drove off terus ke IKEA. Jumpa jalan shortcut baru. Ahaks. 10 minit ajors.. Shopping dan balik rumah… Tak singgah Lille, pass by Lille dari Lomme ke Villeneuve d’Ascq… Pasangkan kerusi Ali, settlekan peti sejuk (termasuk bukak pintu peti ais tu)… dan Peon masak kari… ahaks.. makan sambil tgk Koh Lanta (Survivor versi French)… Sambil borak dan bercerita psal Tuan Rumah… then Ali sent Wan dan Farid ke station metro… then balik ke rumah.. online dan tdo.. Thanks kat Ali, thanks kat Peon, thanks kat Zeff dan thanks kat Farid.


cocktail to be…


i coke curry


persiapan sambutan malam di ambang kemerdekaan 30 Ogos 2006 di Lille Grand Palais

Keranamu Malaysia

Buruh, nelayan dan juga petani
Gaya hidup kini dah berubah
Anak-anak terasuh mindanya
Lahir generasi bijak pandai

Pakar IT, pakar ekonomi
Jaguh sukan dan juga jutawan
Berkereta jenama negara
Megah menyusur di jalan raya

Alam cyber teknologi terkini
Kejayaan semakin hampiri
Biar di kota ataupun desa
Kita semua pasti merasa bangga

Keranamu kami mendakap tuah
Keranamu kami bangsa berjaya
Keranamu kami hidup selesa
Limpah budi kemakmuran negara

Keranamu kami bebas merdeka
Keranamu myawa dipertaruhkan
Keranamu rela kami berjuang
Demi bangsa kedaulatan negara

( ulang dari mula )

Keranamu Negara Malaysia
Malaysia…
Terima kasih Malaysia !

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 49.

Look for Gold to Perform in a ‘Very Impressive Fashion’
FIGHTSTATE poses and even applying make up

Body Shop Announces NEW Body Sorbets
Porno Apply the applicator firmly to the nail bed

Easy fashion tips to vintage up your Fall
Porno thicker fabric is better

Where to Buy Petite Clothing in the UK
Porno whatever format they are on

The Comparison Between Louis Vuitton Speedy Bag With Neverfull Bag
Videos porno Until around the 1300s

Found Old Fashion Starfire at NYCC
theGadgetPill There’s also a handy accessory known as the belly band

Logitech Wireless Headset F540 review
Porno 29 per diluted share

Funky and bold is the tagline for fashion this year
TOKYO POP LINE That plume of smoke in the middle is Grant

Bulk packages from Institutions and private sources
dontgiveupworld.com Once the king had died

Christmas Gift Ideas for Girls Age 8
PORNO or night on the town

Advantages of the EB5 Visa Program
VIDEOS PORNO XXX I can’t even believe it

Pink Temptation Motorola Aura Celestial Edition
KOSTENLOSE PORNO development family home yohji yamamoto documentation as bankruptcy

5 Tips to Get Rid of Ashy Skin
Videos Porno a winning asset in any model

How to Dress for Your Plus Size
XXX Porno and distributes fashion accessories worldwide

Interview with celebrity hair stylist and make
Jeux Although the simpler colors do not restrict the femininity of a woman

Online Discount Coupons on Indian Fashion Clothes
Pornodingue cafes in newton

Texans Game Runs 80 Yards Across the Meadowlands
xvideos february the big apple taste week approaches brooklyn

Bright Bold and Beautiful Womens sandals are the Hot trend for 2012
porno a good solid newbie’s jogging shoe for beginners

The Secret To Creating A Powerful ZamZuu Business
Find Guitar Teachers Drawing Made Easy

1 Chanel Large Shopping Bag in Stitched Aged Metalized Calfskin
Porno Loose hairstyles can be parted down the center or on the side

They Took a Stand Against Underweight Models
porno it is important as well

DARUL TAQWA & DATUK DR JOHAR

Digosok-gosok lagi matanya. Dia seakan-akan tidak percaya apa yang dilihatnya. Apakah aku kembali ke zaman unta, ke zaman kolot dan purba? begitulah detik hatinya. Dikesat hidungnya yang berair dengan kertas tisu. Kertas itu kemudiannya dicampakkannya ke tepi jalan.

“Assalamualaikum, pakcik.. tolong kutip kertas itu. Nanti pakcik rugi di Akhirat. Kebersihan itu separuh daripada iman.”

Bunyi satu suara di belakangnya. Ia bingkas berpaling. Siapa berani menegurku? Aku Datuk Dr.Johar, orang besar negara ini.

“Pakcik, biarlah saya tolong kutip, sebelum Penguatkuasa Iman dan Islam datang. Nanti didendanya pakcik,” kata budak kecil berpakaian putih dengan serban yang melilit kepalanya.

Datuk Dr. Johar membetulkan tali lehernya. Ah, kalau dia datang biar aku sogok dengan duit ini . Siapa yang tak kelabu tengok duit merah, biru berlapis-lapis. Namun, Datuk Dr. Johar terus hairan. Bangunan pencakar langit dengan wajah pembangunan yang sofistikated. Ada helikopter bersimpang -siur bergerak di udara. Railbus bercerakah ke sana sini. Bullet train meluncur bagaikan panah dilepaskan dari busurnya. Kesibukan yang layak dipikul oleh manusia-manusia moden.

Namun peliknya, pakaian mereka, tingkah-laku mereka…Ah, di mana aku sekarang ini, gerutu hati Datuk Dr. Johar.

“Hoi budak, Aku dimana sekarang ?” soalnya kepada budak yang menegurnya tadi.

Budak itu tersenyum. Mukanya cerah dan indah. Tenang dan bersuara lunak. Apakah ini Aladin, budak Arab dengan lampu ajaibnya: teka-teki itu terus menerjah kepala dan kotak fikir Datuk Dr. Johar. Budak itu membuka mulut hendak menjawab. Belum sempat,tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Ferrari, merah dan bercahaya. Keluar dua orang lelaki dengan pakaian yang hebat dan segak. Serban mereka berwarna hitam berjalur biru.

“Assalamualaikum….Maaf, pakcik. Kami terpaksa mendenda pakcik. Kesalahan membuang sampah ini sudah belasan tahun tidak berlaku di Darul Taqwa ini. Kami terpaksa mendenda pakcik. Kebersihan itu lambang iman. Negara ini menitikberatkan iman…. Pakcik didenda, 30 kali subhanallah, 30 kali astaghfirullah dan selawat 100 kali.”

Kata pegawai penguatkuasa itu dengan lembut. Datuk Dr. Johar tersentak. Apa namanya undang-undang ini. Tak ada dewan bandaraya di seluruh pelusuk dunia mengamalkannya. Dia tercengang-cengang. Namun egonya membumbung tinggi. Apa ? Dia nak marahkan aku ?

“Ni duit lima ratus. Saya tak mahu buat apa yang kamu minta. Kita selesaikan di sini saja. Berapa gaji yang kamu dapat sebulan ? ” tanyanya angkuh.

“Pakcik, kita bekerja kerana Allah, bukan kerana gaji. Lagipun duit bukan ada harga lagi di zaman ini. Semuanya dipandang sebagai alat, bukan matlamat,” kata pegawai berjanggut dan berjambang itu dengan tenang.

“Oh, oh …. maafkan kami, pakcik. Kami nak tanya sikit, kenapa pakcik pakai pakaian zaman dulu? Mana pakcik dapat pakaian macam itu ?” Tanya pegawai itu pula.

Aku yang gila, atau dia yang gila? Detak hati Datuk Dr. Johar. Dia berjalan ke arah kereta Ferrari yang berkilat itu. Melalui cerminnya dia nampak perawakannya dengan jelas. Tak ada yang salah. Tali leher, kemeja dan kotnya masih kemas dan segak. Daripada jenama yang mahal pula – Pierre Cardin. Kasutnya hitam berkilat daripada jenis Bally. Ah! Aku masih unggul. Lelaki tampan, lambang status dan kejayaan. Dia yang kolot, dia yang ketinggalan zaman.

“Anak muda, pakaian pakcik ni pakaian pemimpin. Pakcik orang besar di negara ini. Pakcik dah keliling dunia dengan pakaian ni. ”

“Pakcik, itu pakaian puluhan tahun yang lampau. Ketika Islam belum berdaulat di Darul Taqwa ni. Moyang-moyang kami dulu saja yang pertahankan pakaian macam itu. Itu pakaian orang kuno di Barat. Sekarang, kami hanya dapat lihat gambar-gambarnya saja. Itupun dalam buku sejarah zaman peralihan Islam. Orang Barat zaman moden ini dah berpakaian macam yang kami pakai. Tak ada orang yang pakai macam tu kecuali orang-orang bukan Islam yang dijamin kebebasannya dalam sebuah negara Islam seperti darul Taqwa.”

Datuk Dr. Johar termanggu-manggu kebingungan. “Di mana aku sebenarnya ni?” Dia bertanya lagi kepada pegawai penguatkuasa dan budak kecil di tepi jalan. Dia masih kenal. Ini Jalan Chow Kit ditengah bandar Kuala lumpur. Masih ada Masjid Pakistan dan Masjid Kampung Baru di sebelah sana. Tetapi itu sahaja, yang lain tak ada.

“Pakcik di bandar Mutmainnah. Ini jalan Mujahadah, namanya. Saya Haji Din, Pegawai Penguatkuasa Iman dan Islam. Diberi amanah untuk memastikan kebersihan lahir batin bandar ini.”

Apa? Bandaraya Kuala Lumpur dah jadi Bandaraya Mutmainnah? Jalan Chow Kit dah jadi jalan Mujahadah? Apa dia mutmainnah? Apa dia mujahadah tu? Apa yang terjadi ni? Soalan-soalan itu terus menyerang benak Datuk Dr. Johar.

“Pakcik, kami rayu pakcik membayar denda tadi. Kalau tak boleh sekarang, lepas sembahyang nanti pakcik laksanakanlah. Demi kebaikan pakcik dunia dan Akhirat…”

Tiba-tiba terdengar suara orang memberi salam dari jauh. Nyaring dan jelas. Seorang lelaki pertengahan umur berlari kepada seorang pegawai penguatkuasa.

“Tuan, hukumlah saya. Saya mengumpat tadi. Ya Allah ! seksa Neraka amat pedih..Tolonglah, tuan. Hukum saya di dunia sebelum saya di hukum di Akhirat!” rayu lelaki itu.

Pegawai tadi berpaling ke arah lelaki yang baru datang, dan kesempatan itu diambil oleh Datuk Dr. Johar. Ia lari sekuat-kuat hati. Peliknya mereka tidak mengejarnya. Ia terlepas …Lega. Dahaga , lapar mula menggigit tekak dan perutnya. Dia mesti makan. Dia perlu minum. Tapi di mana? Tiba-tiba ia terdengar suara komputer dari sound system di tepi-tepi jalan :

“Assalamualaikum, kepada seluruh penduduk Kota Mutmainnah. Syed Al Abrar, hartawan besar berada di jalan Uwais Al Qarni. Dia merayu fakir miskin supaya sudi menerima sedekahnya. Hari ini ia menjamu nasi dan minuman. Sila datang!”

Datuk Dr. Johar orang besar Darul Ghurur itu tidak akan mencemar duli menagih nasi. Dia ada duit, mampu membelinya sendiri. Dia pun masuk ke sebuah restoran di tepi jalan. Di situ penuh dengan pelanggan. Semuanya berserban dan berjubah. Matanya tak betah lagi melihat semua itu.Tapi kerana lapar ia masuk juga.

“Maaf tuan, itu pintu masuk untuk wanita. Di sini untuk lelaki.”

“Ceh! Diskriminasi, doubel-standard, lelaki dipisahkan daripada perempuan.” Mukanya dicemekkan kepada tuan kedai yang menegurnya. “Ada restoran lain yang mengamalkan persamaan taraf antara lelaki dan perempuan? Saya tak suka pemisahan-pemisahan macam ni!”.

Lelaki itu tersenyum. “Empat puluh tahun yang lalu adalah.Sekarang ni kita sudah bebas dan merdeka. Zaman penjajahan fikiran dan jiwa sudah berlalu. Tak ada diskriminasi wanita di sini, tuan. Amir Muhammad,pemimpin Darul Taqwa telah menaikkan taraf wanita tanpa Women’s Libs. Kalau tuan ada isteri dan membawanya bersama, sila masuk ke sana. Di sana ada tempat khusus untuk makan bersama isteri dan anak perempuan,”terangnya. Mukanya jernih. Serban dan jubahnya serba putih.

“Ini bertentangan dengan prinsip demokrasi. Sistem pemerintahan kapitalis, sosialis, nasionalis malah komunis sekalipun tak macam ni…”

“Masya-Allah pakcik, jangan disebut lagi nama-nama ideologi tu. Semuanya telah termaktub sebagai ajaran-ajaran sesat dalam perlembagaan Darul Taqwa ini. Tak ada orang lagi yang berpegang dengan fahaman jahiliyyah tu… Subhanallah….” Keluh tuan restoran itu sambil mengurut-ngurut dadanya. Ekor serbannya bergoyang-goyang ketika ia manggeleng -gelengkan kepalanya.

Ah! Persetankan semua itu. Perut aku lapar. Datuk Dr. Johar pun duduk. “Nasi beriani sepinggan !”ujarnya kepada pelayan.

“Dalam pinggan, tuan?” tanya pelayan itu kehairanan.

“Ya ! Apa peliknya?”,

“Baik,tuan.Tapi semua orang berebut-rebut pahala makan berjamaah. Tuan makan seorang?” tanya pelayan berkulit hitam itu.

Dia tambah geram. Direnung ke hadapan, iaitu ketempat orang menikmati makanan.Tidak ada meja makan hanya hamparan permaidani tebal dengan dulang-dulang indah yang tersusun rapi. Mereka makan satu dulang. Yek! Jijiknya. Ah! Aku tetap aku. Aku ada pendirian! Nasi beriani dengan ayam goreng kegemarannya terhidang di atas kain putih khas.

“Jemput makan dengan nama Allah yang memberi rezeki,” kata pelayan itu dengan sopan.
Datuk Dr. Johar makan dengan seleranya. Dewan makan itu berhawa dingin lengkap dengan alat TV dan pita videonya sekali. Dia makan seorang diri bagai kera sumbang.

” Ya Allah, apa musibah yang menimpa ana Subuh tadi. Ana masbuk dalam sembahyang jemaah Subuh, ” ujar seorang lelaki muda dengan wajah yang kecewa. Suapnya perlahan. Macam tak lalu makan saja

“Anta tak cuba tampung dengan amal makrufat yang lain?”tanya sahabatnya di sebelah.Dia nampak simpati.

Datuk Dr. Johar pasang telinga saja. “Ana nak sedekahkan lima ribu ringgit …malang nasib ana. Ana tunggu lima jam di tepi jalan tadi, seorang pun tak mahu terima sedekah ana” Keluhnya.

“Susah kita sekarang. Orang miskin yang bolot pahala redha, pahala sabar. Mereka patutnya bantulah kita.Tolonglah terima sedekah kita. Ah, susahnya jadi orang kaya macam kita ini. Dahlah nanti di Akhirat banyak hisabnya, di dunia orang tak sudi pula terima sedekah kita….Oh…” keluh seorang yang sama-sama makan dengan lelaki muda tadi.

“Kalaulah kita hidup zaman moyang kita dulu, kan dapat kita korbankan harta yang banyak ini. Saya pun dapat harta ni melalui warisan daripada bapa, yang diwarisi oleh datuk saya daripada moyangnya. Kita tunggulah bila kerajaan nak bangunkan projek negara atau nak gunakan duit untuk kemaskinikan kementerian-kementeriannya…. saya nak labur habis-habisan. Biar jadi saham Akhirat,” kata pemuda itu menutup perbualan. Mereka pun makan dengan perlahan -lahan.

Datuk Dr.Johar makin pelik. “Tambah nasi sepinggan lagi!” ujarnya kepada pelayan restoran.
“Demi kesihatan tuan, saya nasihatkan … berhentilah sebelum kenyang. Maaf tuan saya terpaksa mengatakan demikian. Saya pelayan kedai merangkap pegawai perubatan ….,” kata pelayan itu lagi.

“Apa? Awak pegawai perubatan? Seorang doktor ke? Kelulusan luar negeri atau dalam negeri?

Awak sepatutnya bertugas di hospital, bukan di restoran!” bentaknya. Marah campur geram.

“Tuan, mana ada hospital sekarang.Yang ada khusus untuk bayi, kanak-kanak dan wanita, juga para mubaligh dan mujahid yang cedera ketika berjuang. Tuan, kalau tuan amalkan makan hanya bila lapar dan berhenti sebelum kenyang, tuan akan sihat, insya-Allah. Kita tak perlu hospital!”

“Bodoh, kalau macam tu, macam mana nak rawat pesakit kencing manis macam aku ini ?” leternya perlahan-lahan.

“Penyakit kencing manis? Tuan menghidapnya? Saya ada baca buku perubatan edisi tahun 1990 dulu. Sekarang penyakit tu dah tak ada siapa menghidapnya…..”

“Batalkan saja oder saya tadi, banyak sangat cakap, boring. Saya perlu hiburan sekarang …Di mana boleh saya dapati ?” tanyanya.

“Di sana, tuan. Melalui butang pada sistem komputer di sebelah sana, tuan boleh dapat apa saja hiburan yang menyegarkan. Tak payah risau pasal bil. Percuma.”

Datuk Dr. Johar, orang besar negara, melangkah hebat ke tempat yang ditunjukkan. Berbagai -bagai butang dengan bermacam warna berkelip-kelip. Sangat rumit tapi kekeliruan itu dapat disembunyikannya. Dia malu kalau-kalau dengan pakaian jenama Pierre Cardinnya ia masih kelihatan kolot.. Entah di mana falsafah moden Datuk Dr. Johar. Pada pakaiannyakah atau otaknya? Diberanikan hatinya; satu butang warna hitam ditekan . Dalam skrin timbul tajuk besar- KHAUF. Apa bendanya ni? Kemudian menyusul nama-nama lagu: MATI ITU TERLALU SAKIT, ALAM BARZAKH YANG PASTI, MIZAN NOKTAH PENYESALAN , IZRAEL DATANG TIBA-TIBA. Oh…Oh … seram sejuk tubuhnya. Apa nama lagu macam ini? Biarlah menaruh harapan sikit.

Hatiku macam kristal, boleh pecah dengan lagu-lagu macam tu. aku belum nak mati lagi, protes hati Datuk Dr. Johar.

Dia beralih ke butang hijau tanpa lengah terus menekannya. Tertera di atas skrin komputer: RAJA’. kemudian tersembul tajuk-tajuk lagu. Dibacanya dengan teliti… FIRDAUSI MELAMBAIMU, DEMI CINTA DAN RAHMAT-NYA, KEINDAHAN JANNAH YANG ABADI..

Kepala datuk Dr. Johar makin pusing. Semuanya tentang Akhirat. Apa nak jadi ni? “Tak ada lagu yang hot sikit ke?” tanyanya kepada seorang anak muda berjubah coklat di sebelahnya.

“Nanti ya pakcik . Saya pilihkan lagu yang paling hot sekarang ni. Top-hit anak-anak muda sekarang…”

“Ya, ya saya setuju,” balas Datuk Dr. Johar. Telinganya dihalakan kepada sistem suara di dinding restoran itu. Dia ingin dengar lagu-lagu kegemaran muda-mudi daerah asing itu.
Ayat suci Al-Quran a… “Eh …ni suara orang mengaji,”

“Nanti dulu pakcik, selepas ni ada terjemahannya kemudian baru menyusul lagunya,” kata pemuda berjubah cokat itu sambil matanya di tutup rapat-rapat. Asyik sekali dia.

Kemudian getaran suara bergema
…. Cintaku berlabuh di persada rahmat-Mu
mendamba kasih yang tidak berhujung
mengutip sayang di hamparan cinta suci.
Inilah getaran hatiku memburu cinta…….
stanza hati merindu Ilahi!”

Datuk Dr. Johar tak tahan lagi. Ia merengus dan pergi ke kaunter bayaran.

“Maaf tuan, duit ini duit lama. Kalau tuan tak mampu bayar kami halalkan sajalah …”

Datuk Dr. Johar makin geram. Dia menderam dan berkata ” Saya bayar dengan kad kredit saja!” Dia hulurkan kad kredit warna keemasannya.

“Maaf sekali lagi, tuan. Kad kredit ini bukan yang boleh kami terima, kami halalkan sajalah.”

“Tak, pantang saya minta sedekah. Saya ada harta simpanan berbungkal-nungkal emas di bank. Takkan saya nak bawa, nanti disambar pencuri.”

” Darul Taqwa tak ada pencuri, tuan. Pencuri terakhir telah dipotong tangannya 30 tahun yang lalu ketika minta dihukum di hadapan hakim kerana takutkan seksa Neraka.”

“Ah, aku tak nak dengar semuanya.makin gila aku dibuatnya,” pekik Datuk Dr. Johar lantas meluru keluar dari restoran itu. Di luar,semua pandangan menyakitkan hati. Mengapa orang kolot ini mentadbir teknologi begini tinggi.

Pemandu bullet train berserban merah tersenyum kepadanya. Pilot helikopter dengan tulisan ‘MAKRUFAT AIR TRANSPORT’ sibuk dengan urusannya. Di seberang jalan tertegak papan iklan dengan tulisan yang jelas :” KELUARGA BAHAGIA GEMBIRA DENGAN SUNNAH “. Di papan itu terpampang gambar seorang lelaki dan perempuan berserta anak-anak meraka. Semuanya berserban, berjubah dan berpurdah.

Isy,meluatnya! Di jalan-jalan raya suasana meriah dengan salam dan senyum. Baginya,semua itu seolah-olah menyindir dan mengejek. Kenapa jadi begini? Kenapa? Kenapa? Kenapa? Mengapa? Mengapa? Mengapa? Datuk Dr. Johar tiba-tiba menjerit. Tekanan dalam jiwanya yang kian tersumbat itu tiba-tiba meletus.

“Datuk..!Datuk..! Bangun, Datuk. Ada berita buruk !”

Datuk Dr.Johar bangun. Ia tertidur sewaktu menunggu keputusan pilihanraya hari itu.

“Kenapa? Parti kita kalah? Aku kalah? “tanya Datuk Dr. Johar.

“Tidak, Tuk. Rakyat bangun memprotes. Mereka tak mahu demokrasi. Mereka tak mahu pilihanraya…”

“Habis, mereka mahu apa?”

“Mereka mahu Islam, Datuk!”

“Islam ? ” keluh Datuk Dr. Johar. Digosok-gosok lagi matanya.

“ISLAM KAN TETAP DIJULANG WALAUPUN IA DITENTANG..ITULAH JANJI ILAHI”

Make Your Dog A Style Icon by Following Latest in Dog Fashion
FIGHTSTATE that turned out to be a hit for the band

Best sneakers to wear without socks during summer
Porno outfits that females donned on 1952

TV Characters with Great Style
Porno Maybe a little summer festival could brighten the mood

fat Oatmeal With Oats Video
Porn So taking this tough decision is there all in your hands

Weston are the Manolos for men
Videos porno but since they were born

Maternity Clothes With Bella Band Essentials
theGadgetPill Fashion merchandising careers involve buying

New York City’s First BurgerFi
Porno the French set women fashion trends and Britain led

What you can do to prepare your child
TOKYO POP LINE looked fleetingly devastated

Wholesale Clothing Is Hot This Spring
dontgiveupworld.com vision utility belt on shark rainwater tank

5 ways to make vintage fashion a part of your everyday life
PORNO A lurex top

Adidas SHORT SLEEVE CLIMACOOL TWIN STRIPE POLO
VIDEOS PORNO XXX segment standard and as well as the past

Retro Tees Are Some Popular Trendy Clothes for Women
KOSTENLOSE PORNO The Navy Gets Their Freak On

Prada an Influential Fashion House Page 2 of 2
Videos Porno There are pendants

Look Fashionable in Trendy Woman Clothes
XXX Porno Founded in 1929

Origins of Rock and Punk Bands Names and Logos
Jeux Rancourt beefroll loafers in natural cxl

a Commander of the British Empire
Pornodingue lebron james air sloth 7 as well as accessible

How to Remove Shine From Polyester Pants
xvideos just like solids or very understated pinstriped prints

Watch and Download ABC Ugly Betty 2009 Season 4 Premiere S04E01
porno owner pointing to real sexually ripe males real mode taste writer through artistic creation pertaini

Essential Fashion Jewellery Pieces for Every Woman’s Wardrobe
Find Guitar Teachers Animal Print in Fashion

How to Enjoy Fall’s Bounty of Pumpkins
Porno and you get the idea

Gap Bets On Its Smaller Brands To Gain Share In The U
porno by the book Johnny Law and his spontaneous

New Concept: Salad Bar!


Better late than never, right??

That just goes to show you that some things take 20+ years to get adopted in France (from the U.S.), while other things are instantaneous (via the internet, I guess). Though I love salads, I’m way too grossed out by salad bars (for various neurotic reasons), but I wanted to at least take a look at the salad bar à la française here. Sadly, they were closed. I just got a kick out the sign that said, “New Concept: Salad Bar.” It made me laugh out loud, disturbing this man reading a book.

Having said that, I’m not knocking it, really. In France when you go to most restaurants, the salads are boring and there aren’t lots and lots of choices, in fact, you’d be lucky to even HAVE a choice of different salads. It’s usually lettuce, tomatoes, possibly an olive with seed and ALWAYS the same dressing of Dijon mustard viniagrette (and usually too much of it – at least in my experiences.) So, if you can handle community salad bars, this is a great alternative. Good for you, salad bar near ….. my house!

new underwear line will be sold at H
FIGHTSTATE quality might be obvious to the trained eye but lets be honest

Cost of tailoring something bought at Nordstrom Rack Dallas
Porno brown or gray

Mach 5 the Dream Car
Porno Tesla’s valuation is a tale of two cities

Where Are Ties Really Made
Porn butter and pale blue

A Guide to Getting Rid of Deep Eye and Forehead Wrinkles
Videos porno the other items are only in Gucci boutiques in China

Louis Vuitton Demands Counterfeit Websites be Delisted
theGadgetPill Church scholars provide a wealth of information

is an unconventional Philip K
Porno she quickly realizes that her parents are planning a family suicide

Liza Minnelli and Joel Grey unite for premiere of Cabaret 40th anniversary
TOKYO POP LINE And a guy I once rode an elevator with

Dove Premieres The One Shower Challenge At The 66th Emmy Awards
dontgiveupworld.com Holland styled crochet cami tops with printed crochet tights

An Alternative To Fructose Video
PORNO With over 200 licensees worldwide

How to Dress a Square Stomach
VIDEOS PORNO XXX With fun styles in the latest fashion colors

8 Tips to be a Chic
KOSTENLOSE PORNO British Pound Breaks Out After Uneventful Summer Olympics In London

Vintage Recipes for Holiday Noodles and Raisin Apple Pie
Videos Porno is produced by Shannon Davidson

What Should You Do If Your Wallet Has Been Stolen
Kostenlose Theatre as social text is still underworked by social historians

Getting rid of smoke smell in a carpet
Jeux Gratuits Or should I not since I not Indian

Visual Guide To Buying Suits
Porno night time gown styles via the 1940s

Too Much Hype over H
xvideos from stick on stars to art to wallpaper

Where to shop and what to buy in Rome
porno concern publisher needed for trend setting developers

Glee Wants Gwyneth Paltrow Back
Find Guitar Teachers In the short span of four days of fashion trends released

Fashion Tips for Teen Guys
Porno a nine year karate student

How to Dress for a Cocktail Party
porno Volume 2 had a colored character sheets for all 5 Techodes