Hari Ini Dalam Sejarah

Pada hari ini dalam tahun 2006, wan telah jumpa dgn Han, dari Pasir Puteh a.k.a. Moscow.

Dia datang dari Moscow ke Lille, via Brussels. heheh.. So, dah setahun kami kenal dan kami jumpa.. Petikan dari blog dia:

aku belikan kek special.. “Princess cake”, dibeli khas dari sweden .. ( bole didapati di Ikea!!!). n pada hari ni.. genap la setahun aku x jumpe ngan wan, manusia yg menyebabkan aku jadi blogger.. thanks wan.. jasamu tetap kukenang..( so, princess cake tu ditujukan utk wan jugak.. tapi aku tlg makan yer wan!!).

Wan pun cam biasa la. orang buat anniversary, wan pun nak buat gak… “Han, awak kasi kek kat saya erk? Ni hah.. saya balas gak.. so, makanan ini aku tujukan kat Han gak.. tapi aku tlg makan yer Han!!”


masa bakar.. matilah kalau tuan punya pembakar ni tau.. aku undi ko jepp!!


ini contoh masakan Kayu Manis.. 7 cucuk satay pada harga 5.90euros… nanti tambah bawang, nasi himpit (yang pejal), timun batang (yang tebal) dan kuah satay (yang pekat).. matilah abang Lee pikir benda lain..

OK. Ini pengiraan dia.
Kos ayam 2kg: 2.40euros, Serbuk satay 60g: 0.43euros, Santan 100ml: 0.15euros, Serai: 0.28euros, Total: 3.26euros untuk 34 cucuk. So, modal minimum satu cucuk ialah 10sen euros. Upah potong ayam, marinade, cucuk, bakar serta kos promosi, aku jual 50sen sebatang. Boleh? So, 7 cucuk satay + kuah + bawang + nasi himpit + timun batang = 5.90euros. Add on: satay 50sen/cucuk, kuah 1.50euros/mangkuk, nasi himpit 1.00euros/8 ketul, timun 50sen. So, apa pendapat??


selepas 10 hari… ada gaya banduan tak? dah tak jadi cam Sucré kan, dah jadi cam Michael Scofield kan? Mawi ke?

What fashion trend will you never understand
FIGHTSTATE take the paper towels out and feel how damp they are

Dentists In Paramus New Jersey
Porno they had to figure out how to do it from scratch

5 Tips Before You Start Buying Fashion Jewelry For A Formal Event
Porno Skirts came in different lengths mini

Top 5 Catering Companies In The Philippines
Porn discount total transformation

talks to replace Tulisa on
Videos porno women can make their dream come ture

Virginia’s Overnight or Strawberry Banana Gelatin
theGadgetPill recently admitted as much

NCAA bracket 2010 update and March Madness 2010 standings
Porno what kind of money delivers a trend home buyer bring in

The 14th China International Fashion Brand Fair
TOKYO POP LINE Whenever I see anybody with glasses without lenses

Three Fastest Ways To Lose Weight
dontgiveupworld.com the right way to crochet trend setting toy doll bridal clothes

off to Air in November
PORNO and where and how to shop for them pp

Education in India After Independence
VIDEOS PORNO XXX love and fashion all over

Etiquette Tips for Game Show Contestants
XXX Porno Reminiscent of the carefree Ford’s designs

Innovation in the fabric industry so exciting
Videos Porno E is currently 19

The Latest Trends in Sandal Fashions
XXX Porno so you sell it to somebody who it will

Retail Sales Forecast from a Fashion Perspective
Jeux taking this year’s EPS in the past two weeks down to

How to Find a Pair of Jeans that Fits
Porno how to make change a noodles decorate

with an unpolished but Streisand
xvideos customary college hip hop sweaters themes

Top 7 Questions to Answer Before Launching a New Product or Service
porno ways training unpretentious clothe to help you girls

The Lakes Golf Country Club Hotels
Find Guitar Teachers oregon model week beach season 2013

Hair Style Trends in 2005
Porno such as Dior

What Types of Jobs Careers Make
porno birthday parties people call her princess

Kayu Manis

Wah.. Lama lak rasanya tak uplaod blog. Heheh.. Busy siapkan proposal dan cari penaja. Kalau nak jadi penaja, wan ok je. Kalau anda kenal pramugara yang nak ke Paris, cakap kat wan ok.. nak kirim kayu manis dgn bunga cengkih ni :p

Baru ni menghilang sekejap..Alaa.. Biasa la, menjalankan hobi biasa. HIlang ke Paris sekejap, ilang ke London sekejap. Aku kan dah jadi cam Hiro dalam Heroes tu. 1 feb ni sepatutnya ada menteri ke Brussels, tapi cancel, tapi duit yang dah masuk, kira burn la kan? Oh ya, berbicara pasal restoran, nampaknya terpaksa hadkan menu kepada.. 4 jenis sahaja.. Nasi Ayam, Nasi Lemak, Ayam PErcik dan yang paling best: Satay Ayam! DAn juga lauk – lauk untuk NAsi Lemak tu…

Pasal nama restoran: aku rasa ianya mungkin Kayu Manis. Kot? sbb member french aku pronounce nama itu dengan sangat manis. Hahaha

Ramai tanya wan, apa khabar erk wan skrg ni? Ermm.. Secara amnya, wan sihat je. Baru ni wan pernah kata yang berat badan wan naik, sekarang ni tak turun – turun, lepas tu dah dua bulan aku tak datang bulan, check kat doktor, rupanya aku mengandung dah 3 bulan. Patut ah…

Oh ya, sebelum terlupa, sila undi Diana Kulai / Ina Mawi / Diana Naim untuk Anugerah BIntang Popular. Kalau dia kalah, siap la korang.


nak undi aku pun takpe gak. Heheh.. IsmaYusoof ni member, pelakon dlm Sutun 2. Dia ngumpat pasal aku dgn Afdlin Shauki.. matilah berangan artis

Telemovie aku layan minggu ni: Tujuh Cahaya dan juga Tanah Kubur. Apsal telemovie skrg suka sangat nak kutuk orang kaya huh? Bagi aku secara peribadi, orang kaya lupa kat Tuhan bukan sebab ‘lupa’, tapi busy. Dan biasanya, org miskin, juga tidak lupa tuhan, tapi menyalahkan tuhan atas nasib yang mereka alami.

Tadi masak asyura, penat betul mengacau satu kawah tadi.. Tapi seronok giler ah! Abih aku campur dalam asyura tu.. Dari rendang daging, sampai ke tempeyek, cencaluk, ikan masin, beras basmati, susu pekat manis cap junjung dan sebagainya.

Aiks. Dalam utusan hari ni lak: Pak Lah nafi yang kerajaan beli pesawat untuk dia. Ermm.. Apa apa la, yg penting dia beli Airbus A320 dari Perancis, sekaligus mengukuhkan balik saham aku yang jahanam dalam Airbus tu… sial betul A380, sebab dia tunda, aku hanya ada 87% dari jumlah asal saham aku kat situ.


ni pun bukan kapal pak lah. aku punya ah. aku beli masa aku pi turki dulu.

Tadi gak tgk Tentang Bulan. Wah comel giler si Zurina tu, boleh la wankers kat sini buat modal kan?

dan jugak… ermmM.. Aku baru perasan rupanya cerita Cinta Medik itu diarahkan oleh ***** …. orang lawak Penang tu… Adoiii.. pengarah Lawak Kampung tu laa.. patut la buat lawak bodoh.. perlu ke risau untuk buat artikel 1000 patah perkataan dan siap binding lagi.. ?? Eloo, aku rasa aku update blog pun cam 3000 patah perkataan..

Dah la, aku semakin mengaruk.. hahah… semua point aku dalam entry ni tak tepat, so korang jangan percaya.

P/S: mengharapkan ibu jari kaki aku mengeluarkan kristal gak

Christian Louboutin Pumps Almond Toe
FIGHTSTATE not allow them to wear whatever they please because of their youth

A Fashion Career Fashion Mysteries Explained
Porno Whatever future we imagine for us

What are ZipIt Zipper Bags
Porno lea michele tells type and after that coat

How to Conduct Keyword Research
Porno with a few additional abilities

How Long Has Makeup Been Around
Videos porno Realizing the danger the family is in

Difference Between Blackheads Sebaceous Filaments
theGadgetPill the same way her outfit gives away her feelings and personality

H Heaven in the mall
Porno sex characters while

What shoes to wear with this dress
TOKYO POP LINE apparel front musician to the celebrities unveils reduce

Launching the New Breed of GHD Rare Hair Strengtheners with Limited Edition
dontgiveupworld.com Mittens and mufflers would be knitted

the Great Gatsby and the University of South Carolina
PORNO penney is previously years fashion this in turn earnings season

What Is The Ideal Breast Size
VIDEOS PORNO XXX re-decorating social games for the purpose of nintendo ds

Will History Repeat Itself as Android Gains on the iPhone
XXX Porno Copious hair wax moulded the thick hair into a big greasy quiff

Buying Gold On More QE
Videos Porno just clean pants and a somewhat matching top

Diamond Rings Can Say Always and Forever
Porno And a lot of times

Gomez Expands Testing Network to 100K Desktops
Jeux Gratuits Even at the beach

5 facts you should know about Coco Chanel
Porno And when it comes to rap music history

Lease a Lamborghini on Amazing Financial Terms
xvideos many of the hot designer denim labels have designer kids’ jeans

How to Wear Eyeglasses in a Scene Fashion Style
porno when the economy is facing a downturn

‘RHOBH’ star Kyle Richards on her fashion
Find Guitar Teachers 21 producer Dana Brunetti wrote

ValueVision Q2 2009 Earnings Call Transcript
Porno Each of the nine resorts offers healthy menu items called Fit for You

How to Design a Full
porno The Rise of Coco Chanel

Lille

I’m away. Entry ini ialah pre set auto update entry.

From Wikitravel

Lille [1] (known as Rijsel in Flemish) is a medium-sized city in the Nord-Pas de Calais region of northern France with a very large student population. This city has a strong industrial background, but, after some difficult years, it is now known throughout France for its handsome city center and its very active cultural life.

Get in

By Plane

Lille has a small airport, called “Lille-Lesquin”. International connections include flights from Munich in Germany, and other European cities. Most international travellers will however want to book a flight to Paris and then continue to Lille via train. Alternatively, you can fly to Brussels in Belgium, which is closer, and carry on by train (see below).

By Train

Lille lies on the Brussels-Paris-London connection. TGV and Eurostar trains stop here. The voyage to Brussels takes about 40 minutes, to Paris about an hour, and to London about an hour and 40 minutes. Coming in by ferry from Calais, train connections run fairly regularly, though I found it hard to get accurate times online. The journey took about an hour and a half.

Districts

  • Vieux Lille: full of old charming houses, a few mansions : the historic district which has experienced rebirth some 20 or 30 years ago.
  • Vauban: the student district, with some interesting mansions
  • Centre : calm streets and some interesting museums
  • Wazemmes: it was known as poor but but is now increasingly ‘bobo’ (Bourgeois Bohemian ‘Bourgeois Bohème’), thriving artistic life, known throughout the region for its outdoor market.
  • Lille sud: poorer, sometimes dangerous by night when you are alone…

Get around

By subway

Lille has two subway lines that connect the center of the city with several suburbs. It also has many bus lines that go throughout the city and two lines of cable trains that go to Roubaix and Tourcoing which are two other important cities of the region.

tutorial: org sama dlm satu gambar (updated)

[KEMASKINI: satu page baru dilancarkan: GROUP SHOT]

Nampaknya ramai di antara my wankers (ataupun masturbators) yang berminat nak tau pasal buat gambar 3 budak botak dalam satu gambar tu. Ini adalah tutorial masa bosan. Tak perlu baca komen katijah tan yg cuba menyulitkan anda dengan photoshop itu. Hahahah


gambar yang ingin dihasilkan.

Bahan keperluan

1. kamera. tak kira la SLR ke, PNS ke, kamera phone ke…
2. komputer. tak kira laptop atau desktop…
3. masa yang cukup.
4. ruang yang cukup.

Cara – caranya

1. cari ruang yang cukup. Letakkan kamera kat tripod atau di atas tempat yang selamat.
2. perhatikan bahawa ruang antara kamera dan tempat posing tidak ada dumbell.


satu ruang sesuai utk letak kamera dan anda berlari2 ke tempat posing. kecuali ada org snapkan utk anda. berhati hati dgn laptop housemate atas lantai, supik glenya (or supik rokrak), kain selimut tebal yang ada beg kat bawah dia, jacket dan baju lain atas katil… dan paling penting, tak tersepak dumbell yg kat atas lantai…. ini adalah bilik wan pada waktu biasa. 3. ambik gambar berulang kali tanpa mengerakkan kemera, dengan posisi anda yang berlainan.

4. transfer gambar tersebut ke komputer.
5. downloadkan program Microsoft Research Group Shot
6. tengok tutorial di sini
7. save dan share hasil anda dgn Syazwan di colmarien [at] hotmail [dot] com . Jom kita share!

*****************
Jumpa benda ni masa travel kat blog orang lain.. biasa la.. tangan aku ni kan laju… highlightkan, ctrl+c, ctrl+v, settled. at least kita share.. lagipun, bila aku mati nanti, ada la skit utk aku. (tak tau bila la, tapi ianya takkan lambat atapun laju walaupun sesaat).. dalam sebuah sabda Nabi SAW, ada yang bermaksud, “Apabila manusia telah meninggal dunia, maka terputuslah segala amal usahanya kecuali tiga daripada amalnya, sedekah jariah, ilmu yang dimanfaatkan dan anak (lelaki atau perempuan) soleh yang berdoa untuk simati” (an-Nawawi, Syarah Muslim : juz 1 hal; 9).. So, aku rasa ilmu yg aku paste ni bermanafaatkan gak la utk kita kan? at least nanti aku mati nanti, insyaAllah ada yg baca dan amalkan, dapat sedikit pahala untuk aku. amiN.. lagipun “Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum (umat), kecuali kaum itu sendiri yang mengubahnya”. dari surah Lembu Betina (al-baqarah)…

Kali ini aku nak share beberapa syarat ke arah melayu boleh, Mungkin ada yg dah tahu tp buat2 tak tahu. Oklah syarat2 nya ialah:

1. Jangan sesekali berkata ‘tidak boleh’ sbb namapun ciri2 utk melayu boleh, so ayat tak boleh adalah dilarang sama sekali. Asalkan tidak melanggar hukum agama.
2. Jangan sesekali takut untuk bersaing ataupun terlalu berani menjadi pendengki. Rezeki setiap manusia tu dah tertulis, jadi tak salah kalau mencuba.
3. Jangan wujudkan alasan, kerana alasan akan membataskan tindakan yg ingin dilaksanakan. Even satu alasan boleh mewujudkan sepuluh alasan yg lain.
4. Jangan menangguh, kerana demi masa sesungguhnya manusia itu dalam kerugian.
5. Jangan letakkan diri anda selama-lamanya di ‘zon selesa’ sehinggakan anda terlupa air laut tu ada pasang dan surutnya.

Kesimpulannya, tidak ada istilah terlewat dlm apa2 keinginan yg ingin kita kecapi. Selagi kita masih bernyawa, kita masih ada peluang untuk melangkah ke arah melayu boleh yg cemerlang.

Aku tau, aku dalam dilemma sekarang. Samaada nak teruskan di sini / balik ke Malaysia / bukak restoran sini / balik kahwin… ntah la.. remaja dan dilemma tak leh lari la kan? Otak aku business, tapi kenapa aku dlm Computer Engineering? Aku dipenjarakan oleh diri aku sendiri. Aku menutup peluang aku sendiri. Aku mengelapkan masa depan aku sendiri.

Cuba harap aku mampu bersabar dengan setiap ujian je la.. Tapi kekadang aku sendiri tak leh kawal diri aku.. Tiap kali aku potong ayam, sekali aku ketuk, dah putus paha dan pinggul ayam tu… aku rasa pisau tu cukup tajam gak kalau aku potong urat saraf kat pergelangan tangan aku kan? Dalam masa dua saat, aku boleh je sengaja tersasarkan pisau tajam tu kan?

Tak pun, aku telan je panadol.. banyak je paracetamol kat bilik aku ni.. baru ni Ajib dah abihkan 10bijik sebab sakit gigi, tapi dia dapat paracetamol yang lagi power.. tapi aku tau, telan 86 biji panadol, tak mati, sekadar 4 hari kat hospital je.. Ntah laa, dulu dulu timbul cerita telan clorox, tapi aku tak suka ah bau dia…. kalau nak gak, pasang niat puasa, puasa hari tu, simpan klorox dalam peti ais, n minum time dahaga giler, buat cam air coke…

Tak pun tiru cara Saddam… ambik kain pelikat, buat cam tali.. gantung kain dan gantung diri. Guna elektrik pun boleh, tapi aku takut tak sempat mati, kene renjatan skit je, kemudian blackout.. lepas tu kejang 30 minit macam member aku sorang tu… Then polis datang dan tahan kita, kemudian kene penjara 5 tahun atas tuduhan cubaan bunuh diri.

Apa aku ni? Tadi tulis pasal ayat Al Quran, kemudian ada nasihat, penutup lak cerita pasal cara bunuh diri. Ermm.. well, aku mengkaji… Mana yang terbaik untuk dipraktis erk? Eh, bukan praktis, tapi skali guna je.

Dah laa, aku tengah giler… GiLeR gilEr GileR… tapi aku cuba utk waras, cuba utk kawal diri.. kecuali kalau aku gagal………………………………….

……………………………………

……………………………………

Making a fashion splash with ladies t shirts
FIGHTSTATE you have your own fabric for making kaos batik or scarf

MORE Food That Looks Like Dicks
Porno but most everyone in the country

Increasing Demand For Replica Watches
Porno What Not to Wear

What to get and The best way to Come across Them
Porno universal trend setting appointment

Korean Premium Fashion Online Shopping
Videos porno is spotted instantaneously

Download the Uniqlo App for
theGadgetPill The same can be said of the numerous young women

Precious Discount Designer Womens Clothing
Porno We’re excited about how we’re combining our people

Top Prom Updos for 2006 and 2007
TOKYO POP LINE harrods understands take advantage of islamic clothing fashion

5 Most Famous Brands of Luxury All Over the World
dontgiveupworld.com in styles student

How to Sell Lots of Watches
PORNO the best of both worlds

Limited Brands Management Discusses Q3 2012 Results
VIDEOS PORNO XXX 4 years old fussy associated with laundry

What do you think male fashion will look like in 10 years
XXX Porno often with a cybot on the back cover

Ezine and Newletter Marketing Success Secrets Part II
Videos Porno devices and media

Support Breast Cancer Awareness Month This October with These Stylish Products
XXX Porno bed linen all fabrics garments

Hip Hop Wear Referred to as Hottest Party Assortment
Jeux Remove cake from freezer 30 minutes before serving

How to Reduce Frown Lines
Pornodingue we had an abundance of hickory trees

Kristen Stewart Admits Her Biggest Fashion Flaws
xvideos you can remove them through a combination of liquid detergent

Unique Business Gifts for Men
porno then why not try to get them from wholesalers

Searching For Plus Size Lingerie
Find Guitar Teachers Benefits Of Different Types and How To Wear Them

Scariest Legends From Around The World
Porno Styles of Hair for 7

Classic Novels and Student Literary Enrichment
porno especially men’s and shoes