Syukur Ku Sedar

Mood: Lonely

Mata ku pejam
Untuk ku tahan
Tangis ku ingin
Berpanjangan

Makin ku lawan
Makin ku ronta
Tangisku luruh
Bercucuran

Bridge:
Berkilau cahaya di ufuk pandangan
Masih ku nampakkan
Wajahmu yang ku rindu-rindukan

Chorus 1:
Baru ku sedar kenapa tercipta kesepian
Kenapa hidup harus berpasangan

Kerana Tuhan mahu menyatakan
CintaNya
Kepada kita insan

Makin ku lawan
Makin ku sedih
Tangis ku tangis
Berlarutan

Bridge:
Sandaran asmara
Hanyalah harapan
Esok ku dambakan
Di sisimu
Tak lagi ku angan..

Chorus 2:

Baru ku sedar kenapa tercipta kesepian
Kenapa hidup harus berpasangan
Kerana Tuhan mahu menyatakan
CintaNya
Kepada kita insan

Syukur kusedar sebelum bercerai nyawa badan
Sempatlah diri buat perhitungan
Janganlah pulang dengan kekesalan
Cintanya tak pernah ku agungkan

Money make me Happy


money…

Happy ke kalau banyak duit? I realize that aku kerja 9 pagi till 11 malam.. dapat more than what i need tiap bulan tapi still tak cukup..

Tak tau la tak cukup sebab memang aku belanja besar, or sebab ada benda lain yang tak cukup… nak kata aku boros, bukannya aku ada masa nak pergi Pavilion.. Kalau ke Menara Maxis pun, tak pernah singgah Suria KLCC pun… Makan pun jarang2, bil telefon bukan aku bayar pun… cuma minyak kereta je la telan banyak skit.. lepas ni nak kene up satu lagi loan rumah lak..

Adeiii… Tak per lah… Selagi ada kudrat, kita kerja.. Jangan lupa family dah laa.. Dulu i discuss dgn one of my fren, dia suruh wan balik Kelantan sebab dah lama tak balik.. Duduk kat KL ibarat duduk kat Lille… So, on that moment gak, wan bukak website airasia dan beli tiket flight ke Kelantan…

My schedule mmg pack hingga akhir Jun.. Akan away sentiasa, 29May ni ada departure to Beijing, tapi sebelum tu wan balik ke Kelantan.. 23hb ni jam 2115 insyaAllah dah ada kat Kelantan till 27May jam 2140… My mum’s bday pada 27May, dah 5 tahun tak celebrate dgn Mama, so kitaorang akan celebrate kat mana2 lah nanti…


sample of 50AUD.. australian dollar


benda yg menyebabkan aku happy.. anda bagaimana?

Not bad la…. buat duit dalam Ringgit, tukar kat Money Changer yang India punya, dapat dalam AUD.. skit lak tu.. (kalau tukar euro or pound lagi skit). abih kat komisyen jer.. Aiyoh! InsyaAllah, 27Jun – 1 July akan berangkat mengerjakan travel kat Gold Coast.. ada dalam 30 jemaah…

I dont care… sehingga hari ni, usia 24 tahun beberapa hari, wan still hanyut dalam mencari duit… kereta dah ada, rumah dah ada, life partner je takder lagi… semua orang tanya cam tu.. “wan ni banyak duit, takkan takder couple?”.. jawapan aku senang je “sebab takder couple la aku kaya”… betul ke erk?

Off to Kelantan! yeay yeay

Tun Mahathir keluar UMNO

19/05/2008 2:02pm

ALOR STAR 19 Mei _ Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad hari ini mengumumkan keluar daripada UMNO.

Menurutnya, surat rasmi mengenainya akan dihantar kepada Setiausaha Agung UMNO secepat mungkin.

Katanya, beliau akan berada di luar UMNO selagi Presiden UMNO, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi memimpin parti itu.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyampaikan ucapan bertajuk `Kedudukan Orang Melayu Pasca Pilihan Raya Umum Ke-12’ di sini hari ini. – Utusan

New Group Departure: Russia!

Cerita dia simple je.. Dalam entry sebelum ini, wan ada tulis dalam satu perenggan, wan compare antara Europe dgn Moscow:

AS i said, wan pernah tinggal 5 tahun kat Eropah, dan kurang setahun kat Malaysia. So, bila kembali ke sana, rasa cam biasa sgt, tak rasa kekok, at least semua group wan boleh yakin dengan wan.. I mean, kalau kat Eropah, wan akan terangkan apa benda yg tak boleh buat di Malaysia tapi boleh buat di Eropah dan sebaliknya.. Cool laa! Keluar malam2 sorang diri pun tak per… Kalau kat Moscow or Ukraine, tak yah la kluar mlm2 sorang2, tak pasal2 kene pukul dengan Skinhead nanti! “

Actually ayat terakhir tu wan tulis sebab seorang kawan wan di Ukraine telah dipukul oleh Skinhead sehingga terpaksa dimasukkan ke dalam wad untuk jangka masa yang lama. Korang akan kenal siapa dia tanpa wan bagi klu, just bukak entry2 wan yg lama2… Kemudian, kawan wan di Moscow pun tulis satu komen di blog wan, dan satu entry yang panjang di blog Definitely Maybe dia.

Baca:  Misconception about Moscow

Kemudian Hannan reply dengan satu entry yang panjang… Satu jawapan yang positif, satu ulasan yang mengubah tanggapan dan satu penyampaian yang menyebabkan wan bersemangat untuk ke Moscow. Terus bukak kalendar… then call airlines untuk tempah group seats, request FOC utk every 15 seats dan sebagainya… Buat kiraan untuk ground arrangement (buses, hotels, meals, accommodations, tours & entrance fees, tipping, contingency dan sebagainya)… Maka, jom kita ke Moscow, sekadar nak buktikan bahawa apa yang Hannan tulis tu betul!

7D/5N Amazing Russia
Tour Code: S7ERU-TG
Departure: 25 Jun 2008 dan 23 Julai 2008
Tour Fare: RM7788
Airport Tax: RM1325 (subject to change)
Tipping: RM160
Total: RM9273 per pax
Visa: RM160

Highlights:
- World-know circus show
- Russia lunch cruise on the Moska River (Subject to weather condition)
- 1st class sleeper train from Moscow to St. Petersburg
- Fortress of St. Peter & Paul
- Visit Winter Palace
- Peter the Great Summer Residence

Flight schedule:
D1 TG420 KUL BKK 0750-0900 (2h10m)
D1 TG974 BKK DME 1025-1710 (9h45m)
D6 TG975 DME BKK 1840-0645+1 (9h05m)
D7 TG415 BKK KUL 0900-1210 (2h10m)

Kindly help me to promote this departure. Commission RM100 per pax. Kindly contact TM Tours & Travel 0320267693. Ask for Sue.

Itinerary
Day 1   Kuala Lumpur – Bangkok – Arrive Moscow (CD)
Depart to Moscow – the majestic city of Russia via Bangkok. Upon arrival at Moscow, transfer to join the exciting crowds at the Circus Show, one of the most famous circus show in Russia.

Day 2   Moscow   (HB/CL/CD)
S
tart the day with panoramic sightseeing tour round Moscow city with photo stops.  Firstly we explore the Metro Stations which Stalin called ‘places for the people’.  After lunch, we bring you to the famous Arbat Street for fantastic Russian’s shopping! Then, we walk inside the walls of the Kremlin Fortress, to step at the Cathedral Square with its famous churches: St. Michael the Archangel, the Annunciation and the Assumption.  Continue tour the legendary Red Square. Seeing the breathtaking St. Basil’s Cathedral and the Lenin’s Tomb. Finally, we end a totally wonderful day to shop in the GUM Department Store.

Day 3   Moscow – Overnight train to St. Petersburg   (HB/WL/CD)
This morning, we depart an excursion tour to Sergiev Posad. First we will visit to St. Sergiy, Trinity Laura – the sacred monastery founded by Sergiy Radonezhsky. The buildings were built during the time of Ivan the Terrible. We can admire the most famous works of the greatest Russian icon-artist, Andrey Rublev. Return to Moscow and enjoy a romantic cruise ride on the Moskva River with Russian lunch (Subject to weather condition). Tonight we take an overnight sleeper train from Moscow to St. Petersburg (1st class cabin-2 person in one cabin).

Day 4   Arrive St. Petersburg   (HB/CL/CD)

Early Morning, we arrives St. Petersburg and we will take you to the city that is created by Peter the Great; this city was made the capital of all the Russia. Our sightseeing tours show us to St. Isaac’s Cathedral, the fortress of St. Peter and Paul, Decembrist’s Square, the elegant Nevsky Prospect Boulevard and the great cathedral of Kazan.  Continue our day to visit the Hermitage – Winter Palace.  Known as the former residence of Russian tsars and one of the world’s greatest museums, housing a fabulous collection of paintings and objects D’art.  Next, we shall see the memorial to the Nazi siege of Lenningrad during World War II and the cruiser ‘Aurora’ at anchor on the Neva River, whose crew signaled the outset of the Russian Revolution.

Day 5   St. Petersburg   (HB/WL/CD)

Today we will visit the fabulous gardens and fountains of Peter the Great’s summer residence at Petrodvorets – For over 200 years Petrodvorets was used for official ceremonies, lavish feasts and formal receptions.  This evening, why not join an optional tour to the world famous ballet performance by the world re-known Kirov Ballet.

Day 6    St. Petersburg – Flight to Moscow – Bangkok – Kuala Lumpur    (HB)

After breakfast, free until transfer to airport for your domestic flight to Moscow. Continue connecting the international flight back home.

Day 7
Arrive Kuala Lumpur with wonderful Russian memories!

Package includes:
- Return economy class air fare
- Tourist class accommodation
- Entrance fees as per specified
- Daily breakfast, 4 lunches & 5 dinners
- Bilingual speaking Tour Manager
- English speaking local guide

Hotels / Night of stay:
- Moscow (2) Hotel Beta or similar
- 1st class overnight sleeper train (1)
- St. Petersburg (2) Pribaltijskaya

The order of the itinerary is subject to change

Operate by:

TM Tours & Travel Sdn Bhd
No.41, 1st Floor,
Jalan Tun Tan Siew Sin
57000 Kuala Lumpur
Malaysia
info@tmtours.com.my
0320267693/7694/7695

or contact me directly: 014 296 4440

to Hannan, aku try join kalau aku ada masa. Sebab aku kene pergi 2 kali beijing, kashmir dan marocco dulu before ke Moscow, tak larat nk tunda2 kerja dah!