Promotion to Beijing

Currently, wan bekerja kat Ain Arabia Travel & Tours, sebuah syarikat Travel Agency milik 100% Bumiputera di Shah Alam. Baru kerja seminggu dan sebagai Assistant Manager, wan boleh decide harga! I mean, korang boleh survey harga kat semua company travel agency, then boleh compare dengan harga wan letak. Wan gerenti harga wan lagi murah!

Sebab wan selalu fikir: “lebih baik harga murah dan ramai customer” berbanding “harga mahal tetapi customer kurang”

So, I’ve decided to repromote Beijing departure.

For comparison, my group to Beijing last May paid RM2870 per pax (with my ex-company) but now, I manage to do a departure at RM2669 per pax. And now, as an Assistant Manager, we simply decide the PROMOTION rate should be RM2550! Dah nama promo, kene ada dateline: Register now till end of september dgn deposit RM300 sahaja!

BONUS: by MAS ok. bukannya Cathay / China Airlines / ThaiAirways..
DAY1    MH 370    KUL    PEK    0030    0630
DAY5    MH 371    PEK    KUL    0855    1525

As usual, tolong promote dan mintak komisyen ya!

Itinerary: Download di sini

Hannan in da house

Semalam Hannan datang dari KB. Dia lepak Damansara dengan Juliza Adlizan. Then malamnya dia datang lepak kat rumah Wan kat Shah Alam. Hari ni dia akan ke Melaka lagi, jadi urusetia program motivasi lah. Cam biasa lah.

 

Thanks sudi datang tidur kat rumah. Sorry tak sempat beli katil lagi kat rumah baru ni. Hehehe. Actually minggu lepas dah tempah perabot satu set RM798 termasuk tilam tapi duit tak sempat lagi. Semalam syarikat perabot ada call, tapi suruh tunda dulu. Hahahaha. Merasalah Hannan tidur atas tilam atas lantai je …. (well, dalam lokap takder tilam, tidur atas lantai simen je)

*****

From The Star:

From today, those with pirated copies of the Windows XP Professional operating system in their computers that are Internet-capable could find their screens going black and the icons vanishing as Microsoft Corp gets tough.

There are 8.6 million users of Windows XP Pro in Malaysia and about three million are expected to suffer the “blackouts”, according to Microsoft Malaysia.

To continue working, users will need to reset the machine’s desktop background. All will return to normal, but only for 60 minutes before another blackout occurs.

The only “cure” is to get a licensed copy of the operating system from a Microsoft reseller or going online at www.microsoft. com/malaysia/genuine. Each licence costs RM580.

The initiative is part of Microsoft’s anti-piracy campaign, dubbed Windows Genuine Advantage, aimed at educating users on the benefits of using genuine software, Microsoft Malaysia client business group director K.T. Ng told The Star yesterday.