with Israq & Shain @ Pak Li

Tarikh: 25 September 2008
Masa: 10.30malam

After bukak puasa @ Blue Wave, wan dgn Ello lepak kat Pak Li. Asalnya Shain yang ajak. Kami on je. lagipun lepas ni nak bercuti panjang, nanti 10 hari tak lepak kat Pak Li. hehehe

Tapi actually, wan still dengan baju office! Ye laa. after office, pergi bukak puasa, then tak sempat2 nak buat benda lain, terus kene pergi Pak Li. Dah attached dengan kopitiam tu katanya.

Shain. Snapped by Ello


Israq dan Shain. Snapped by Ello

Israq ialah student jurusan journalism. Ianya berbeza dengan mass comm. Rasanya ianya lagi banyak cabang pekerjaan dan peluang berbanding Mass Comm. Lagipun Israq ni pernah kerja kat majalah Glam. Banyak idea dan pengetahuan baru yang wan dapat dari dia smlm. Seriously. Terutama mengenai pemilihan artis untuk dijadikan cover.

Pengetahuan dia sangat banyak. Minat dia dalam journalism sangat mendalam. So kepada syarikat majalah, sila rebut dia ni. Hehe. WAn dgn Ello pulang jam 12 tgh malam. Dah tak larat sangat. Nak pack barang untuk balik kampung lagi! hehehe

btw, msa korang baca ni, wan dah kat kampung dah. hehe

with Amir Luqman @ Pak Li

Tarikh: 24 September 2008
LOkasi: Pak Li
Masa: 11.30 malam

Actually sebelum tu wan dah lepak dgn Ello kat Pak Li dari lepas bukak puasa hingga 10.30 malam. Plan asal nak pergi terawih tapi terke Jusco. Dah balik ke rumah, cuci muka, gosok gigi, makan ubat, pakai cream malam dan dah ready nak tidur. Kemudian Qiqi call ajak pergi Pak Li sebab Amir Luqman baru balik dari Jakarta.

Memula malas nak kluar, tapi since mereka sangat berharap, maka wan cuci muka dan keluar sekali lagi ke Pak Li. Hahahaha. Penat gak la jadi jurucakap Pak Li ni, since food’s on the company, ramai la yang nak lepak sesama. Hahahah.

In fact, nak berbincang dengan Amir pasal gaun perkahwinan Peon dgn Zeff nanti. Plan kami ialah buat new gaun tapi disewakan kepada Peon. First hand la tapi sewa.

GUess what? I have my own personal GRO kat PAk Li. Hahhaha. Actually ianya seseorang yang selalu entertain wan tiap kali wan ke Pak Li. Tiap 15min Ello sure akan panggil dia untuk tambah order. Kitaorang plan nak belikan set sofa then letak kat Pak Li, special utk group wan. hahahaha tapi cam melampau lak

amir luqman. i call him turtle.. hehe

me. hahahha. muka mengantuk

Buffet @ BlueWave

Lokasi: HOtel BlueWave, Shah Alam
Tarikh: 25 September 2008
Masa: 6.30malam, start makan 7.11malam
Rate: RM85++ per pax, Total RM195.50
Peneman: Syuk getah!

Actually dah lama nak bukak puasa buffet kat hotel. Dulu tanya Intekma, rate dia RM38nett je, tapi takder banyak pilihan. Actually mengidam nak makan tiram. Oyster. Kalau kat KL, harga dia RM2.99 sebiji.

Tapi basically, wan hanya telan Japanese food dan juga western lah. Kalau setakat kambing golek tu, kat mana2 pun ada kan…

mulakan dengan sushi, smoked salmon….

kemudian kepah dan crab sticks

permandangan dalam hotel

tiram dan otak2…. gabungan dua budaya

Blue Wave

Kami makan dari pukul 7.11 hingga sejam seterusnya. Banyak betul sajian yang disediakan. Colourful mix of traditional Ramadhan delights, hawker stall favourites, a mix of Malay, Chinese, Indian, Western, Arabic & Japanese cuisine. Meriah!

Wan cuma amik Oyster, dan oyster lagi. lebih dari 10 biji wan telan oyster ni. hehehe. Dah pulang modal dah.

skejap2. nk lap mulut dulu.

Puas je makan, amik Ello kat SACC Mall. Dia lepak dengan kawan2 dia. Kemudian pusing2 jap, lepas tu amik kereta abg Syuk getah ni, kemudian ke … Pak Li. as usual.

P/S: Entry ni dischedule utk publish pada 08.35pg, 27sep. Ditaip pada 25hb malam. Masa dia dipublish, wan berada di Kelantan dah!

Selamat Hari Raya!

SMS in: Salam lebaran. Fairuz nak mintak maaf atas sume salah slap fairuz. Tengumpat, terkutuk, terkuang ajar ke. Selamat ari raya, epi oliday. 0-0 k. Adios..
SMS out: Fairuz, saya maafkan awak. Boleh?! Hahaha
SMS in: wawawawa. Boleh! Sy trima dgan hati yg rela.

Lepas ni, saper2 yang wish selamat hari raya dan mintak maaf, wan akan reply macam kat atas tu. Send your hari raya wish to 014 296 4440

Tq. Wan akan pulang ke Kelantan petang ni, jam 5 ptg. Cuti dari 26hb Sep hingga 6hb Oct. Maka, office wan akan ditutup 10 hari. Tapi handphone dan blog akan on sepanjang masa. Duit tetap masuk katanya.

Ello mengucapkan peace di pagi hari. selamat hari raya. maaf zahir dan batin.

Pagi tadi bangun kul 8.30 pagi. Then antar Ello ke kelas dia, then wan terus ke kerja. Dia tak mandi pagi tu. *larikk larikk*

Hari ni banyak gak kerja kene settlekan sebelum bercuti. Actually ada tiga departures yang bertindan. Semuanya beijing. Dari 6-11dec, 10-14dec, dan juga 11-16 dec. Pening giler kepala. Nanti tak pasal kene berada kat Beijing dari 6-16Dec nanti. Dah la plan asal nak ke Paris dari 7-17dec. Dah la semuanya group, kene ada tour leader.

Cam ne nak buat? Ada saper2 yang volunteer nak jadi tour leader?