My latest collection…

Hi…

Apa khabar semua?

Tgh penat. baru balik dari Wet World Shah Alam. TAk tau la apa yang best kat sini. Cam bosan je.  Nasib baik masuk RM10 je. Next time pergi Sunway Lagoon or Waterboom kat Jakarta lagi best.

Meh. Tgk gambar je. Nah.

ini ialah my latest collection. btw, baju or orang?

Mahkota dalam entry minggu lepas ialah corak kat baju yang dipakai oleh Datin Seri Siti Nurhaliza dalam konsert Satu pada minggu lepas. Gambar di atas pun snap masa nak pergi hantar baju itu untuk fitting Tokti kat Istana Budaya masa reahersal. Plan nak ajak Helmi teman, tapi dia tak minat TOkti sangat, kalau Zamri sure terus ikut. Dulu i pernah janji nak bawak InTrend Mac yang ada pic siti ke London utk mereka, tapi cancel pergi London sbb denggi. so, nak tebus kesalahan, I plan bawak mereka jumpa siti yang real lah kan. Baca entry ni.

ni pun baju konsert minggu lepas. dry cleaning before final touch-up.

Kalau lah Sharifah Aini ataupun Adibah noor buat concert, sah2 i dah try baju mereka sebelum performance. Tapi bila Siti buat konsert, terpaksa la memendam rasa nak rasmi baju orang kan.

beberapa helai baju lain. dalam kereta ku. masa hantar fitting.

Masa pergi hantar baju utk fitting tu, i call SyafiqSygKamu. Ingat kalau dia free, nak jumpa dia, suruh dia test baju ni dulu. Dia dah la peminat Siti kan. Matilah main try2 baju ni. Tapi masa tu dia tgh drive, tak sempat nak citer kenepa i call dia. KAlau u baca wahai Syafiq Syg Saya, maka tau la sebab apa i call u dulu. Semua pun jenis berangan. Ye Arep, kalau ko bukan duduk Tawau dan nak try baju ni pun, aku kasi dulu. Hahaha

So, lawa tak my latest collection kat pic pertama tu? Tak kisah la baju ke orang ke, yg penting, my collection. rite!

quarante cinq, c’est vieux non?

En ce jour, qui est le plus beau de toute l’année (le dimanche matin + la pluie), je te souhaite un joyeux anniversaire et plein de bonheur pour ton avenir car un ami comme toi on en trouve pas tous les jours alors j’en reprofite pour te souhaite joyeux anniversaire.

Je te redire un joyeux anniversaire, j’éspère que tu t’amuses bien. J’ai hâte de te revoir demain (avec tes enfant, nottament le 3ème, bien sure), tu me manques beaucoup.

Je te souhaite de tout cœur paix, santé, argent et succès. n’oublies pas, bientot l’âge de la retraite.

Selamat Hari Jadi tok Wan!

tuan haji tok wan. il est tuan haji, je vous rappelle!

*pic tok wan kt atas, masa dia nak i snap pic tok wan. tapi masa tu i nak snap gambar Registan Square ni. Sbb tu nampak pic leher + muka je.

Tok Wan di hadapan makam Shadi Mulk Aga, niece kepada Amer Timur (Tamerlane). Hadapan makam ni ialah makam Shirin Bika Aga, kakak Amer Timur. Terdapat sebelas mausoleum macam ini kat Shadi Mulk Aga, di Jalan Sutera Samarkand, Uzbekistan.

*Private tour ke Uzbekistan, 8d7n Tashkent Bukhara Samarkand halfboard from RM5200. Anjuran Syazwan Zanini (btw, i takkan jadi tour leader, one of my anak ikan will lead later)
Tuan Haji Mohd Ridzuan Abdul Malek. Translator / Interpreter / Writer / Deputy Dean / Professor, Academy of Language Studies, UiTM Shah Alam. Dia terror French, Spanish, English, Italian, Arabic, Mandarin & Urdu. Kitaorang cakap French and Spanish, kadang2 English & Bahasa Malaysia.
*p/s: I mengigau in French masa kat Uzbekistan. malu malu!

fuh

Be nice to people on your way up because you meet them on your way down

I baru decide untuk kurangkan satu dari pekerjaanku, mengurangkan pendapatan sebanyak RM11,500 sebulan. Ianya adalah keputusan yang amat berat untuk dibuat, tapi ianya mengurangkan 2000% dari kesibukkan harian. Pekerjaan yang aku perlu alert 24 jam sehari, membaca lebih 8 surat khabar sehari, sentiasa on call 24 jam walaupun pukul 4 pagi, bertukus lumus bila dapat call.

Dan dengan hanya mengurangkan RM11,500 sebulan, aku boleh bernafas seperti 2 tahun yang lepas. Selepas keputusan ini dibuat, aku mandi selama sejam. Kemudian tidur di rumah kawan di blok sebelah. Ianya keputusan yang sukar, mengejutkan bagi ramai orang, tapi aku nampak hikmah di sebaliknya.

Ianya akan mengubah gaya hidup, tapi tidak banyak yang berubah. Cuma i kesian kepada mereka yang mendapat peratusan dalam pendapatanku ini. Kerana selepas ini, tiada lagi peratusan itu. Cuma aku perlu sedar, ku ingat kata – kata seorang kawan: NEVER let someone become a priority, when all you are is an option to them. Aku tidak sekejam itu, tapi dalam dunia ini, kita perlu pentingkan diri kita terlebih dahulu.

Ku masih muda, ku harus jaga kesihatan.

Tabah hati, lupakan nya. RM11,500 bukan sikit, tapi ianya tidak banyak. Ku tulis bukan kerana aku menyesal, tapi kerana ku ingin ingat tarikh hari ini: 25 Jun 2009.

Helmi, from The Bogus Circus: Bila yg Ciplak Sebest yg Ori. that night, he acted as a truck driver.

Semalam, kami keluar sama – sama, last minute punya decision. Pergi tgk Drag Me to Hell kat GSC Signature. Best!

Then makan2, lepak2… Kebetulan dia tiada kawan kat Shah Alam ni, dan rumah kami hanya sepelaung. Sama2 kat Sec 7, rumah dia sebelah sana skit, area rumah teres sana. Dekat je! BErcerita pasal life dia kat Newcastle, wan pun tak sure pernah pergi sana ke tak. Tapi kalau London, dah 14 kali wan pergi, Newcastle tak pernah not?

fenat

teka ni mahkota apa?

me, dolce (kanan) & gabbana (kiri)

Hari ini penat betul. Pergi presto bangsar, then pergi melawati, pergi ampang.

Dapat call dari Mama, nenek masuk wad.

Doakan nenek wan selamat sembuh dan boleh kembali ke rumah kami dengan selamat.