nk balik atau tidak.

i miss kelantan. last few week i book tiket balik kg. as my usual monthly balik kampung lah. then last week, i berkira nak balik ke tak. i really busy last week. then next week.

hari ni pun, even ahad, kluar rumah pagi2, then jmp orang kat taman melati, then jumpa orang kat jalan ampang then jumpa lagi kat selayang. drive sendiri. penat giler. kluar kul 11, balik kul 11. but i’m happy. kembangkan lagi sayap. and now, errr pgi esok kne gi embassy, then pergi Roystar, then kalau settle semua, i nak balik klantan. but if tak settle gak, rasanya burn la tiket balik klantan.

i ada group ke Hong kong pada 29oct-02nov by airasia dan another group 01-05nov by cathay. hatchich, both visa belum settle! Urghhhhhhhhhhhhh.  if tak settle esok, i kne burn tiket balik Klntan, settlekan gk group ni. hauch! prob dia ialah, utk siapkan visa ke China, perlukan 4 hari bekerja. mmg esok isnin akan submit visa, by Thursday akn siap. then diorang punya flight on 1st nov. embassy pula bukak 9-11.45 pagi sahaja, if i cant make it hari khamis, kene pgi jumaat. if apa2 tjadi jumaat, arhghjtak nak fikir.

tapi u know la air asia, kalau tak guna tiket, kira burn la payment semua tu.. bukan boleh claim or cancel pun. hishhh

summary of my next journey..

to my dad & my mum, ptg esok wan decide camne. if settle, i will ask my driver hantar ke airport. kalau tak, wan akan call bgtau jadi balik ke tak. arghhhhhhhhhh stressssss giler…. i miss u my mum & my dad, and my family…

P/S: saper nak pergi kelantan esok, dtg jumpa i. i bagi pinjam i punya MyKad, then guna my tiket utk naik airasia.. korang balik la klantan 4d3n…

Happy Bday Ello

Bday Ello pada 20 Oct 2009, tapi sebab i bz, party diadakan beberapa hari lewat. Boley? Hahaha… kitaorang buat2 lupa bday dia, just wish dia tanpa any party.. in fact, i sms kat dia pada 11 oct: “happy bday in advance, in case i bz dan lupa nanti” dan dia tak reply! Sentap kot? Hahaha

To Ello, happy bday.. u still my evergreen favorite anak ikan…

Dan.. dia tak tau pasal party ni.. his friends yang handle semua… wan datang lewat dgn Israq & Amir Luqman…. meh nak citer, bulan October ni mmg busy.. 1-12 busy dgn World Congress tu, then 14 bz dgn deco, 15-17 pergi Langkawi.. in fact, baru 5 malam tidur kat rumah sendiri bulan ni!! Hahaha.. then i cakap kat Ello, i bz dari 19 oct hingga 23 oct… sampai abih Belanjawan… dan dia mmg tak leh harapkan apa2 pun pada 20 oct. I teringin gk nak beli bunga besar2 sejambak, then ask my driver hantar kat dia dalam kelas.. tapi cam over lak..

Guess what? i amik cuti dari jadi non-executive independent advisor dari 23 oct hingga mid-january tahun depan. Dan as usual, amik cuti pun, hidup tak pernah tenang. 26-29oct away terbang, 1-5nov away terbang, 11-16dec away terbang, 18-31dec away terbang… takpe, kalau tak larat, i tak fly… duduk rumah layan Restaurant City kat Facebook dari awal pagi hingga tengah malam lagi best. Addicted kot. hahah…

i suke card ni. cam so shweet kan?

Actually keluar rumah dari pukul 11pagi lagi. balik pulak kul 2 pagi. dah 3 malam kot..Bz bz dan bz. Memula interview kat The Loaf PAvilion, then pergi Sogo, lepas tu Sungei Wang, then KLCC park.. parking RM9, RM7, RM4 dan RM5.50 total RM25.50!!  perghh… Nasib baik ISraq teman dari pagi hingga tengah malam… tu pun cancel nak jumpa Aziya waktu lunch dan cancel nak jumpa Shaker jam 11malam.

Hari ni lak, bz dgn pergi Kajang, yes i dapat cheque RM6099, cepat la clear!! Nak beli beg YSL yg berharga Rm3700 tu. really jatuh hati doe.. THen after that balik, jumpa kawan kat McD Sec 2.. Penat kot.. dah 2 hari kluar awal balik lewat, nasib baik driver tak bising walaupun guna lebih 12jam sehari.. Overtime claim later k!

lunch at KFC Pavilion sambil tgk2 orang.

israq dgn Intan Suriani (kot?). ala, yg blakon Indonesia punya sinetron BUkan Sinderella tu..

punyala kluar shopping sama2 tapi tak tau nama. cuba letak Lucky Perdana, terus i kenal nanti… Oh ya, ada tak saper2 yang lelaki muda, yang berbakat dan yang comel, dan nak settle down kat Jakarta, let me know, i nak jadi human trader yang hantar budak-jambu-berbakat ke Jakarta pulak… make sure korang ada muka, senang i nak jual, faham2 la pelakon sinetron sana camne, janji lulus tapisan i, layak lah berlakon.. i serious k… nak jadi supplier pelakon sinetron lak… make sure korang jenis yg jambu..

bday boy.

i belikan that big teddy bear.. kat Sogo time SAle. Hahahmuahahaha..

israq & amir luqman.

5 pizza. letak atas kaki lima KLCC park sajor..

Oh yeay. Sejak beberapa hari ni, asyik makan pizza dan satay je… Dua hari lepas order 2 pizza besar dari Dominos, makan dgn Israq sorang satu, then malam before that makan kat Pizza Hut dgn Auntie Kak Zarina dan Auntie RosiLAWAti. Then bday Ello pun pizza lak…

Semuanya dah selesai.. Belanjawan dah abih.. Kepenatan dah abih.. Masa untuk bercuti! Have fun!

6D4N Korea Muslim Tour *Ski Winter Sonata*

Asyik2 korea, bosan kan? Nak buat macam mana, ramai orang suka korea pada masa2 skrg ni. Sebab ramai sangat request, maka wujud lagi 3 pakej ke KOrea bulan Disember ni… Satu group minimum 20 orang… Lagi ramai lagi gembira i nanti… untung pun utk korang gak.. Cepat ajak family2 pergi korea, tak pun tolong promote, i bagi komisyen kat saper yg berjaya cari orang… Cepat2 pilih either 6, 13 atau 27 dec. semua tour leader comel2 nanti.. i tak pergi nanti sebab balik kampung 18-31dec nanti, u know my kampung kat mana kan? yg ada eiffil tower tu…

D1 Incheon Airport / Everland Theme Park / MBC Drama Filming Studio (LD)
Meet our representative at Inchon airport and depart for Everland Theme Park with Free Day Pass. After lunch visit Visit MBC Drama Filming Studio in Yangju Theme Park which is the out door shooting site for the famous “Jewel in the Palace” (Daejanggeum)
Check in hotel in Yangju.
Lunch : served with Seafood fried rice
Dinner : served at a seafood restaurant. (Grilled fish)

D2 Yangju / Nami Island / Ski Resort (BLD)
After breakfast, after that depart for Nami Island. Enjoy Lake Cruise and take a leisure walk at the beautiful tree road where the outdoor shooting for the famous Korean Drama “Winter Sonata” take place. Then proceed to Ski Resort for Ski Tour. (Ski Equipments on optional)
Lunch/ Dinner : Served at a seafood restaurant.

D3 Ski Resort / Seoul (BLD)
After breakfast, proceed to Seoul visit War Memorial Museum, Seoul International Mosque, Itaewon Street, Dongdaemun Market & silk shop.
Lunch/ Dinner : served at Muslim restaurants.

D4 Seoul Shopping Tour (BLD)
After breakfast, depart for city tour of Kyongbok Palace, National Folk Museum, Presidential Blue House. After lunch, visit National Ginseng Outlet, Amethyst Factory, in the evening shopping at Namdaemun Market, Myeong-dong Fashion Street.
Lunch/ Dinner : served at Muslim restaurants.

D5 Departure (B)
After breakfast, free at leisure until transfer to the airport for departure.

Departure:
06, 13 dan 27 December 2009

Single room: RM3395
Twin room: RM2990
Child with bed: RM2365
Child without bed: RM2080

Airport taxes: RM644
Tipping: RM95

Flight details
Day0 MH66 KUL ICN 2330 0710+1 (day1)
Day5 MH67 ICN KUL 1100 1635

Tour leader:
06 Dec: one of my anak ikan
13 Dec: my another anak ikan
27 Dec: tak decide lagi. saper nak?

INCLUDES:

- Fare based in MYR Per Person with min 20 person
- Flight ticket KUL ICN KUL on economy class by Malaysia Airlines
- 4 nights accommodation at hotels as mentioned
- Daily breakfast at Hotel
- Lunch & Dinner at Local Seafood/ Muslim Restaurant
- Tours & sightseeing as per itinerary
- Service of a local English speaking guide in each city as per above programmed for sightseeing’s
- Government taxes and service charges
EXCLUDES:
- Airport taxes
- Passport & Visa fee
- Travel Insurance
- Laundry, phone calls, beverages, meals not detailed in the itinerary
- Tips to motor-coach drivers and local city guides
- Items of personal nature
- Excess baggage
- Optional excursions

Berminat? SMS me 0142964440. Bonus RM70 per person kepada yang memperkenalkan (*tetiba rasa iklan Ah Long)..

Monyet!?

Syazwan telah mengetahui Haiwan Berdasarkan Tarikh Lahirnya

Syazwan Zanini lahir pada 6 May, haiwan berdasarkan hari lahir anda adalah Monyet

Tidak sabar dan begitu hiperaktif! Kamu mahu segala-galanya dilakukan dengan pantas. Namun, kamu memang sederhana orangnya dan begitu suka apabila ramai yang memberikan perhatian kepada kamu. Kamu bijak berhadapan dengan masalah dan tidak mahu terlibat dengan sebarang kontroversi. Setiap langkah dan keputusan, kamu akan berfikir sebelum melakukannya. Kamu mempunyai kata hati yang kuat dan itulah yang menjadi penyelemat kepada kamu. Jangan tidak tahu, mereka yang bernaung di bawah monyet memang begitu bijak mencari wang dan begitu pandai mengatur kewangannya. Kamu memang akan berjaya di dalam perniagaan.

Komen: Macam tepat la pulak! TAk kisah la monyet pun.