Beijing Ski Muslim Tour: Company Group Departure by MAS (nov/dec 2010)

Salam,

Berikut adalah group departure by MAS to Beijing. Valid for a group minimum 15 adults. Rate for adult is RM2450 and rate for child is RM1950. Rate including: return flight ticket in economy class KUL-PEK-KUL, airport taxes, hotel, halal meals breakfast lunch dinner, transportation, malay speaking guide, tours, entrance fees, visa, tipping etc…

valid hanya untuk group minimum 15 dewasa. So, print out, dan bagitau boss anda. mana tau ada rezeki bos kata nak jalan2 ke Beijing tahun ni. (promote this, commission-able RM50 / adult)

Flight details seperti berikut:

(21-26 nov)
MH 378G 21NOV 7 KULPEK 0900  1515
MH 379G 26NOV 5 PEKKUL 1635  2250

(01-05 dec)
MH 370G 01DEC 3 KULPEK 0020  0635
MH 379G 05DEC 7 PEKKUL 1635  2250

(05-10 dec)
MH 378G 05DEC 7 KULPEK 0900  1515
MH 379G 10DEC 5 PEKKUL 1635  2250

(26-31 dec)
MH 378G 26DEC 7 KULPEK 0900  1515
MH 379G 31DEC 5 PEKKUL 1635  2250

5D4N Beijing Muslim Ski Tour

Day 1 Beijing (L/D)
Arrive in Beijing in the afternoon. Check into hotel.. Dinner. Acrobatic Show at night.

Day 2 Beijing (B/L/D)
Today is the highlight of our China tour, the climbing of the Great Wall of China, which was first built in the Warring States period (475-221BC) as a series of earthworks erected by individual kingdoms as a defense against each other as well as from invasions from the north. The present day wall was left from the Ming dynasty. Lunch at a local Muslim restaurant near the Great Wall. Shopping at the Jade and Crystal Shop. Visit to Burning Cream Centre. We will stay at Rose Valley Resort – Days Inn at night.

Day 3 Ski at Rose Valley Resort (B/L/D)
We will ski at Rose Valley Ski Resort in the morning. Please note that our price includes entrance fee for skiing. There is an additional charge for skiing and renting skiing equipments which is on your own. After lunch we will visit one of the most famous mosques in this city, the Ming dynasty-built Nan Dou Ya Mosque that has a unique Chinese style with hundreds years of history. Dzohor and Asar prayers here. Afternoon visit to the Tian An Men Square which is the largest city square in the world, bordered by the Great Hall of the People and Chairman Mao’s Mausoleum, then tour the Forbidden City, the complex of imperial palace, which was home to the Emperors for over 500 years. Grand halls and courts gradually give way to more intimate domestic quarters, giving an insight into the pampered isolation of the emperors. Foot Massage at the Chinese traditional medicine center. Dinner at the most famous Xin Jiang Muslim Restaurant. After dinner, shopping at the Wang Fu Jing Shopping Street and visit to the Night Food Market which has many halal snacks

Day 4 Beijing (B/L/D)
Visit the Summer Palace in the morning. Being the largest imperial garden in China, the Summer Palace was first built in the Qing emperor Qianlong’s time in 1751 and burned down in1860 by the French and British army and restored by the Dowager empress Cixi for her own enjoyment. It became a favorite haunt of Cixi, who preferred it to the Forbidden City, and named it Yihe Yuan meaning the garden of health and harmony. Visit to the Ma Dian Mosque which is one of the most famous mosques with hundreds years history. Shopping at the Fresh Water Pearl Center. Shopping at the most famous Silk Store, which has many kinds of silk materials with the best quality. Lunch. Enjoy the tea ceremony at the Tea House. Shopping at the famous local Bazaars – New Russian Market and Yueshow Market

Day 5 Beijing – Home (B/L)
View the Olympic Stadium – Bird Nest in the morning. Shopping at Jewelry Shop. Last chance shopping in the local market – Sunny Gold Street. Lunch. Transfer to Airport. Flight back home in the afternoon.

6D5N Beijing Muslim Ski Tour

Day 1 Beijing (L/D)
Arrive in Beijing in the afternoon. Check into hotel. Dinner. Acrobatic Show at night.

Day 2 Beijing (B/L/D)
Today is the highlight of our China tour, the climbing of the Great Wall of China, which was first built in the Warring States period (475-221BC) as a series of earthworks erected by individual kingdoms as a defense against each other as well as from invasions from the north. The present day wall was left from the Ming dynasty. Lunch at a local Muslim restaurant near the Great Wall. Shopping at the Jade and Crystal Shop. Visit to Burning Cream Centre. We will stay at the hotel which is close to ski resort at night.

Day 3 Ski at Rose Valley Resort (B/L/D)
We will ski at Rose Valley Ski Resort in the morning. Please note that our price includes entrance fee for skiing. There is an additional charge for skiing and renting skiing equipments which is on your own. After lunch we will visit one of the most famous mosques in this city, the Ming dynasty-built Nan Dou Ya Mosque that has a unique Chinese style with hundreds years of history. Dzohor and Asar prayers here. Afternoon visit to the Tian An Men Square which is the largest city square in the world, bordered by the Great Hall of the People and Chairman Mao’s Mausoleum, then tour the Forbidden City, the complex of imperial palace, which was home to the Emperors for over 500 years. Grand halls and courts gradually give way to more intimate domestic quarters, giving an insight into the pampered isolation of the emperors. Foot Massage at the Chinese traditional medicine center. Dinner at the most famous Xin Jiang Muslim Restaurant. After dinner, shopping at the Wang Fu Jing Shopping Street and visit to the Night Food Market which has many halal snacks

Day 4 Beijing (B/L/D)
Visit the Summer Palace in the morning. Being the largest imperial garden in China, the Summer Palace was first built in the Qing emperor Qianlong’s time in 1751 and burned down in1860 by the French and British army and restored by the Dowager empress Cixi for her own enjoyment. It became a favorite haunt of Cixi, who preferred it to the Forbidden City, and named it Yihe Yuan meaning the garden of health and harmony. Visit to the Ma Dian Mosque which is one of the most famous mosques with hundreds years history. Shopping at the Fresh Water Pearl Center. Shopping at the most famous Silk Store, which has many kinds of silk materials with the best quality. Lunch. Enjoy the tea ceremony at the Tea House. Shopping at the famous local Bazaars – New Russian Market and Yueshow Market

Day 5 Beijing (B/L/D)
Whole day shopping at local markets

Day 6 Beijing – Home (B/L)
View the Olympic Stadium – Bird Nest in the morning. Shopping at Jewelry Shop. Last chance shopping in the local market – Sunny Gold Street. Lunch. Transfer to Airport. Flight back home in the afternoon.

Call me 014 296 4440 or email contact@wenkt.com

4D3N Ho Chi Minh (Saigon), Vietnam Muslim Tour, Day 4

Hari terakhir

Biasanya, wan atur macam ni:
- Kalau flight pagi, maka lepas breakfast ialah airport transfer
- Kalau flight petang, lepas breakfast ialah shopping tour, kemudian check-out, dan lepak2 di lobby hotel, sebelum ke airport.

Flight kami hari terakhir jam 7 malam, dan lunch tidak termasuk dalam tour. Lepas breakfast, pusing Ben Thanh market buat kali terakhir sebelum balik, shopping dan balik ke bilik. Check-out dan bawak turun beg ke bawah, ada orang jaga beg, kami sambung shopping dan minum kopi tepi jalan. Lepas tu balik ke hotel, angkat beg dan ke airport.

mau makan tepi jalan?

Flight balik ditunda, airasia, biasa la. Semua kelaparan, ada yang lunch sendiri dan ada tidak lunch. Masa dalam flight, wan dan syahmi berhabis RM50 untuk beli makanan dan minuman sahaja (pizza tak sedap, nasi lemak pak nasser, nasi ayam, donut dan air). Hahah lapar punya pasal. Lepas makan, borak2.. syahmi gelak kuat giler! banyak kali lak tu. Haha i miss u syahmi!

syahmi ~~ gambar ni nampak poyo kan? save!

# all tours are arranged by Wenkt Vacation Sdn Bhd. Kindly contact me at 014 296 4440 or info@wenkt.com for more details. Kindly secure your flight first (by AirASia or MAS or Vietnam Airlines) and contact me for ground rate.

Delta Mekong, Ho Chi Minh Muslim Tour, Day 3

Jadual lawatan Hari Ketiga:

Day 3 HO CHI MINH CITY / MY THO / HO CHI MINH CITY (Breakfast /Halal Lunch / Halal Dinner included)
After breakfast, a two hour drive to My Tho will expose the colorful outskirt life as well as picturesque rice fields along the journey. Upon arrival, get on a boat trip up Mekong River with islet stop at Thoi Son to taste seasonal fruits, enjoy traditional folk songs. Then, visit the authentic life of the local and challenge your bargaining power at cottage handicraft shops. An adventurous sampan ride in palm shading creeks will be the next experience of the riverside region. Then going back hochiminh for late halal Lunch at halal restaurant then visit to China Town free for shopping until dinner.

** Semalam, kami clubbing. Then sumthing happened. Dont worry, i tetap sayang Syahmi.

Remi and our guide.

Selepas breakfast, kami menaiki bas selama 2 jam ke Delta Mekong. TIba di Mekong, kami terus menaiki ferry menyeberangi sungai mekong. Ferry ada banyak size, dan semua tour dijalankan secara private, maksudnya, jika anda ke Ho Chi Minh untuk honeymoon, hanya ada anda dan pasangan anda  dan pemandu bot di dalam fery kecil anda. Kalau group seramai 10 orang, akan guna ferry sederhana besar dan kalau ramai macam kami (40 orang), akan guna bot besar.

syahmi di depan delta Mekong

Tiba di seberang sungai, akan singgah makan di tepi sungai. Kami dihidangkan dengan air special vietnam. Limau nipis + madu + teh (ke macam mana dia buat? lupa dah – bahana update blog selepas 2 bulan!)

ini ialah lebah yang dipelihara.

Selepas makan, kami menyusuri tali air di dalam sungai mekong ke kampung lain. TErdapat puluhan sampan dan penganyuh yang akan membawa kita. Kumpulan kami seramai 37 orang, dipindahkan mungkin dalam 10 sampan.. satu sampan boleh muat antara 3-5 orang, dan ada 2 orang yang tolong kayuh. Kami hanya duduk dengan kamera. Dan mereka kayuh dengan laju (walaupun tukang kayuh ialah kanak – kanak perempuan!)

pijon, syahmi & remi, tunggu sampan kami tak sampai2

Ehem. Masa ni kan, pijon ilang kamera dia. Dah puas cari, tak jumpa2. Teori utama ialah kene curi oleh penjaga tempat kami makan tadi. Dah abih beg dia kami kosongkan. Asalnya, kamera terjatuh ke bawah meja, kemudian wan amik dan cuba snap gambar. takder masalah. kemudian pijon perasan yang air dalam beg dia tertumpah, kemudian dia kosongkan beg dia. lepas tu lepas kemaskan balik beg, kamera tu hilang. puas cari tak jumpa, siap semua check beg masing2 (termasuk beg wan sbb mmg wan antara yang terakhir pegang kamera tu). kemudian tak jumpa dan redha je la. Then, kamera tu terjumpa balik dalam beg Pijon masa kami late lunch. Magic! Sebab kami memang dah selongkar beg dia banyak2 kali, dan tidak ada orang bukak beg dia untuk masukkan balik kamera tu.

kayuh kayuh

kesesakan tali air di Sungai Mekong

time betul2 sesak. haha. semua main redah je. ada pun pic wan..

Kami menyusuri tali air, kemudian singgah makan buah buahan di tepi sungai, dan tengok tarian kampung. Lepas tu ada kedai2 cenderamata dan tempat buat gula2. Lepas shopping dan hujan renyai2, kami naik bot untuk kembali ke tempat bas. Walaupun agak lama di Sungai Mekong, tapi ianya santai dan best.

syahmi pose tepi sungai. yucks!

Pulang dari Sungai Mekong, kami singgah lunch di Samsudin Restaurant, restoran halal di sini. Kemudian kami ke China Town untuk shopping. Kami diberi masa 3 jam, dan surprisingly, CHina Town dia sangat besar, jauh lagi besar dari Ben Thanh market dan lagi banyak pilihan. HArga lebih kurang sama sebab semua tempat kene pandai tawar menawar.

ntah area mana ntah

Vietnam sangat warna warni. Bayangkan, semua signboard adalah dari lampu nion. DAn lampu tu warna warni, satu bandar warna warni, dari udara nampak warna warni. KAlau kat Malaysia, mostly signboard takder lampu. Kalau ada pun, kuning atau putih je.

salah satu kedai, signboard lampu neon merah!

wan mencuba kopi di Ben Thanh market. Selagi tak beli, selagi tu dia turunkan harga.

Selepas shopping, kami pulang ke hotel. Dinner dihantar dalam tupperware ke hotel sebab semua dah penat berjalan dan shopping.

Hari ketiga dah abih. Basically kami ke Sungai Mekong, naik ferry ke seberang sungai, makan dan diberi penerangan tentang business setempat dan sejarah Mekong, kemudian naik sampan ke kampung lain, makan buah, tengok tarian, then balik ke ferry, minum air kelapa, naik bas balik ke Ho Chi Minh. Lepas lunch shopping kat China Town. Then balik hotel.

motosikal yang banyak di Saigon