KLIA-LCCT-Apartment: my latest Homestay!

The apartment which is just a heartbeat away from the landmark of Kuala Lumpur International Airport and LCCT, two of the Malaysia’s busiest airports. Also a stone throw from Formula 1 Sepang International Circuit .

The apartment features 3 rooms (for 4 – 10 persons) and 2 bathrooms, all luxuriously decorated and equipped with modern amenities for both leisure and business travellers to enjoy the ultimate staying experience. Also suitable for Putrajaya visitors.

Enjoy your transit at Wan Homestay!!

main bedroom

2nd bedroom

3rd bedroom

fully equipped kitchen

view from dining

dining table

living room

automatic washing machine

restroom

view from outside.

All photos above are taken from the apartment.

Location: Kota Warisan, Bandar Baru Salak Tinggi

IDEAL LOCATION (no tolls!)
13.7 km to Kuala Lumpur International Airport
13.8 km to KLIA – LCCT (Low Cost Carrier Terminal)
15.6 km to Sepang International Circuit
15.9 km to Cyberjaya
20.8 km to Nilai 3, Negeri Sembilan
22.1 km to Putrajaya
47.6 km to Kuala Lumpur via MEX (with tolls)

Daily Rental rate: 95 EUR / 125 USD / 390 MYR RM250 (excl. breakfast) for all 3 bedrooms + living room + kitchen.
*RM200 for 2 bedrooms + living room + kitchen
*RM100 for 1 bedroom + living room + kitchen

CONTACT INFORMATION
Wan Homestay, Kota Warisan, 43900 Sepang, Selangor, MALAYSIA
Phone : +6014 296 4440 +6017 414 8404
Fax : +603 5518 4440
SMS Reservation : +6014 296 4440
BBM Pin: 21E274BF
Email : info@wenkt.com
YM : colmarienne

How to get there from KLIA / LCCT? Return taxi transfer can be arrange upon request. We suggest you to allow at least 3 hours before your next flight departing from KLIA or LCCT.

FROM KLIA or LCCT to KOTA WARISAN

AIRPORT LIMO
(Operated by Airport Limo (M) Sdn Bhd)

Coupons for taxi and limo can be obtained at the Airport Limo counters located at:
Arrival Hall, Main Terminal Building
1. The International Arrival Hall (just after Customs before the public arrival area)
2. The Domestic Arrival Hall (public area after Domestic Baggage Clearance)
3. The Domestic Baggage Reclaim, Arrival Level

For information on RATES and BOOKING please contact Airport Limo (M) Sdn Bhd at:

1. Booking to KLIA
Tel: (603) 9223 8080 (8.00 am – 12.00 am)
Tel: (603) 8787 3030 (12.00 am – 8.00 am)

2.Booking From KLIA (Meet & Greet Service)
Tel: (603) 8787 3678 (24 hours)
Fax: (603) 8787 3588

FROM KOTA WARISAN to KLIA or LCCT

Since there have been so many requests for taxi contacts by pm, emails and also postings here, I think I might as well post these few taxis contact for everyone’s benefit. Please note that they are NOT my personal friends but I have used them and found them to be very friendly, reasonable, careful drivers and reliable.

Fairus Taxi HB 8761 Tel: +(6016) 9260 789. Charges about RM15-20 from Kota Warisan to LCCT or KLIA.
Azman Taxi HWC 389 Tel: +(6017) 2473 843. Same as above.
Rahman Taxi HWC 4570 Tel: +(6012) 615 0044. Charges about RM20 to LCCT. But can negotiate on phone first. As Rahman is an LCCT taxi, you can reserve him to pick you from LCCT. What I do is I book him ahead, and I call him when I am back. He will be in front of the arrival hall for me. You can buy coupon or just pay him direct.
Beh Taxi 2112 Tel +(6012) 365 3075. He drives an MPV to KLIA and LCCT. Negotiable and reasonable rate.

———————-

Nota kaki:
1/ gambar diamik dari bawah, sebab atas meja penuh dgn benda yang malas nak dikemas (i.e. telefon, kunci kereta, pinggan mangkuk…)
2/ TV akan diupgrade kepada 42″ led panasonic. so tak yah nak komen cakap tak luxurious seperti iklan.
3/ takyah soal kenapa harga sewa macam tu. korang boleh ubah apartment kat putrajaya jadi homestay gak kalau korang nak! jgn dok jeles dgn benda yg aku buat sbb aku tak pernah jeles dgn apa yang korang buat.
4/ rumah ni dibeli 2 bulan lepas, tapi baru siap hias. now target nak dapat pulangan modal. my main target ialah orang yg transit di KLIA, either mat saleh dari eropah or arab dari middle east, i tak kisah.
5/ skrg ni, dah capai target minimum 5 malam disewa tiap bulan. Dapat dua ribu sebulan sebagai permulaan dah kira ok kan?

iTalk WHOA!

Ramai di antara kita yang mempunyai pelbagai password untuk platform berlainan. Katakan, untuk hotmail, password kita ialah hotmail123, untuk yahoo mail kita guna yahoo123 sebagai password, dan lain-lain. Dan kita sentiasa terlupa. Bayangkan: twitter, gmail, hotmail, yahoo… semuanya menggunakan password yang berlainan. Dan untuk membantu anda, Telekom Malaysia (TM) menyediakan platform terbaru: iTalk WHOA!

Dengan iTalk WHOA!, selepas mendaftar buat pertama kali, kita masukkan semua password twitter, gmail, hotmail dan lain – lain di sana, kemudian kita hanya perlu ingat password iTalk WHOA! kita sahaja. login iTalkWhoa sekali sahaja, semua fungsi lain akan login secara automatik.

iTalk WHOA! ialah produk terbaru dari Telekom Malaysia (TM). iTalk WHOA! juga membolehkan kita sentiasa berhubung dengan kawan – kawan di luar negara melalui panggilan telefon PERCUMA melalui internet.

iTalk WHOA! juga membolehkan kita up-to-date dengan Facebook dan Twitter. Malah kita boleh menghantar email menggunakan iTalk WHOA! Maksudnya, kita boleh membuat beberapa kerja tanpa perlu login ke pelbagai website.

Tagline iTalk WHOA! ialah:
Connect – All social networks into one
Communicate – Instand messaging, email & voice calls
Collaborate – Share videos, photos & thoughts

iTalk WHOA! juga boleh digunakan di serata dunia. Semua rate online call boleh dilihat di website www.italkwhoa.com .. kita boleh simpan data tweet, sms, email, dan call dalam satu website sahaja.

Credit atau prepaid untuk online call boleh dibeli dengan konsep iTalk. Menggunakan kad topup iTalk ataupun secara online di Maybank2u, CIMB clicks dan semua kedai yang menjual iTalk.

Untuk info lebih lanjut, lawati www.italkwhoa.com

New Slimming Centre: My Body Secrets, The Strand, Kota Damansara.

Dua minggu lepas, Wan dapat invitation dari Miss Jaclyn Chew untuk mencuba Slimming Centre terbaru iaitu My Body Secrets di The Strand, Kota Damansara. Kunjungan pertama ke sana pada petang jumaat, 12 Mac 2010 dan berkenalan dengan owner My Body Secrets iaitu Miss Ruby Chua.

My Body Secrets, Kota Damansara

Sementara menunggu di ruang hadapan, Wan dgn Kirana dihidangkan dengan teh ros. Sangat wangi! Ianya dalam gelas yang kecil tetapi best. Hehe.. Buat masa sekarang, terdapat 4 staff yang professional dan berpengalaman dalam bidang mengecilkan badan orang.

Lawatan pertama dimulakan dengan pengenalan dan chit chat dengan Miss Ruby. Dia memberi penerangan ringkas mengenai slimming, ianya bukan sekadar menurunkan berat badan, tetapi slimming juga melibatkan pengetahuan tentang badan kita sendiri. Beliau mempunyai pengalaman dan pengetahuan yang meluas dalam bidang

ini, setiap persoalan akan diberi jawapan yang meyakinkan. Malah, ada doktor panel yang akan datang beberapa kali sebulan untuk menyelia keadaan kita, dan kita boleh bersoal jawab dgn doktor panel nanti.

produk penjagaan muka

Dua kata kata hikmah:
Take care of your body. It’s the only place you have to live. ~Jim Rohn
If you don’t love yourself, how the hell you gonna love somebody else? ~Ru Paul

Chit chat dgn miss RUby, beliau akan menerangkan kenapa kita overweight (kita? i mean, saya). Well, wan sekarang 19kg overweight dari normal BMI. Puluhan soalan yang ditanya, dan bila kita jawab, satu persatu penerangan akan diberikan. Dan kita akan memahami dengan lebih jelas tentang trick sebenarnya untuk badan kita sendiri.

Oh ya, My Body Secrets Kota Damansara bukan sekadar slimming centre menggunakan mesin seperti slimming centre lain, tapi ianya juga menyediakan healthy bar, yoga classes, dan juga studio untuk senaman, di samping beberapa bilik utk slimming treatment menggunakan mesin. Berat badan akan direkodkan secara konsisten, dan juga ukur lilit badan kita. Jadual pemakanan dan saranan pemakanan juga diberikan, dan diteliti dari semasa ke samasa.

Private discussion room ;)

Ada locker khas untuk menyimpan beg kita, dan terdapat bilik – bilik rawatan yang berlangsir. Terdapat pelbagai mesin yang digunakan, yang paling basic ialah puluhan pad yang akan diletakkan di badan kita, dan pad bulat ini akan mengerakkan otot – otot kita. Sekaligus, kita bersenam sambil berehat. 30minit menggunakan mesin ini bersamaan dengan 3 hingga 4 jam senaman. Anda akan merasa otot – otot kita bertindak balas seperti kita bersenam.

Bayangkan, selepas 30minit menggunakan mesin ini, dan satu lagi mesin pemanas, ukur lilit badan wan turun sebanyak 2.5cm. Dan selepas seminggu dengan 3 kali rawatan, wan dah turun (ada la skit! yang penting, ada yang perasan tentang penurunan itu). Wan akan menjalani rawatan secara konsisten. Jangan risau. Demi mengembalikan zaman kegemilangan. HEhe

dari waiting area.

My Body Secrets bukan sekadar slimming center. Ianya bakal menjadi tempat untuk berehat bersama kawan – kawan, berjumpa kenalan baru dan berkongsi idea. Dengan kemudahan tiga tingkat, dengan healthy bar, yoga studio dan ruang rehat, ianya bakal menjadi tempat yang menarik.

Oh ya, wan ada 30 voucher rawatan percuma / trial body treatment bernilai lebih RM300. Saper yang berminat, boleh emailkan alamat anda ke contact@wenkt.com ataupun SMS ke 014 296 4440 dan wan akan hantar voucher tersebut melalui pos. Tidak salah mencuba kan!?

P/S: My Body Secrets, Kota Damansara juga menyediakan Herbal Facial! ASk voucher from me cepat!!

Location:
No 65, Jalan PJU 5/21, The Strand,
Kota Damansara, 47810
Phone: +603 6142 4898
Mon – Fri: 10:30 am – 9:00 pm
Sat: 10:30 am – 6:00 pm

Facebook: My Body Secrets

Perodua MPV Alza

MPV pertama keluaran Perodua akan dilancarkan esok dan diberi nama Perodua Alza. Perodua Alza berkapasiti 1.5liter dan menerapkan ciri – ciri Proton Exora termasuk DVD screen. Malah, ianya lagi besar dan luas berbanding Proton Exora, malah lebih berkualiti!

Badan Perodua Alza adalah berdasarkan TOyota Passo Sette dan juga Daihatsu Boon Luminas. Berbanding Toyota Avanza yang dijual pada harga RM62k untuk basic enjin 1.3liter, Perodua Alza dijual pada harga RM55k.

Pelancaran Perodua Alza akan diadakan pada hari Isnin, 23 Nov di Dataran Pandan Prima berhampiran TEsco Ampang.