happy bday aguz

Pada 8 Ogos lepas, ialah bday Aguz, one of my friends kat Pusat Teknologi & Pengurusan Lanjutan (baca: Pusat Ternakan Pelacur Liar). Macam biasa lah, sebagai adik kepada Paris Hilton yang suka berparti, maka wan pun berjimba sama lah. Mastermind dalam semua planning. Decision maker untuk projek untuk Aguz.

Memula abang dia datang Shah Alam dari Kuantan pada ptg 7 ogos (abang means abg angkat yg last2 terangkat2). Dtg lepak rumah wan, kitaorang kluar beli kek. Then wan call Aguz, cakap nak ajak dia keluar kul 11.30mlm utk supper sebagai hadiah birthday since dia takder apa2 plan. I dah plan dgn yang lain2, supaya buat – buat lupa bday Aguz, then by 11pm, korang pakat keluar lepak. For sure Aguz tak leh ikut diaorang sbb dia dah janji nk keluar dgn wan.

Then kul 11mlm, kitaorang gerak pergi KFC. Seludup air pepsi 2 botol, kemudian beli KFC Family FEast Combo B sebanyak 2 set. DApat la 30 ketul ayam. Kemudian kawan2 dia smp. Aguz kat rumah lagi sebab janji nak amik kul 11.30, dgn 2 orang kawan dia yang plan kitaorang ialah nak keluar supper dgn wan.Kemudian wan drive pi amik Aguz, tanya dia saper ada kat rumah, dia jawab: “sorang pun takder malam birthday i, semua keluar lepak, tinggal i kat rumah”. Muka sedih giler. wan jawab: “kita lepak Burger King je la, i blanje u”.

Kitaorang pergi Burger King kat Extreme Park tu, sementara yang lain bersiap kat KFC kat sebelah Burger King. Kitaorang tak order kat Burger King sbb wan kata tunggu kawan wan datang sekejap. Aguz punya la percaya. Kul 12malam, kitaorang wish dia. Kitaorang bertiga je, tanpa housemate dia yang lain. Sedih je tgk muka Aguz. “Sedih la semua housemate keluar lepak, lupa bday aguz” . Then bila Eijam dapat hint by misscall, Eijam ajak kita makan KFC instead of Burger King. Aguz pun gembira terus, sebab tadi dia kata nak makan KFC, tak nak Burger King. Daripada tak nak makan, terus dia mintak wan blanje Dinner Plate. Hahaha

Masuk ke KFC, yang lain dah bersiap kat belakang. Area tepi – tepi toilet. Sesuai untuk pelajar PTPL lah. THen wan cakap kat Aguz, nak pergi toilet jap. Aguz tunggu je kat kaunter KFC tunggu Wan pergi toilet. Ishh, tak menjadi lak. I ingat dia akan ikut pergi toilet sama. Nanti terus dia akan nampak kawan2 yg lain. Terus tarik tangan dia untuk teman ke toilet. Eh chop, jgn fikir pelik2, i dont do in public toilet.

Lepas tu, dia dah nampak semua yang lain. Kek pun dah siap nyala lilin. Kemudian abg dia yg asalnya cakap takleh datang, keluar dari toilet. Aguz nangis sambil cakap wan jahat. Semua housemate dia ada kat sana. Ada 25 orang semua. RAmai lak taklukan i kt jajahan PTPL ni.

wan yg besar & aguz yg kecik. aguz ada gaya ello kan? but ello tetap di hati

kamal. susah betul nak jinakkan dia ni..

wan mmg jahat kan? ihiks!

p/S: masa i call Aguz ptg tu utk ajak supper, i suruh dia mintak kebenaran dari abg dia. then bila i call again after 30min, dia kata dia dh mintak kebenaran. padahal abg dia ada kt rumah wan. rasanya, ramai adik2 yg lepak sama dgn wan, ramai yg tak mintak izin suami ni.. ihiks. jgn risau, i dont do adik2.

Sounds Unite

Minggu ni penat betul.

Banyak benda kene buat. Isnin dah la cuti, tapi busy gak. Kehulu ke hilir. Selasa lak busy untuk tengok tempat bday party nanti. Tempat tu lawa la gak. Not bad for 4 star punya private mansion. Tapi bising skit sebab tepi jalan besar, Jalan Duta lak tu. Whatever lah, lagipun dah deal tempat, now deal makanan lak.. Typically, i perlukan nasihat korang dengan apa makanan yang biasnaya ada dalam bday party.. Satay perlu ke? Tolong tinggalkan kat ruangan komen, apa yang patut ada dalam menu nanti.

Petang smlm (selasa) dah tgk dia punya poolside, dgn restaurant, boleh buat majlis kat situ lah.. Tgh malam smlm lak, tgk filem Talentime Yasmin Ahmad kat UiTM. Wan sponsor skit tayangan tu, dapat la VIP tiket.. Adi Luqman yang temankan semalam. Dah la masa masuk tu, pengiring 2 orang yang berbaju melayu dan berkebaya tu suruh orang lain ke tepi, semua mata memandang kami, macam la aku ni cucu sultan, then bawak Adi Luqman lak.. Sah2 orang pandang sebagai bapak ayam bawak anak ikan. *larik*

THen bila tgk student Fakulti Teknologi Kreatif & Artistik (TEKA) ramai yang kenal kat myspace, then pernah jumpa nampak kat Pak LI, seronok lak rasanya… Mereka menari ramai2 untuk lagu High School Musikal.. BEsth giler. Ada la dalam 20 orang penari perempuan, 5 lelaki sejati dan 10 confuse (yakin dapat cam dengan sekali imbas tgk gaya menari). Hahha abih majlis, lay fuck dgn Adi kat Pak Li Kopitiam. Bak kata dia, ini kali pertama kami lay fuck sesama. Tapi semalam,ramai lak kawan2 kat meja2 lain. Not really layfuck gak la. Shot!

Rabu – ptg ni ada Sidang Media mengenai Estrella & Seven Collar T-Shirt to Tour the UK. Saper yang free sekarang dan tak buat apa2, apa kata datang ke Schokolart, Soho KL, Solaris Mont Kiara. Wan ada kat sini sampai petang nanti.

Estrella dan SCTS akan ke UK pada 26Mac ni selama 10 hari sepanjang cuti Easter. Wan anjur je, malas nak ke UK. BUkan minat sangat pun kumpulan indie ni *larikk*. IKutkan jemputan kerja, hari ni pun sepatutnya berada kat London, tunggu first flight AirASia X sampai kat London Stansted, then balik ke KL naik first AirASiaX from London to KL dgn CEO AirASiaX bagai… tapi grrrrr benci la naik2 flight ni… Tahun 2009 sajer dah 12 kali naik turun flight…  grrrrr nyampah! Lebih prefer duduk lepak kat rumah sambil dodoikan saper2 yang nak tdo. Lagi besh kan dari termenung berjam2 dalam flight.

OK DAH LUPAKAN.AKu patut cari kerja lain.

Now, pasal GIG PreDeparture Estrella pada Ahad 15 March 2009 ni. Gig ni kat Soho KL, Solaris Mont Kiara jam 1 tgh hari hingga 9 malam. Wan punya team akan ada kat sana dari jam 7 pagi lagi. But too bad, SCTS tak join Ahad ni.  Estrella, Purevibracion, The Otherside Orchestra, Pesawat, Secret Love Affair, Sundae, Rashdan Harith, Faan dan White Percussion Unit akan ada kat sini bersama2 dalam Gig tu… Pesawat femes kot? I nak Bunkface! I nak Bunkface, i nak bunkface! Kalau project ni berjaya, next time i bawakan BunkFace lak. buat Gig kat rumah je la nak? Muhahaha

Details are as below:-

Venue: SOHO KL (behind Cold Storage)
Date: Sunday, 15th March 2009
Time: 1.09pm- 9.09pm
Doors open at 12.59pm
Entrance: RM 15 (at the door)


BANDS PERFORMING:
FA’AN

This event is supported by

Bijou Bazaar (www.bijoubazaar.blogspot.com)
(they are having their bazaar the whole weekend!- do come!)

and

SOHO KL (www.sohokl.com)

So please come and enjoy this wonderful experience! Spread the love!

Then, kepada yang berada kat UK, baca la poster ni..
THanks semua! Tgk la 26hb nanti, kalau larat, wan terbang ke London. Kalau tak larat, jumpa kat Pak Li malam 26hb tu. Actually, dulu baru je 10 min tinggalkan Shah Alam, dah rindu kat Pak Li KOpitiam. tak leh imagine kalau tinggalkan Shah Alam 10 hari cam tu…
to go or not to go. that is the question.

Mimpi Yang Sempurna.

Mimpi yang sangat pelik (tapi besh).

Pagi ahad, tidur bagai seorang raja yang tiada masalah negara. Kemudian bermimpi yang sangat pelik. Di awal pagi hari.

Aku bermimpi berada di dalam sebuah kelab malam. Muzik DIsturbia, Low dan juga WOmanizer. Ku lihat seorang penari berbaju merah menari dengan penuh semangat di atas pentas. Semua mata tertumpu kepada dia.

Semua mata memandang dia. Ramai yang jeles dengan cara dia menari. Tetiba dia turun dari podium dan menghala ke arah aku dan mencium aku. French kiss selama beberapa minit. Semua mata memandang kepada kami. AKu tahu ramai yang makan hati.

Apakah petanda mimpiku ini? Alangkah bagus kalau ianya benar – benar terjadi.

Sekadar ingin mengigati kenangan.

Pelita & Zery Zamry

Date: 25 Oct 2008
TIme: 3.25am.
Lokasi: Nasi Kandar Pelita, Jln Ampang

Lepak – lepak di Pelita. Jumpa kawan – kawan di Pelita. In fact, kami ramai kawan. Ramai yang kenal kami. Public figure ke? Shain with his modeling field, Qmal pernah famous dek Goda, Israq pernah masuk majalah gak. Wan pulak? Setakat glemer kat blog je kot. Dalam media pun setakat Jurnal Kembara dan juga citer Sinderella.

Tapi alhamdulillah, ramai tahu akan kewujudkan kami. Seronok gak la. Bila kawan ramai, hati yang terluka dan kesunyian akan terubat dengan sendiri.


Is dan Qmal

Akym n Faiz.


Mumu, Fadhil & Karl


me. Syafiq & akym.


Karl, Qmal & Is.

Lokasi: Federal Highway
Date: 25 Oct 2008
Time: 5.25 am

KAmi dalam perjalanan balik dari KL ke Shah Alam. Masa tu wan drive pada kelajuan 40km/j je. Maybe sebab layan mood penat lepak2 KL, so tak memecut. Bukan nak kejar apa apa pun, katil akan sedia menanti, subuh pun tak masuk lagi. Better tunggu subuh sebelum tidur kan?

Tetiba nampak 2 orang yang macam kenal tengah tolak kereta tepi Federal HIghway. Nasib baik jalan tak jem, boleh la berhenti tepi jalan dan tolong mereka. Dari jauh actually wan dah cam. Mereka ialah Zery Zamry dan kawan dia.

KEreta Zery abih minyak. Wan pun Berhenti. Dan semua turun. Zery ingatkan ada abang hot yang berhenti nak tolong. Tapi bukan. Sekaum je u olls. Then Zery ikut wan ke stesen minyak, lebih 2km dari tempat mereka abih minyak. Beli minyak dalam 2 botol air mineral 1.5liter, kemudian kembali ke tempat kereta abih minyak. Nasib baik tak jauh sangat nak pusing. Isi minyak, dan bila mereka bergerak kembali, kami pun balik rumah.

Thanks to Adi, Shain, Israq dan Qmal kerana sudi menunggu di tepi Federal Highway. Nasib baik di pagi hening, kalau tengah waktu sibuk, memang terlalu berbahaya kalau berhenti kat situ.

gambar wajib snap. masuk blog!


menanti minyak diisi.

posing is wajib.

Zery tak bagi masuk blog. Tapi biasa la. Hahahaha. Sorry Zery! Kebetulan kami balik lagi lambat berbanding Zery. DIa pun sebenarnya tengah mengodek phone tak tau nak call saper. Heheh