Selamat Pengantin Baru

Selamat pengantin baru kepada adik wan: Nur Hifzan Muhamad Zanini.

05 Jun 2010, 09.54 pagi.

lepas akad nikah. proses batalkan air sembahyang.

masa bersanding

on boat shooting

perarakan pengantin lelaki.

my sis yg langkah bendul

ketupat daun palas utk tetamu.

koleksi hadiah. cam byk la pulak.

syafiqSygKamu

KLIA-LCCT-Apartment: my latest Homestay!

The apartment which is just a heartbeat away from the landmark of Kuala Lumpur International Airport and LCCT, two of the Malaysia’s busiest airports. Also a stone throw from Formula 1 Sepang International Circuit .

The apartment features 3 rooms (for 4 – 10 persons) and 2 bathrooms, all luxuriously decorated and equipped with modern amenities for both leisure and business travellers to enjoy the ultimate staying experience. Also suitable for Putrajaya visitors.

Enjoy your transit at Wan Homestay!!

main bedroom

2nd bedroom

3rd bedroom

fully equipped kitchen

view from dining

dining table

living room

automatic washing machine

restroom

view from outside.

All photos above are taken from the apartment.

Location: Kota Warisan, Bandar Baru Salak Tinggi

IDEAL LOCATION (no tolls!)
13.7 km to Kuala Lumpur International Airport
13.8 km to KLIA – LCCT (Low Cost Carrier Terminal)
15.6 km to Sepang International Circuit
15.9 km to Cyberjaya
20.8 km to Nilai 3, Negeri Sembilan
22.1 km to Putrajaya
47.6 km to Kuala Lumpur via MEX (with tolls)

Daily Rental rate: 95 EUR / 125 USD / 390 MYR RM250 (excl. breakfast) for all 3 bedrooms + living room + kitchen.
*RM200 for 2 bedrooms + living room + kitchen
*RM100 for 1 bedroom + living room + kitchen

CONTACT INFORMATION
Wan Homestay, Kota Warisan, 43900 Sepang, Selangor, MALAYSIA
Phone : +6014 296 4440 +6017 414 8404
Fax : +603 5518 4440
SMS Reservation : +6014 296 4440
BBM Pin: 21E274BF
Email : info@wenkt.com
YM : colmarienne

How to get there from KLIA / LCCT? Return taxi transfer can be arrange upon request. We suggest you to allow at least 3 hours before your next flight departing from KLIA or LCCT.

FROM KLIA or LCCT to KOTA WARISAN

AIRPORT LIMO
(Operated by Airport Limo (M) Sdn Bhd)

Coupons for taxi and limo can be obtained at the Airport Limo counters located at:
Arrival Hall, Main Terminal Building
1. The International Arrival Hall (just after Customs before the public arrival area)
2. The Domestic Arrival Hall (public area after Domestic Baggage Clearance)
3. The Domestic Baggage Reclaim, Arrival Level

For information on RATES and BOOKING please contact Airport Limo (M) Sdn Bhd at:

1. Booking to KLIA
Tel: (603) 9223 8080 (8.00 am – 12.00 am)
Tel: (603) 8787 3030 (12.00 am – 8.00 am)

2.Booking From KLIA (Meet & Greet Service)
Tel: (603) 8787 3678 (24 hours)
Fax: (603) 8787 3588

FROM KOTA WARISAN to KLIA or LCCT

Since there have been so many requests for taxi contacts by pm, emails and also postings here, I think I might as well post these few taxis contact for everyone’s benefit. Please note that they are NOT my personal friends but I have used them and found them to be very friendly, reasonable, careful drivers and reliable.

Fairus Taxi HB 8761 Tel: +(6016) 9260 789. Charges about RM15-20 from Kota Warisan to LCCT or KLIA.
Azman Taxi HWC 389 Tel: +(6017) 2473 843. Same as above.
Rahman Taxi HWC 4570 Tel: +(6012) 615 0044. Charges about RM20 to LCCT. But can negotiate on phone first. As Rahman is an LCCT taxi, you can reserve him to pick you from LCCT. What I do is I book him ahead, and I call him when I am back. He will be in front of the arrival hall for me. You can buy coupon or just pay him direct.
Beh Taxi 2112 Tel +(6012) 365 3075. He drives an MPV to KLIA and LCCT. Negotiable and reasonable rate.

———————-

Nota kaki:
1/ gambar diamik dari bawah, sebab atas meja penuh dgn benda yang malas nak dikemas (i.e. telefon, kunci kereta, pinggan mangkuk…)
2/ TV akan diupgrade kepada 42″ led panasonic. so tak yah nak komen cakap tak luxurious seperti iklan.
3/ takyah soal kenapa harga sewa macam tu. korang boleh ubah apartment kat putrajaya jadi homestay gak kalau korang nak! jgn dok jeles dgn benda yg aku buat sbb aku tak pernah jeles dgn apa yang korang buat.
4/ rumah ni dibeli 2 bulan lepas, tapi baru siap hias. now target nak dapat pulangan modal. my main target ialah orang yg transit di KLIA, either mat saleh dari eropah or arab dari middle east, i tak kisah.
5/ skrg ni, dah capai target minimum 5 malam disewa tiap bulan. Dapat dua ribu sebulan sebagai permulaan dah kira ok kan?

Rumah Rakit Ku! Haha

Balik kampung… Kalau kat Shah Alam, duduk dalam rumah kecik je. Bila balik kampung, rumah luas skit… Tanah luas, boleh parking kereta sesuka hati, janji bawah pokok takder matahari. Ahaks..

Kat belakang housecamp, ada sungai.. kat sungai tambah jetty, then tambah rumah rakit.. tak siap agi…


nampak myvi merah? hehe… pondok ni mmg style kampung


pokok manggis dalam rumah. hahaha


belakang blok Buluh, ada sungai…nampak jeti dari jauh?


tangga turun ke bawah.. tak siap2 agi.. licin kalau hujan…


jeti panjang dari tebing ke rumah rakit


dah sampai penghujung jeti… bilik situ tak siap agi, elektrik pun tak sambung agi.


jalan pun tak siap agi! hahaha


patah balik lah… hahaha… buat penat je pergi.

Seronok gak kat rumah rakit tu… walaupun tak siap lagi jalan, dah letak beberapa kayu, dah boleh langkah ke sana… then naik sampan… pusing2 area tu… kayuh sendiri… maybe next week beli boat baru.. second hand je… lepas tu beli kayak, then beli jet ski gak…

then beli peralatan memancing.. abih rm130.. 3 joran, mata kail, cukup lengkap lah.. tapi sekor ikan pun tak dapat.. ye la.. nk memancing agi, nak naik bot agi, nak lombat2 berbual atas rakit agi, then tukang elektrik buat wiring lagi atas tu dgn gerudi.. hahaa…

bila nampak ruang kosong sungai tu, terfikir lah nak buat sangkar ikan, pelihara ikan pulak… ahaks…. senang skit nak memancing nati.. haha… ptg ni nk gi beli pukat, dan jala… cari jala yang luas, biar dapat bapak ikan… kalau stakat anak ikan, tepi2 rakit tu berlambak.. bosan lah anak ikan.. opsss


blok baru tak siap agi…

ni blok baru tgh dapat proses buat… kat tepi sini nak buat blok baru gak… kat tepi sebelah sana nak buat dewan lak… ahaks… tgh2 buat kolam renang. nak? hahah…. luas lagi ni… kalau kat farmville, dah lama wan tanam pokok dgn seed baru.hahaha

baca lebih lanjut: www.minhomestay.com

balik kampung.

sejak duduk shah alam hampir 2 tahun, semalam first time balik Kelantan dengan bas ekspress. Biasanya balik samada dengan kereta ataupun dengan flight je. Kebanyakkannyer dgn flight sebab boleh book dgn harga yang murah.. biasanya antara RM15-RM120 je return. Tapi bila peak season musim2 cuti sekolah + raya, maka harga flight paling murah ialah RM244 dan ianya di pagi Jumaat.. pagi raya nanti.

Nak drive lak jalan maybe tidak boleh dilalui oleh kenderaan ringan sebab banjir… so, naik bas antara option paling best. tapi i dah cakap, kalau bas tak leh jalan, i will book flight pagi raya.. Hahah.. tetap nak balik sebab last year tak raya dgn family sbb kne pergi Beijing beberapa hari lepas raya haji…

OK fine. then i beli tiket pas. Jam 9 malam. 23Nov. Tapi gigih ye, kul 1 tgh hari, 23 nov, drive ke Melaka hantar Ello! Is & Israq, Ello.. kami berempat. Bertolak kul 1 tgh hari, wan drive 160kmj, after 1j25min, kami makan laksa dan cendol ice kat JOnker’s Street. Israq first time ke Melaka, nanti kami pergi lagi weekend, amik hotel sana *jgn lupa resit utk claim*, then boleh jln2 jonker’s street dan Astakona malam2.. i like it! By 5.45pm dah kembali ke SHah ALam. penat gak pergi balik melaka sekadar nak makan laksa & cendol! Hahaha..

Balik rumah Shah Alam,terus harvest, plow dan tanam grapes. then pack barang, terus abg Am dan Adie hantar ke stesen bas. Weird kot, first time naik bas ekspress.

Naik bas Mutiara 2 tingkat, harga tiket RM43.10! Demn mahal.. i boleh dapat return AirASia pada harga RM45!!  THen bila call Ayien, dia cakap dia balik dgn bas gak, tapi Mahligai.. waktu dan tarikh sama. Call Zhafran, dia naik bas gak, tarikh dan waktu sama, tapi bas Budaya. Hahahha.. Maka semasa dalam bas, bersms lah kami check2 lokasi. Very the Amazing Race kan.

Hahhaa.. then guess what? my bus rosak. Hahahha kul 5 pgi stuck kat Laloh, then rosak gear.. Till 8pagi baru bas backup datang. Hahha nasib baik i tidur je dalam bas selepas penat drive pergi balik Melaka… lagipun hujan + pagi sgt, tak rasa pun masa berlalu.. lagipun budak sebelah menyandar kat wan, tak der la rasa bosan sgt nak tdo kan? Hahah

By 11am baru sampai Kota Bharu.. Hahah.. adik amik, kemudian terus ke KFC. ahaha. Tapi pusing je, then gi beli ayam percik dgn nasik tumpang. Then balik rumah !

Now kat Kelantan, till Sabtu ni, drive balik ke KL. SUmpah. Takkan balik dgn bas ekspress lagi.. Rela naik flight!