demam

ok. demam.

last friday, malam dalam pukul 8malam, my parents datang Shah Alam. Then pagi sabtu, kami ke Bangi jap, then jumpa Ime kt Sg Besi, lepas tu mereka balik ke Kelantan dalam jam 12 tgh hari..

now i demam kat rumah. Last night, ada byk invitation, tapi last2 terdampar kat rumah gak. Ada product launch kat PWTC, jemputan makan malam dgn TPM kat Matrade Jalan Duta, jemputan konsert siti di Stadium Melawati dan juga nak tgk carekarama Tunjang Saadah di TV3. TElefon pulak tak leh charge sebab charger rosak, kemudian driver pulak tak available, maka terdampar kat rumah lah jawapnya. geram betul dgn charger telefon.

But, 2 hari tanpa telefon. merdeka rasanya. bayangkan, kalau i tgk wayang 2 jam pun, akan ada lebih kurang 5 miskol yg sengaja i misskan dgn beberapa sms. Cam last Thursday i kat genting, wan sengaja tinggalkan phone kat bilik Awana tu, balik2 ada 12miskol dan hanya 4sms. Cool! Skrg dah beli charger baru kat Bukit TInggi Klang, nanti esok baru on phone tu! Still nak berehat lagi..

azriel & me yg gemuk. but that guy lg gemuk!

kt bilik hotel

kt kfc yg mahal

buat ku tergelak!

haish! thanks to tokwan, azriel, dan lain2.

Update Pukal Bergambar

Entry ini diupdate secara pukal bergambar.

my beloved ello

Dah lama ello tak tidur kat rumah wan. Sejak di masuk UM, kitaorang kurang berjumpa. Last week dia datang rumah, then kitaorang tidur sama2 lah.. Berborak2, masak2, sama2 bangun lambat, sama2 tidur lambat.

abg muhi dan anak lelaki beliau, abdul malik

Abg muhi ialah kawan yang dah lama kenal. Tapi jarang jumpa. Umur dia dah forty sumthing. Baik sangat. Kitaorang sama2 suka kumpul ikan dalam akuarium gak. Tapi koleksi wan lagi banyak. Hehe

fird & farock di hospital sg buloh (philip tgh baring)

philip tgh sakit

Jiran kat blok sebelah sakit. Dia call wan mintak tolong hantar ke hospital. I call my friends yang jadi doktor, kat hospital seremban, kat hospital muar, kat hospital selayang, kat HKL then mereka suggest hospital Sg Buloh. Ye la, kat Shah Alam takder hospital kerajaan. THen kat Klang lak hospital macam apa2 ntah. Then wan hantar dia ke sungai buloh. Kene tahan sana for few days. Hari2 pergi melawat, hantar baju, hantar makanan. Melawat dia 5 minit je, then melawat mat rempit kat sebelah katil dia setengah jam. Hahah

my unofficial housemate israq, dgn sorang kawan form 5.

45 passports

Ingat entry wan pasal pergi Uzbekisthan pada Jun lalu? ADa yang berminat nak ke sana rupanya. Dan macam biasa, yang berumur 50 at least. TAk moh la jadi tour leader! Kasi orang lain pergi for free je… Kalau dulu bawak 15 orang, kali ini 45 orang. Ganda tiga meh. Penat mengisi borang visa. Seronok bermain dengan passport2 ni… Hehehe.. Rezeki yang datang dari blog katanya. Bak kata sorang kawan, kalau sorang markup setengah k, dapat la 23k. but of course, i tak markup setengah k, then xperlu tau lebih tinggi or lebih rendah. ianya adalah normal monthly group, so tak yah tanya la knp sebulan i boleh buat lebih dari gaji setahun korang.

adi luqman. cuba teka saper kat belakang dia tu.

Adi Luqman ialah antara kawan yang banyak wan buat luahan perasaan kat dia. Ntah, maybe sebab dah lama kenal, walaupun jarang jumpa, tapi banyak benda wan share dgn dia tanpa berselindung. Kisah hidup suka duka, tanya pendapat and so on. Last time jumpa masa bukak puasa tayangan perdana Papadom, before that masa tayangan perdana Setem. selagi tak filem free, selagi tu la kami tak jumpa. ngumpat lak belakang watak utama setem dan papadom. Haha.

kitaorang makan dari kul 8.30 sampai 10.30 malam.

Before that jumpa sorang sumber inspirasi ni. Dia nak ke Eropah dengan family dia akhir tahun nanti. Nak tempah2 tiket tapi internet tak clear lak. Then plan asal nak gi melawat Philip tapi masa call Philip, dia kata doktor tgh mengkaji dia dan dia suruh datang lain kali je. Then kami ke Chilis prabih duit.

firdaus ismail & zecca

firdaus ismail ni pulak, wan kenal masa WCMM last month. Memula jumpa dia, ingatkan dia lagi tua, dengan badan yang kekar. then hari2 kami kerja bersama, makin rapat dgn dia. dia bgtau dia student kat UiTM, amik mass comm. Wan terus hantar sms kat berbelas-belas kawan kat mass comm uitm tu, 90% kenal dia. haha… muka elok, badan elok, sia2 la kalau tak kenal agi kan? Yang penting, masuk2 je bilik hotel jam 2 pagi, dia yang sebilik dgn wan. Hahaha. Tapi wan prefer tidur kat ruang tamu berbanding dalam bilik. Siang hari kitorang kerja sama2 kat WCMM, malam2 lepak sama2 kat bilik sebelum tidur. Makan hati rasanya semua kawan2 mass comm yang minat kat dia. Lol… btw, zecca tu gf dia. FULLSTOP

Redzarul Redzuan (darul)

Female 50 Gorgeous People 2009.

Beli majalah Female November 2009 (RM8) dan undi darul! Hantar juga slogan “tell us why your favourite babe or hunk is the most gorgeous”. Of course i vote darul, dan jangan tanya my slogan. Makan hati nanti. haha

How to vote?
1/ ikut website www.femalemag.com.my/50g.asp
2/ type FM<space>50G<space>CONSTESTANT NO.<space>NAME<space>NIRC<space>SLOGAN and send to 33668
3/ beli majalah dan gunting dan pos.

Michael Jackson’s That Is It sangat best. LAgu Man in The Mirror memberi inspirasi baru…

Kitty dah keluar wad

ADik dah keluar dari wad. Dua hari pertama kene kuarantin, kemudian buat operation buang nanah, kemudian jahit balik. Dah ok, after one week, keluar wad. Total kos operation + ubat + ward ialah RM220. Nasib baik rezeki i melimpah sejak akhir – akhir ni, dan anak ikan pun ramai makin menghilang. Dah tua kot, takder mood nk berpelesiran dah. actually, i dont mind berbelanja selagi perbelanjaan bulanan ialah bawah 25% dari jumlah pendapatan bersih bulanan. tapi most of the time, bila i buat budget awal2 bulan, lebihan budget i akan transfer ke bank lain, then akan ada unexpected costs macam yg terjadi kat atas ni lah.

Tour leader utk akhir bulan ni dah ada, now tgh kalut atur tour leader untuk group Disember lak. Merasalah kawan – kawan pakat buat passport nanti. Saper dah ada passport, get ready kene hantar ke luar Malaysia selama beberapa hari secara percuma + elaun.

Lusa (16 July), i akan reveal pasal apa benda baru berkaitan dengan AirAsia tu yg akan dirasmikan di hotel di KL pada 15 Julai. Saper dapat teka sebelum next entry dapat hadiah RM100. Sila tinggal komen.

ini ialah bunga dan card “Get Well Soon” yang diterima sejak adik masuk wad. rasa macam memorial MJ lak. Full story kat sini.

ni my new office / bilik tidur. Serabut kan?

Bilik i memang macam tu. Tak lah nak kutuk kata bersepah ke, berserabut ke, semua benda i baling je atas meja besar tu. Meja tu kayu solid dan berat, so tak kisah isi apa atas tu. Apa yang nampak dalam gambar di atas ialah spray bau kucing, Eau thermale Avene, fail – fail (biasa la kan?), kalkulator (juga biasa la kan?), MiSedap (biasa kot? hahaha), cermin muka, salotape yang tak tau bila guna, kertas2, tisu kotak (guna kalau selsema.. ihiks)…Kalau angkat fail2 dan celah2 kertas tu, banyak duit tau. Duit sringgit, lima dan spuluh memang ada je celah2 tu. Kalau rm50 susah kot sbb normally i pungut balik. I mmg cam tu, tiap kali balik rumah je, campak semua yang ada dalam poket atas meja tu, on aircond dan tidur bawah tu.

Jangan risau, i boleh stay kat situ dari kul 9 pagi hingga 3 pagi next day (buat kerja) tanpa perlu bergerak kecuali ke tandas dan minum kat dapur. taip2 guna laptop sambil tengok movie kat screen LCD, then print kat situ gak, then fax kat sebelah tu. Tak yah bangun pun. kalau orang nak invoice, create jap, then print & fax. Kalau orang buat payment pun, check online je. Senang je kerja i. Tak perlu bangun pagi, tak perlu mandi pagi, tak perlu berkejar, tak perlu kesesakan lalu lintas, tak perlu jeles dgn rakan sekerja, tak perlu cari alasan untuk bos and so on… Krim2 muka, eau thermale, perfume, tisu pun semua ada kat tepi tu gak. Kalau lapar call 1300 13 1300, 1300 88 2525 ataupun 1300 888 333. Juga tak yah bangun. Pemalas nak mampus kan? Kalau ngantuk, baring je sebelah tu ada tilam + bantal dan selimut. Direct bawah aircond. Best giler. Seharian dalam bilik pun takpe, duit masuk empat angka gak sehari kan?

citer paling best: Apa Yang Penting? Banyak benda i belajar dari citer ni. Walaupun jalan cerita cam sama je, tapi idea dan pemikiran penyelesaian masalah setiap episod adalah berlainan.

kluar makan dgn Aguz. First time dia ke Pak Li. I pun tak faham kenapa orang suka tgk i tiap kali i ke pak li?

Kenapa i rasa macam i keluar dgn Ello? Ntah. Gaya dan personaliti lebih kurang sama kot. Yang penting berkawan kan?

p/S: pernah tak masa korang kat office, korang rasa penat dan rasa nak tidur kat tilam je? Tapi of course korang tak leh buat sebab still waktu kerja dan bos ada. Me too, wan selalu rasa penat cam tu, tapi wan terus baring je. I dont care.

beli kain dgn amir luqman

Tarikh: 27 May 2009
Lokasi: Jakel, Jalan TAR
Peneman: Amir Luqman

wan dalam Jakel

amir luqman. tgh pilih kain.

jumpa dgn Datuk Maznah, pengerusi Securiforce

kain yang kami amik!

Kain kat tingkat 4 Jakel ni harga lebih kurang RM400 hingga RM20000 semeter. Kami amik kain untuk sorang rakan artis (lalalala) yang buat konsert kat Istana Budaya pada 26, 27 dan 28 Jun nanti.

Kami amik kain yang berharga RM1600 semeter sebanyak 4 meter, then kain RM6800 dalam 2 meter. Meriah.. Jumpa Rizman Ruzaini dgn Nik Erwan skali. Ngee