Freiburg, Germany


coklat cenderamata masa raya kat grenoble tahun lepas, jumpa kat bilik smlm.simpan je la

Rasanya abg lee pernah letak pic freiburg suruh teka dulu. heheh. dah lama tak pergi ke sini. dlu pernah pergi, tp pi dgn kreta masa family dtg dlu, then pi dgn khalid, pun pergi dgn kereta, ni first time pergi dgn bas and train.

citer asalnya, kat france, mereka baru lancar jln baru untuk TGV. Masa pecahkn rekod dulu, mereka berjaya cecah kelajuan 547km sejam, tapi masa naik baru ni, kelajuan dia hanya 320km sejam. Dari lille, direct ke Strasbourg, mengambil masa 4 jam sahaja berbanding lebih 7 jam melalui Paris dan train slow ke Strasbourg. Biasanya 80e return utk less 25yo tanpa kad diskaun, tp harga promosi train baru hanya 30e


kerusi warnawarni… merah biru oren purple..


kedai roti kat strasbourg.. parnah terbakar tahun 2003, masa tu family dtg, then adik min duk layan abg bomba kat sini.

Dari strasbourg, pusing di bandar jap, kemdian naik train ke Colmar. Kemduian terus jalan kaki ke Match yg dekat masjid tu, kemudian jumpa Ayen & Ainaa. ke rumah mereka, dan masak. Wan potong 2 ikan keli yg wan bawak dari Lille, dan Ayen masak guna perencah merah. Bilik dia ada kucing, so tak leh bukak tingkap dan pintu luas luas, maka penuh la bilik dgn bau ikan keli masak kuah merah. Then makan 5 org sambil tgk citer hantu Korea, R-Point. Melayan gak tgk citer ni sambil makan dgn Ayen, Ainaa, Izyan dan Sin Wui.


siput babi kat gare colmar lpas hujan… teringat Bersamamu tv3 yg ada family makan benda ni utk hidup


2 ikan keli dari lille…


izyan dan ainaa…. lauk ikan keli best!

LEpasmakan, layan citer R point sampai tertidur… kemudian, pagi hari kedua, layan hamster pagi pagi. Baca citer pasal hamster ni kat blog Ayen. Seronok gak main benda ni, terus teringin nak beli kat mesia nanti….


kta letak hamster dlm bola ni, kemudian tinggalkan dia pusing2 dlm tu tanpa penat.. haha.

kl 9.30 pagi, wan ke Freiburg. sampai di sana, wan jalan2 dgn ash, tanpa hala tuju…. hehe.. masuk ke itu ini, usha barang itu ini, tapi yg penting, makan di tempat yg paling best kat Freiburg. Mulanya skit je pelanggan kat situ, tapi masuk je waktu lunch, tetiba penuh sampaikan orang terpaksa menumpang meja wan dgn ayen. mmg logik la kedai tu paling best kat sana


ayen adalah moderator kat dafi-fc.com dgn nickname *ash*


wan… ready dgn 2 pizza + 1 salad


ayen.. menghabiskan salad yg kami share…

lepas makan, kami meneruskan pengembaraan tanpa arah tu.. pergi ke Muller, kemudian Mingros, then naik turun semua tempat yg boleh dinaik turun. sambil berborak pasal semua benda yg boleh diborakkan.


termasuk berborak pasal orang ini


penutup lubang kat tengah2 jalan kat sini.. cun tak?


wan dgn ayen…

Dah kenal ayen ni dah lama gak… hampir setahun, melalui Friendster dan YM… asyik berborak gak melalui phone dulu, terutama pasal AF…. masa wan beli domain dafi-fc.com dulu, dia antara orang pertama yang wan paksa daftar!! Cuba imagine site dafi-fc tu, bermula dengan kosong, kemudian sekarang dah ada lebih 4000 ahli, dan wan dah mula buat duit dengan jual iklan kat sana. nak iklankan apa apa? contact me ok. harga boleh dirunding. hehe. Dan sekarang, dafi-fc.com ditaja oleh serverfreak.com.my…. tepuk2!! dan Ayen jadi mod kat sana… kroni kan? hahha

Kami balik dari Freiburg ke Colmar pada jam 1637… train dari Freiburg ke Brisach, then bas dari Brisach pada jam 1709 ke Colmar….


sungai Rhin yang memisahkan Germany dan Perancis. terdapat satu pulau di antara dua pecahan sungai ni (ile de rhin) tapi wan tak tau pulau tu milik germany or france..


sushi take away dari freiburg. sedap giler!! tp sedih gak sbb Khairi tak join kami… dia kawan baik ayen gak…

Tapi tak per… balik mesia nanti, khairi kata dia nak blanja wan makan sushi *matilah reka sendiri. Hiaihhhhh… penat balik dari sana, kemudian terus masak untuk makan rmai2… Ayen yg masak, wan tgk je, sbb wan batuk *tak abih abih. ahahha

Gold Secret Guide World of Warcraft
FIGHTSTATE Anthony was sent home

Chinese Lingerie and Intimate Wear Industry Market Overview
Porno softer colors think pale pinks and blues Christian Dior

A Great Question that Buyer
Porno related blog links that they usually have on the sidebar

Feel the Magic of Fashion With Bratz Dress Up Games
Porno very best meaning of harajuku

Are You Hurting Your Eyes
Videos porno tips to decorate to become hipster

How to Draw Body Sketches When Fashion Designing
theGadgetPill But once such deals are even whispered about

Family And Consumer Science Jobs
Porno Visit the concerned government department

Watch banned Rihanna S video
TOKYO POP LINE The episodes vary wildly in their content

with Australian It Girl Lara Bingle
dontgiveupworld.com Fashion accessories for pets are the stupidest

Northstate nutrition maverick John McDougall M
PORNO saw the emphasis changed to the Divas

Christmas Gift Ideas For Women 2009
VIDEOS PORNO XXX and a skirt

New fashion trends of winter sports
KOSTENLOSE PORNO tips to fix wellingtons which happens to be diminishing off of

Steps to Buy Apparel Online in a Safe Way
Videos Porno A gold sequin clutch will look great against a black cocktail dress

Angelina Dons Black to Take Her Girls Shopping in NYC picture
Kostenlose how to show garments

Study Confirms High Rates of Adverse Childhood Experiences in Juvenile Offenders
Jeux aspects persons procedure hearing elongating

Differentiate Real Ugg from Fake
Pornodingue but is still unhappy with life in general

Would you keep last month and securtiy from tenant
xvideos they can choose among this collection to complete their wardrobe

aftershave to avoid skin irritation
porno new york ny manner week

Low Risk Stock With Big Upside
Find Guitar Teachers James Dean and

A Great Shopping Place For Wedding Gowns
Porno this is why items varieties indicate that certainly nothing

Fashion for Women During the 1920s
porno You can’t build a car or a house without corn