Konsert AF5: Minggu 6

Nothing special. Boring as usual. Tapi bye bye Rizal! Eh,cute la Heliza bersalam dgn Rizal smlm. Cuit je. ahaks.

Pengkritik kasi 3 lampu biru untuk Dafi. Aku kasi 12986890426 lampu biru kat Dafi! Ada bantahan??


go go go go go go go go go go dafi!

Ku jua mencintai dirimu
Mengapa sukar kuluahkan
Bukan sengaja ku menahan
Bibir membeku lidah terkelu

Korang tau tak, ayat chorus lagu DAFI AF5 ini bermain dalam fikiran Wan sejak abih concert sampai skrg.. dah beberapa jam dah.. Time solat pun, abih je baca Al fatihah, then baca surah kedua tu, tetiba terbaca lirik lagu ini. Teruk kan? Very the tak kushyuk..


motif kasut tergantung atas kabel?

“Sometime dalam kita hidup di dunia ini, kita kene balajar telan air liur. Benda yang depan mata tak semestinya kita boleh dapat” Kata akan Aznil kepada Shawal apabila Eera Fazira pergi. Ahaks. Well, Shawal mmg minat giler2 kat Eera, tapi Aznil tak kasi bersalam. Ahaks… Telan air liur je la. Tapikan, aku dah really menyampah dgn penyokong sorang badigol ni… Ya allah.. punya la bising.. OK bayangkan, penyokong yg ramai kat dewan itu ialah Aswad, Dafi, Shawal, Ebi dan Badigol itu. Heliza pun ramai gak. Then Candy, Rizal dgn Mila kurang giler ah. Tapi kan, time Dafi buat persembahan, penyokong Dafi bersorak, tetiba yg penyokong badigol tu cakap “Oiiii diam la”… Lantak la.. malas nak hirau… Jaga tepi kain sendiri dah la.. Dah la buat orang tak suka, then paksa suruh suka mereka lak? Korang nak bergegar samer? What the shell? Aku takder hal.. tapi tak suka la dipaksa paksa ini. Aku pun dah besar.. (wah, cam kenal je ayat ni *larik*)..


Ebi ebi ebi ebi ebi ebi..

Lawak bunga juga best: “bunga hidup, bunga tax, bunga ah long, dan bunga tayar.”. Tapi Ebi mmg sangat ensem. Rambut shampoo aja itu mmg best! Juga jari pun boleh! Ermm.. Tapi kan, penyokong Aswad mmg power ah.. tabik tabik!

Kedudukan selepas konsert

Ebi 17%
Mila 12%
Candy 12%
Aswad 11%
Heliza 10%
Dafi 10%
Shawal 9%
Rizal 9%

Well, konsert smlm OK OK je la. Kita senang cari kesalahan orang lain, tp susah cari kesalahan sendiri.


^-^

Wan tengah masak nasi lemak sekarang ini. sambil update blog sambil goreng ayam. Banyak lak tu.. Ye la, sementara orang kat rumah ni kurang, boleh la masak byk2.. Goreng ayam cam kenduri kahwin.. Berkawah kawah… very the hiperbola.

Ermm.. smlm kluar pi bandar… Jalan2 dgn Zaid.. beli beli apa yang patut… Ada satu kedai ni.. jual air buah dan jus sajer.. Then semalam try la minum.. 350ml = 3.80€.. not bad la.. kat mesia pun rasanya RM12 gak segelas kecil tu…


kalau faham, senyap senyap la. Kalau tak faham, buat buat faham gak. Sila senyap ok?

PUsing pusing, masuk mana mana kedai yang patut.. Kemudian ambil gambar.. then balik.. masak tandori.. best! Lepas tu lepak atas katil sambil baca Newsweek.


lepak sambil minum air buah yang best giler.. apple + pear + halia + apa ntah lagi.. tetiba terasa nak basuh balik pengisar lama bawah sink tu

Hari ini Ahad.. bangun pagi pagi kemudian layan konsert AF. Penat gak la. Tapi layan AF itu kewajiban.. Abih layan, sambung tdo. Then turun bawah, prabih ikan kat bawah tuh..

Sebak sek sek nih ado hok gi Nice, lek bawoh Prancih nih. Lepah tu, pok pok hok tinga kat Lille ni gi beli ike, masok pedah gapo ntah. Ikan besa gok la. 2 ekor. Puah gok la make. Hari ni puh samo. Beli aye, serai, pande, lepah tu buak nasik lemok. Make 4 ore. Nasik meme bau nasik lemok ah. Bau hangit pun sama. KAwe che bena la sebab mok pok kawe ada katering, sokmo odar nasik lemok gak.

Oh ya, aku rindu banget sama Dekna untuk AF5 tu… Dem… Akhirnya dia mengaku dah bertunang. Rupanya shawl, scarf, muffle yang dia pakai sepanjang kat sana ialah pemberian dari bakal suami dia. PAtut la asyik ada batu penghalang je. Sian kat Rizal.. Balik sarawak, wank seseorang je la..


nah. untuk ko! (ko ingat ko sorang je boleh piss off?)

Viewed 2360 times by 1113 viewers

11 Comments

  • At 2007.04.22 20:45, saiful said:

    shopping apa tu wan? Lawa beg kertas tu. Zara ke?

    • At 2007.04.23 02:37, dr has said:

      Syazwan; rajin berblog ya, tapi jangan asyik sangat sebab kena focus belajar. O.K juga blog ni, boleh auntie tumpang dengar radio.

      • At 2007.04.23 05:43, lala said:

        hehe..asyik promote blog die je..
        nh org dh bkk..hahaha…
        hurm pmnat af btull…okek2..
        hepy study!!!

        • At 2007.04.23 07:48, abbey mat jay said:

          wea..guane yg buleh congek naik jari tengoh tu..tunjuk sapo tu…ma maghoh tuh..delete it.

          dok g ngundi ko dok dinung..

          apasal dafi asyik dapat lagu lemmmbek jer..

          • At 2007.04.23 08:49, wenkt said:

            @saiful
            H*go B*ss. Skrg ni kan musim mengawan… hehehe

            @dr has
            prof madya dr has, blog ini mmg tayang radio online… pernah seseorang call Hot FM dan kata dia di office, dgr radio dari blog ini! Then orang lain yg bgtau wan…

            @lala
            tak minat af langsung pun actually.. :p

            @abbey mat jay
            aloh, gamba tu, kalu demo kato gamba tu lucah, jadi la lucah. kalu demo kato gamba tu biaso jah, jadi la biaso. ngantung pado niat demo nok pehe la.

            • At 2007.04.23 10:50, masze san said:

              its show sumtink.hqhahahahha

              • At 2007.04.27 07:12, rayna_farish said:

                wan bagi banyak lampu biru…

                rayna bagi 165654654687968 spotlight warna biru..hehe.. cukup?

                • At 2007.05.10 05:54, Attilia Farhana said:

                  Best sangat tengok aswad nyanyi , best bangat……
                  menyampah lah tengok heliza bajet ayu sangat lah kita nie……
                  tak best rase tak de dafi rasa sedih sgt mase die kluar uhuk….uhuk….uhuk…..
                  tak cukup lagi selori tisu nak lap air mata…..
                  ape-ape pun good luck pada yang masih bertahan…kecuali heliza….menyampah tol….

                  • At 2011.11.14 05:35, travel deals said:

                    Always desire to comment , I can’t help ! Thanks Sarah

                    • At 2011.11.15 15:55, Felicitas Kleven said:

                      That is a really good bit of information you have written up there, I really think you have a nice site here. Thanks bud.

                      • At 2012.01.02 00:20, forexwikipedia said:

                        Gold Post Admin …Thanku…Ihave same info in this ForexWikipedia forexwikipedia.blogspot.com

                        (Required)
                        (Required, will not be published)


                        9 − one =