Pakej Korea (muslim korea ground arrangement private / group tour) by Air Asia

ok ok. Airasia akan terbang dari Kuala Lumpur ke Seoul, Korea.

Maka, kene buat pakej. Hehe.. All tours are private and managed by Wenkt Vacation Sdn Bhd with muslim halal meals.

Berikut adalah Seoul Muslim Packages. As usual, harga tidak termasuk flight. Harga dalam USD, sila guna 1USD=3.25MYR.

Korea Muslim Packages (in/out Seoul)
4D3N SEOUL EVERLAND NAMI ISLAND MBC STUDIO
4D3N SEOUL NAMI ISLAND SKI TOUR (dec-feb)
4D3N SEOUL NAMI ISLAND
4D3N SEOUL SHOPPING TOUR
4D3N SEOUL FREE AND EASY TOUR
5D4N KOREAN ROMANTIC STREET (my normal group departure itinerary)
5D4N SEOUL EVERLAND NAMI ISLAND MBC STUDIO SKI TOUR (dec-feb)
5D4N SEOUL EVERLAND NAMI ISLAND MBC STUDIO
5D4N SEOUL LOTTE WORLD NAMI ISLAND

Viewed 8792 times by 4485 viewers

40 Comments

  • At 2010.08.15 14:16, TheGossipLounge said:

    lets?

    • At 2010.08.22 12:52, dzoelhakim said:

      salam,

      wan, tiba2 aku teringat kisah 4 tahun lepas waktu bulan pose ko order burger 30 biji… huahaha3… selamat berpuasa…

      • At 2010.10.21 15:22, rynna said:

        hi,

        im rynna, plan g korea nx year march2011 wt 3 frenz.. total 4 of us la..
        naik flight airasia.. so, we need muslim tour guide for travel.
        can u provide us for ground package? please revert .. tq ;)

        • At 2010.10.26 09:13, Suzi said:

          Hi,
          im Kak Suzi. plan nak g gold coast nx yr June (school holiday) for my kids (age 23, 17 & 16). Nak i room sahaja form them. they need muslim tour guide for travel. boleh bagi good price? please revert. thank you

          • At 2010.10.26 12:20, wenkt said:

            salam, nanti wan emailkan rate.

            thanks

          • At 2010.12.08 20:31, mariam said:

            salam.minta emailkan quo utk pakej ke korea utk bulan 9 2011 & beijing cuti skolah buln 11.tq

            • At 2011.01.06 21:19, Ady said:

              Hi,
              ada package utk travel end of april 2011 tak? ground arrangement je… Thanks…

              • At 2011.01.06 23:08, wenkt said:

                tiket flight dah beli?
                brp org? date? email me

              • At 2011.01.07 10:10, Nor Azian Shaari said:

                salam…..minta emailkan quo utk ground pakej (muslim pakej) ke korea. Nak pergi pada bulan May 2011 selama 7 hari. Tiket flight dah ada untuk 10 orang. Thanks.

                • At 2011.01.07 16:58, Wenkt said:

                  Boleh emailkan tiket?
                  Saya perlu tgk jadual lawatan jatuh pada weekend atau apa2 event kt sana
                  10org semua dewasa?

                • At 2011.01.15 22:44, nazri said:

                  Salam…..minta emailkan quo utk ground pakej (muslim pakej) ke korea. Nak pergi pada bulan Nov selama 6h 5 mlm. Tiket flight dah ada untuk 5 org. Perlu 2 bilik sahaja , 1 utk suami isteri dan 1 lagi utk 3 anak .

                  • At 2011.01.17 12:25, wenkt said:

                    salam
                    boleh forward tiket ke info@wenkt.com
                    nanti saya quote
                    jgn lupa letak handphone num ye

                  • At 2011.03.04 00:43, hamdan said:

                    salam…..minta emailkan quot utk ground pakej (muslim pakej) ke korea. Nak pergi pada 13nov balik 18nov2011 selama 6 hari. Tiket flight dah ada untuk 8 orang. Thanks.

                    • At 2011.03.05 23:11, wenkt said:

                      salam nanti saya emailkan..

                      biasanya pakej ialah RM1875 per person untuk 5D4N Standard family TOur + RM110 untuk extra 1 night hotel with breakfast per person.. so rate dalam RM 1985 per person..

                      itinerary http://www.wenkt.com/blog/category/voyage/korea/

                      • At 2011.03.06 23:58, drzabidah said:

                        salam Went,
                        wah dah maju sekarang ye’
                        dah lama tak ikuti bloq ni sejak u student dulu di obersi rupanya sekarang dah tip top melancung sana sini.Alhamdulillah.

                        menarik pakej ke Korea….ada pakej skali ngan tiket tak?untuk famili tour 5D4N

                        • At 2011.06.22 21:03, Suzi said:

                          Salam…
                          I plan nak ke Korea 20/9/2011-25/9/2011 utk 5adult and 1baby.. Tiket flight I akan ambil sendiri.. nak tau pakej tour aje..tq

                          • At 2011.06.29 15:08, wenkt said:

                            salam, nanti saya reply dgn rate ye.. tgh update rate skrg..

                          • At 2011.06.22 22:29, Nurul Faiz said:

                            Salam..I plan nak ke Korea 4 honeymoon mid of Disember..Tiket flight I akan ambil sendiri because my husband keje wif CAE under Air Asia..nak tau pakej tour je. TQ

                            • At 2011.08.08 18:52, Syazwan said:

                              Salam.
                              Utk honeymoon
                              Rate is rm1700/person
                              4d3n

                              • At 2011.08.16 10:40, Sal said:

                                Salam, tuk package honeymoon RM 1700 tu apa itinerary?kalo ada itinerary sendiri, lain charge ke?

                            • At 2011.07.30 20:30, haysia said:

                              salam. we would like to have ur quotatian for ground tour package to korea on 15th sept – 22th sept. there’ll be 4 people. going on board with air asia. 10 q!

                              • At 2011.07.31 09:54, Syazwan said:

                                Jap naaaa…. Saya kira..

                                • At 2011.08.08 11:11, Intan said:

                                  Salam,

                                  boleh tlg kasi quotation utk ground arrangmnt package on 8-16/Jan/2012 for 6 people. We all nak cut cost habis. tak kisah untuk menginap backpackers guest houst, etc. Thanks :)

                                  • At 2011.08.08 18:49, Syazwan said:

                                    Nanti saya kira
                                    Semua dewasa ke?
                                    Brp laki/pompuan?

                                    • At 2011.08.09 11:44, Intan said:

                                      semua dewasa. 5 perempuan seorang laki. Thanks:)

                                      • At 2011.08.09 12:12, Intan said:

                                        correction: 4 perempuan sorang je laki.

                                  • At 2011.08.13 12:41, nurul said:

                                    salam.,
                                    saya nak tanya, sy ingin ke korea pada bulan dec nanti. brapa harga untuk tour guide untuk 3 orang?

                                    • At 2011.08.13 13:38, Syazwan said:

                                      5d4n rm1700 ++

                                      Ada flight details?

                                    • At 2011.08.16 21:26, wenkt said:

                                      boleh email itinerary ke syazwan.zanini@gmail.com nanti saya quote

                                      • At 2011.09.28 17:09, nuz said:

                                        Bole quote korea ground tour package utk 15 December nie. Terima kasih

                                        • At 2011.10.07 10:45, Yanti said:

                                          salam,

                                          spt yang sis maklum dlm call dgn wan..ahli keluarga trdiri dr 2 family..
                                          family sis : husband/wife n 4 kids : age 12, 10, 8 n 5 yrs
                                          family adik sis : husbandwife n 1 kid age 3 yrs

                                          SO NEED 2 ROOMS

                                          flight detail : airasia KUL 14:35 – ICN 21:55
                                          ICN 00:20 – KUL 06:05

                                          tqvm

                                          • At 2011.10.08 01:04, wenkt said:

                                            beza antara lotte world and everland…lotte world indoor and everland ni outdoor..kalau lotte world even hujan ble main…

                                            tp menurut budak2 korea …lotte world lg best dr tmpt len..game2 lebih kurang juga..tp kat everland ada rooler coaster yg landasan best(fully from kayu)..tu je kot tarikan utama…kalau sy komfem cadangkan lotte world la..bdk korea pun ckp tmpat tu lg best.

                                            1st family ( 2adult+4children)

                                            adult: 670.000won/pax

                                            children : 300.000won/pax

                                            2nd family (2 adult + 1 children)
                                            adult:670000won/pax
                                            children :x pyh kot..nnti parents die bayarkan je la utk tiket dia sndiri…nnti komfemkan balik..

                                            yg harga children tu.harga utk tiket je tempat diorg masuk + makan + public transport diorg…..tu semua harga utk child so lg murah..harga tempat tinggal tu semua masuk dlm parents punya price…

                                          • At 2011.12.11 16:03, haliza said:

                                            Tlg bg quotation utk ground pkj korea seramai 7 org (dewasa/perempuan) pd 29 sept 2012 (0050 departure) dan blk pd 4 oct (depart sblh pg)

                                            • At 2011.12.16 10:30, hanani said:

                                              salam.. saya nak tahu berapa harga pakej ke korea untuk 2 dewasa n 1 baby (6 month) + flight tiket .. dan apa yg menarik dlm pakej t’sebut..

                                              • At 2011.12.25 13:25, bui junaidi said:

                                                salam..saya nak ke korea thn depan pada musim luruh (10 atau 11)
                                                leh tak bagitau berapa harga kalau kami pergi 4 org jer
                                                saya,husband dan anak2..anak2 saya umo 6 thn dan 5 thn

                                                idzrarynproperty@gmail.com

                                                kamsahamnida..*_*

                                                • At 2011.12.28 14:46, jue said:

                                                  as salam,
                                                  sye nk tnye ground package 8hari utk 2 orang.cover pulau jeju.sye dah beli tiket flight bln 2.5.2011 nanti.tolong emelkn ye.TQ

                                                  • At 2012.01.11 17:37, wan aini said:

                                                    assalamualaikum..bole saya dapatkan emel saudara?kami akan ke korea pada akhir bulan empat nanti tapi belum dapat tourist guide lagi..tq

                                                  • At 2014.10.19 14:20, MD said:

                                                    Nama: MD Uniworld
                                                    Email: uniworld10@gmail.com
                                                    Pertanyaan:: Aslm. hai… Saya berminat utk visit Korea, 6D5N on 15-20 Dec, 2014. Total 7 paxs, 5 dewasa & 2 kanak2. Must include Ski tour. Pls offer the best price with or without airtiket return. Thanks & waiting… MD (+60134889099)

                                                    • At 2015.11.26 16:40, Unthotrearewe said:

                                                      salam
                                                      saya dan 2 org kawan akan ke korea pada 24/2-29/2 2016.
                                                      Mohon bagi quot utk ground package ye.

                                                      (Required)
                                                      (Required, will not be published)


                                                      six + 9 =