Muslim Tours

Nama saya Syazwan. Saya bekerja sebagai Full Time World Traveller. Saya terlalu banyak melancong (list tempat saya pernah melawat) dan kelemahan saya ialah saya ada penyakit travophobia. I just can’t stand the sight of planes and immigration officers anymore. Hope I will recover soon and start to travel again. you are right, i was joking. i love to fly.

Kalau anda nak melancong dalam Asia Tenggara dengan AirASia, MAS ataupun flight lain, belikan tiket dulu, kemudian berikan tarikh dan jadual penerbangan anda kepada saya di email contact@wenkt.com ataupun SMS /call 014-296 4440

Nanti saya akan bantu anda untuk ground arrangement. Kalau group ramai – ramai pun saya aturkan juga. Saya pernah tinggal 5 tahun di Eropah. Kalau anda nak travel secara private ke Eropah, bawalah saya sebagai guide anda.

Saya pernah buat 19 hari lawatan bersama Haliza Misbun di 13 negara Eropah untuk program Jurnal Kembara RTM. Saya pernah handle puluhan lawatan kerabat dan menteri ke Eropah. Saya pernah lead group 44 orang ke Beijing. Saya pernah bawa group 17 orang ke 6 negara Eropah dalam masa 10 hari. Ianya adalah kepuasan!

44 pax to Beijing. 29 Mei – 2 Jun 2008

17 pax to Europe. 28 April – 6 Mei 2008

16 pax to uzbek.. june 2009

UZbekisthan adalah speciality saya. Europe mungkin rumah kedua. India Kashmir tempat kegemaran. Beijing dah 7 kali! Itu saya suka!

Ready made group tour (untuk 20 orang ke atas dan percuma seorang group leader). JAdi group leader dengan membentuk 20 orang, dan anda travel for free!

6D5N Beijing Muslim Tour - RM2100 per person all-in (Return flight KUL/BJS/KUL, airport taxes, hotel 4*, malay speaking guide, muslim halal meals, tours, entrance fee, tipping). Decide tarikh dan saya akan check flight availability.

6D4N Korea (Seoul, Everland, Nami Island tour) – RM3800 per person all-in (Return MAS dari KUL/SEL/KUL, hotel 4*,  airport taxes, english speaking guide, muslim halal meals, tours, entrance fee, tipping)

9D6N Uzbekisthan  Muslim Tour (Tashkent, Bukhara, Samarkand) – RM4700 per person all-in (Return flight KUL/TAS/KUL, domestic flight BHK/TAS, airport taxes, hotel 3*, english speaking guide, muslim halal meals, tours, entrance fee, tipping)

8D6N Delhi + Agra + Kashmir tour – RM4300 termasuk return flight KUL/DEL/KUL by MAS, domestic flight DEL/SNX/DEL, airport taxes, hotel 3*, english speaking guide, muslim halal meals, tours, entrance fee, tipping)

HArga negotiable bergantung kepada flight rate upon request.

GROUND ARRANGEMENTS (exclude flight)

VIETNAM MUSLIM TOUR & PRIVATE TOUR

Ho Chi Minh Normal Private / Group Tour
3D2N Ho Chi Minh Muslim Tour (HCM – Cu Chi Tunnel or Mekong Delta – Shopping)
4D3N Ho Chi Minh Muslim Tour (HCM – Cu Chi Tunnel – Mekong Delta – Shopping)
5D4N Ho Chi Minh – Vung Tau Muslim Tour (HCM – Cu Chi Tunnel – Mekong Delta – Vung Tau – Shopping)

Ho Chi Minh Shopping only Group Tour
3D2N Ho Chi Minh Shopping Muslim Tour (HCM – Shopping)
4D3N Ho Chi Minh Shopping Muslim Tour (HCM – Shopping)

Ho Chi Minh University / Golf Group Tour
4D3N Experiential Learning Trip in Ho Chi Minh (HCM University of Technology – Charity – Malaysia Embassy)
4D3N Ho Chi Minh Golf Tour (2 times 18-holes golf tour)

Hanoi Normal Tour
4D3N Hanoi Halong Bay Muslim Package (Hanoi – Ha Long Bay tour)
4D3N Hanoi Halong Bay (In the Junk) Muslim Package (Hanoi – Ha Long Bay overnight in the junk)
5D4N Hanoi Halong Bay Muslim Package (Hanoi – Ha Long Bay tour)

BALI MUSLIM TOUR (PRIVATE TOUR/NOT SHARING TOUR)
3D2N Bali Romantic Honeymoon
3D2N Discovery Bali Muslim Tour
4D3N Bali Fullboard Muslim Tour
4D3N Bali Honeymoon Muslim Tour
4D3N Bali Lovina Dolphin Muslim Tour
4D3N Islamic Bali Muslim Tour
5D4N Bali Amazing Muslim Tour< /p>

Jakarta & Bandung
3D2N Bandung Shopping Muslim Tour
3D2N Jakarta Shopping Muslim Tour
4D3N Bandung City Tour + Shopping Muslim Tour
4D3N Jakarta Bandung Muslim Tour (2N JKT + 1N BDO)
4D3N Jakarta City Tour + Shopping Muslim Tour
4D3N Jakarta Puncak Bandung Muslim Tour
5D4N Bandung – Puncak Tour Muslim Tour
5D4N Jakarta Bandung Muslim Tour (2N JKT + 2N BDO)
5D4N Jakarta Puncak Bandung Muslim Tour

Medan
3D2N Medan Lake Toba Tour (1N Parapat 1N Berastagi)
3D2N Medan Lake Toba Tour (1N Parapat 1N Medan)
3D2N Medan City Tour + Shopping (2N Medan)
3D2N Medan Golf Tour (2N Medan)
3D2N Medan Berastagi Simalem Tour (2N Berastagi)
3D2N Medan Berastagi Tour (1N Berastagi 1N Medan)
3D2N Medan Bukit Lawang Orang Utan Tour (2N Bukit Lawang)
4D3N Medan Lake Toba Tour (1N Parapat 1N Berastagi 1N Medan)
4D3N Medan Lake Toba Tour (1N Parapat 2N Medan)
4D3N Medan Berastagi Tour (1N Berastagi 2N Medan)
4D3N Medan City Tour + Shopping (3N Medan)
4D3N Medan Golf Tour (3N Medan)
4D3N Medan Velangkany Tour (1N Medan 2N Berastagi)
5D4N Medan Lake Toba Tour (1N Parapat 1N Berastagi 2N Medan)
5D4N Medan Lake Toba Tour (2N Parapat 1N Berastagi 1N Medan)
Medan Hotel List
Medan Rent – A – Car

BEIJING MUSLIM TOUR

Itinerary 4D3N Tianjin – Beijing – Tianjin Muslim Tour (excl. flight AirAsia)
Itinerary 5D4N Tianjin – Beijing – Tianjin Muslim Tour (excl. flight AirAsia)
Itinerary 6D5N Tianjin – Beijing – Tianjin Muslim Tour (excl. flight AirAsia)

BANGKOK PATTAYA

5D4N Bangkok Pattaya

MELBOURNE

Melbourne tour + optional tour

GOLD COAST

OOL-01 4D3N Gold Coast Free & Easy
OOL-02 4D3N Gold Coast – Paradise Country + 1 theme park (MW/DW/SW)
OOL-03 5D4N Gold Coast – Paradise Country + SeaWorld + MovieWorld
OOL-04 5D4N Gold Coast – SeaWorld + MovieWorld + DreamWorld
OOL-05 5D4N Gold Coast & Brisbane + Crab catch + Tropical Fruit World
OOL-06 5D4N Gold Coast & Tangalooma + 4WD Desert Tour + Dolphin
OOL-07 6D5N Gold Coast & Tangalooma + Paradise Country + 1 theme park
OOL-08 7D6N Gold Coast & Tangalooma + Paradise Country + 2 theme park
Destinasi lain, kindly contact me 014 296 4440 / 012 918 0200 or lawat www.wenktvacation.com.my ! Discount available upon booking!

Beijing 18-23 March 2011 group 15 orang

Korea 5-9 march 2011 group 7 orang

Ho Chi Minh 13-16 March 2011 group 4 orang (1 family)

Beijing 18-23 March 2011 group 15 orang

Beijing 20-26 March 2011 group 11 orang

Seoul, Korea… 16-20 March 2011. group 10 orang

Beijing + Changde 19-26 March 2011.. group 1 family 7 orang

this pic is very classic china right?

group my bday.. 6-11 may 2011.. 15 orang

bila nama kita ditayangkan di luar negara… proud of myself.. tetiba!

setiap group akan dapat banner ni

banner tambahan

Ho Chi Minh… 30 may – 03 june 2011.. 58 orang

207 Comments

  • At 2012.07.22 09:12, Wenkt said:

    Banyak kedai tutup tapi masih banyak kedai bukak. Wan baru tanya mereka. Tetap akan ramai peniaga

    • At 2012.07.31 16:59, Lailie said:

      As’salam Wan,

      saya dpt info wenkt dr cari.com..saya & famili dah beli tiket Air Asia ke Beijing dr 10 March-14 March 2013…setakat ni yg dah confirm beli tiket 7 org…bleh tlg quotekan ground arrangement Muslim Tour Beijing utk kami..? TQ..

      • At 2012.08.02 11:23, wenkt said:

        salam. tolong emailkan tiket ke contact@wenkt.com dan wan akan promote nanti. wan akan email itinerary nanti

      • At 2012.08.24 10:52, Rosli bin Hamid said:

        asmkm saudara Syazwan, saya dan isteri bercadang nak melawat taj mahal dan kashmir dalam bulan Disember nanti. Tempoh lawatan kami adalah tempoh 5 hari 4 malam atau 6 hari 5 malam..boleh saudara berikan anggaran kos dan aturcaranya. saya boleh dihubungi melalui email atau hp 012-5591893

        • At 2012.09.06 23:22, zira said:

          ada handle tour ke spain & morocco tak?

          • At 2012.09.25 16:53, Ros said:

            Salam, saya baru emailkan request utk ke Gold Coast. Nanti tolong check email pls.

            • At 2012.09.26 12:42, wenkt said:

              salam, saya terima, tapi belum ada harga untuk tahun depan
              weill revert soon

            • At 2012.10.12 15:24, arina said:

              Hai,
              Bleh bg quotation for ground arrangement to Ho Chi Minh (Muslim Package)
              Fly on 28.12.2012 – Return on 31.12.2012
              We are 14 adults and 5 Kids (2-12)
              Thanks.
              Arina

              • At 2012.10.12 19:30, Wenkt said:

                RM550 per adult
                RM420 per child with bed
                RM290 per child without bed
                Including: hotel 3* near ban thanh market, meals start dinner day 1 smp lunch day 4, private tour to mekong, cuchi tunnel & city tour, guide, private transportation, tipping. All in dah, just bawak duit shopping.

                • At 2012.11.14 17:24, eileena said:

                  Hai,
                  Saya nak quotation for ground arrangement mcm di atas tu untuk Ho Chi Minh (Muslim Package). Fly 19 Jan – 22 Jan 2013 & for 5 orang adult. Boleh dapat harga camtu tak RM550 per adult??

                  TQ
                  Eileena

              • At 2012.10.14 23:23, Mazlina said:

                Salam Wan..
                Saya nak pergi Hanoi Dec ni.. Tiket dah ada, open ticket.. Hajatnya nak pergi 1-4 Dec.. 2 dewasa, 1 kanak2(4thn)..Muslim package.. Boleh tak email kan itinerary nya..

              • At 2012.10.24 13:24, erra said:

                akak tgh carik ground arrangmenet ke Turkey bulan apr 2013. ada tak buat?

                • At 2012.11.07 15:54, erra said:

                  wan,
                  ada buat ground arrangement ke Istanbul tak?

                  • At 2012.12.02 15:35, rosfaridah said:

                    wan, saya hendak cari ground arrangment ke istanbul pada 17/12/12 hingga 27/12, saya bersama 2 orang anak dewasa namun seorang akan balik pada 22/12 tetapi seorang lagi akan join pada 20/12. Saya ingin melawat sebanyak tempat mungkin. Harap dapat memberi pertolongan. TQ

                    • At 2012.12.18 15:41, izhar said:

                      wan, ground arrangment to beijing 19/1/13- 24/1/13 ada ?
                      kitorg pergi 4 org, brp harga?

                      • At 2012.12.23 04:00, Yusoff said:

                        Saya ingin dapat muslim ground arrangement winter utk ke Korea utk berdua pd 9/1/2013 dan pulang pd 16/1/2013 dengan AirAsia.

                        • At 2012.12.24 17:12, zanurul said:

                          saya berminat dengan pakej (muslim) 4D3N Medan Lake Toba Tour (1N Parapat 1N Berastagi 1N Medan) untuk 4 dewasa penerbangan 15/01/2013 – 18/01/2013 (air asia).

                          • At 2013.01.07 12:47, yusliza said:

                            Assalam En Wan,

                            Saya berminat nak travel ke Perth or Europe. Tgh berkira2 kos dan itinerary, maklumlah ramai termasuk kids.
                            Kami plan utk family vacation seramai 7 dewasa, 6 kids + 1 infant (age 0-5thn)
                            Tarikh cadangan : end of December 2013 (7 hari 6 mlm)
                            Pohon advice untuk ground arrangement ye , kalau boleh penginapan -apartment/family.

                            tqvm

                            • At 2013.01.17 23:05, Linda Radzi said:

                              as salam. Mencari ground arrngmnt utk 4d3n Ho chi minh shopping and city tour for 2 pax. If boleh tmbh mekong delta kalau ada. Tentative dates ialah end of sept 2013. Perlu reply sgera. Tqvm..

                              • At 2013.01.19 11:55, pn rozieta said:

                                salam.saya nak tahu ground pakej utk ke ho chi minh 4h3m utk 5 org. berangkat bln dis 2013.

                              • At 2013.02.20 19:44, Ellyasyah said:

                                Slm..wan..sy bmnt join mn2 trip ke bandung or jakarta dlm bln 4-6… 2prson. Tp blh je join group org lain utk dpt worthy pckge…

                                • At 2013.02.21 19:22, wenkt said:

                                  ada date 7-10 may 2013.. Rate rm1050 per person.

                                  JKT-BDG-JKT (4d3n)

                                  Day 1
                                  - tiba di airport jakarta
                                  - Bertolak ke Bandung
                                  - Check in hotel
                                  - Dinner

                                  Day 2
                                  - Breakfast
                                  - Takuban Perahu
                                  - Pasar Baru
                                  - Lunch – Lantai 6 pasar Baru (boleh tempah kek lapis )
                                  - Sambung shopping
                                  - Toko Tiga (Jeans)
                                  - Pasar Kosambi
                                  - FO Jalan Riau (cascade, heritage, summit)
                                  - Dinner
                                  - Balik ke Hotel

                                  Day 3
                                  - Breakfast
                                  - FO sepanjang jalan dago
                                  - FO Rumah Mode
                                  - FO Handbag
                                  - Bertolak ke Jakarta
                                  - Check in hotel
                                  - Lunch
                                  - Mangga 2 Shopping Mall
                                  - dinner
                                  - Balik hotel

                                  Day 4
                                  - hotel breakfast
                                  - Tanah Abang shopping Mall
                                  - lunch
                                  - Senayan Mall atau Mall lain
                                  - bertolak ke airport Jakarta

                                  Hotel
                                  Bandung:
                                  1 nite jakarta – kalisma/studio one/alia cikini
                                  2 nite Bandung – marvela/guntur/rumah anda

                                  3 breakfast
                                  3 lunch
                                  3 dinner
                                  driver & guide

                                  boleh call 0147444440 kalau berminat

                                • At 2013.02.22 09:31, azrin said:

                                  Assalam Syazwan, saya nak minta quotation ground package 4D3N Medan Lake Toba Muslim Tour 1N Parapat, 1N Berastagi, 1N Medan
                                  date 27 – 30 april
                                  pax 2 Dewasa 2 Kanakkanak (5&6 tahun)

                                • At 2013.03.17 06:09, Imee said:

                                  salam, boleh email pakej 4dewasa 3 kanak2 utk bulan Dis ke korea/beijing/beijing+xian. Tq

                                  • At 2013.04.20 23:21, nursyazwanh said:

                                    askm..boleh emel sye quotation ground packge tuk k korea 5d4n 8-12/04/2014 tuk 5 dewasa?

                                    • At 2013.06.13 15:50, nurul said:

                                      slm~sya nrl.nak tanya sya mrancang nk ke eropah pd bln 3-4 2014/2015 nk melawat 5 negara amsterdam-brussel-paris-interlaken-paris utk 2 org.klu en syazwan leh jd tour guide leh x bg quotation initiary n budget paling minima ground only tips tuk anda sbg tour guide,hotel budget yg selesa,pengangkutan awam.saya cdg nak p dlm 15h 13m cmtuh.

                                      • At 2013.06.24 02:31, Ezwati said:

                                        Mohon quotation europe tour may 2014, 5 atau 6 countries, 10 days tour.

                                        • At 2013.07.02 16:16, Ain said:

                                          Salam Syazwan.

                                          Kalau boleh saya pun nak quotation ke europe untuk ground sahaja..
                                          Nak pergi dalam 10 days gitu.

                                          termasuk transport n driver, tour guide, hotel budget.. boleh?

                                          • At 2013.09.08 10:17, Aminudin said:

                                            Salam Syazwan,

                                            saya sekeluarga (saya, isteri, anak 7 tahun & 14 tahun) akan ke bangkok selama 6 hari pada bulan disember. Hotel, flight kami sudah uruskan.

                                            boleh tak bagi quotation untuk itinerary dan ground arrangement?

                                            terima kasih.

                                            • At 2013.11.28 08:07, muzaparshah said:

                                              Assalam wan, sy dah book ticket ke Perth on 8 -12 Dec2013. Need yr quote for ground arrangement for my family of 7 (4 adult + 3 child)

                                              • At 2014.01.04 20:42, eddie said:

                                                assalam wan…saya sekeluarga..( saya, isteri, anak 7 tahun & 13 tahun ) mungkin akan ke korea pada bulan March ini pada cuti sekolah..boleh tak wan tolong berikan saya price 4 ground .

                                                • At 2014.02.26 04:49, azlan sya said:

                                                  Salam, saya dan isteri nak ke MEDAN.untuk makluman, kami penah ke medan-parapat -brastagi tetapi x sempat nak ke Sipiso-piso water fall.mohon qoutkan utk 13 – 15 march 2014. CITY TOUR/ SHOPPING dan tambahan lawat waterfall tu dan lokasi shoping yg murah di Medan

                                                • At 2014.02.26 04:49, azlan sya said:

                                                  Salam, saya dan isteri nak ke MEDAN.untuk makluman, kami penah ke medan-parapat -brastagi tetapi x sempat nak ke Sipiso-piso water fall.mohon qoutkan utk 13 – 15 march 2014. CITY TOUR/ SHOPPING dan tambahan lawat waterfall tu dan lokasi shoping yg murah di Medan

                                                  • At 2014.02.26 04:53, azlan sya said:

                                                    Maaf,lupa info. Hotel kami dah ade,cuma perlu qout for tour guide and tranport/ others. Sory ans tq again

                                                    • At 2014.04.14 17:47, Azilah said:

                                                      Salam,
                                                      Saya plan dalam bulan March 2015 kami nk ke india, dalam 5 – 6 orang.
                                                      Adakah harga masih sama dengan yang atas?
                                                      Klu bukan pls email saya latest quotation and full itinerary.
                                                      Dan kalau boleh kami nak ke Jaipur juga.
                                                      tq

                                                      • At 2014.08.25 12:06, Mohd Azmi said:

                                                        Assalammualaikum Wan.

                                                        Saya pakci Azmi sekeluarga muslim (6-8 orang) plan nak pergi Bejing atau Korea. Tapi masih belum confirm lagi kemana either one dalam akhir Nov 2014 atau awal bulan Dec 2014.
                                                        1. Hotel 3 star
                                                        2. Kalau boleh nak rasa snow pada akhir tour ini.
                                                        3. Melawat tempat2 shopping yang murah
                                                        4. Melawat tempat yg biasa famous
                                                        5. Termasuk makanan halal dan tempat solat

                                                        Harap dapat response cepat sebab kena book flight offer by MAS (25-31 Ogos)

                                                        Wassalm.

                                                        Mohd Azmi

                                                        • At 2014.10.02 19:19, nik said:

                                                          askm. wan….sy nak tanya ttg ground arrangement ke guangzhou and shenszen pada 12/11 – 17/11 2014 utk 5 org. kalu boleh nak free n easy je…

                                                          • At 2014.10.02 19:20, nik said:

                                                            askm. sy berminat utk ground arrangement ke guangzhou dan shenszen pada 12/11 – 17/11 utk 5 org. kalu boleh nak free n easy

                                                            • At 2014.12.20 02:37, Noraini said:

                                                              Assalamualaikum.. Saya bcadang nak bercuti ke eropah pada bulan febuari ni (5-16hb) 2 orang dgn kawan saya. Saya still mcari pakej yang berpatutan dan tempat2 yang menarik untuk dilawati, makanan halal & kemudahan untuk solat. Tq

                                                              • At 2015.01.08 11:06, Noorul said:

                                                                Salam,

                                                                nak tanya untuk ground arrangement ke istanbul pada 14/02/2015 (departure) – 21/02/2015. Tiket MAS dah ade utk 6 dewasa 1 kanak-kanak …

                                                                • At 2015.01.14 14:23, hanina said:

                                                                  Boleh saya dapatkan quoatation bagi 8-11 Feb 2015 utk 5 orang? flight dan hotel telah ditempah.tq

                                                                  • At 2015.01.18 00:47, muiz said:

                                                                    Salam en syazwan…boleh dptkan saya quatation ground arrangement perth 31/5/2015 ke 04/06/2015 utk 3 dewasa 1 kanak2.. tiket flight dah ada…tq

                                                                    • At 2015.02.02 11:27, Hadibah Ismail said:

                                                                      Salam sdr Shazwan. Hrp dpt bg quotation utk ground arrngmnt ke western europe sekama 10 hari utk 6 org dewasa. Proposed date of travel 10 – 20 sept 2015. T kasih.

                                                                      • At 2015.02.27 22:07, azah said:

                                                                        Saya nk ground arrangement europe untuk 2 adult dan 1 kid. arrive london, balik dr paris early may 1hari.mohon suggestion as i really need tour guide.tq

                                                                        • At 2015.08.06 09:32, Kak Pah said:

                                                                          As Salam En. Syazwan,

                                                                          Boleh dapatkan quotation untuk ground arrangement (5 pax) di Xi’an, 21 – 26 Dis 2015. Tiket dan hotel dah arranged.

                                                                          TQ

                                                                          • At 2015.09.13 08:23, ip info said:

                                                                            asalam sazwan, akk pernah terbaca iklan Tours wenkt ke Turki RM4888 untuk Mac 2016…bole email akk detailsnya..akk cari dlm blog takde pulak infonye…tq yeee

                                                                            • At 2017.02.12 13:24, Grudevnahobonf said:

                                                                              Salam Azwan.
                                                                              saya bercadang utk tour London-Zurich-Paris-Amsterdam.
                                                                              tarikh ; 28 april -7 mei 2017.
                                                                              Ticket dah ada. utk 24 pax.
                                                                              Tlg quoat ground handling.

                                                                              • 157 old comments are not displayed. Click to display all comments
                                                                              (Required)
                                                                              (Required, will not be published)


                                                                              8 + nine =